22959
qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • mozesapo
    DSL-nél nincs? Muhaha. Haveromat fél évig szívatták 140-es pingekkel és 10-20% packet loss-al, meg 200-500kbites sebességgel a 2Mb helyett, Hatvanban. Úgyanúgy szopsz, ha T-genya nem fejleszti a központot.
    És miért fogyna el? Berak egy plusz headend-et azt annyi. És ha nem tudnád, pl. már BP-en és egyre több helyen optikai gerinc van kiépítve az UPC-nek. Hogy kapacítás van bőven, sokkal több, mint ami kihozható jelentleg az ADSL-ADSL2-ből, főleg úgy hogy nemsoká jönnek a Docsis 3.0. A mostani UPC eszközök max. Docsis 2.0 40 Mbps down 30 Mbps up tudják. A következő szint meg a Docsis 3.0 160 Mbps down 120 Mbps up.
    Olvasgassatok: ITT
    Külföldön már élesben tesztelik a Docsis 3.0-át. Pár év és nálunk is ez lesz.
  • :)
    ezt hallgassátok meg mekkora fasszopó vót ez a upc a melóhelyemen!!!!
    na szóval nekünk a melóhelyen chello plusz volt 1 év hűségnyilatkozattal, meg upc telefonnal......1x csak azt vesszük észre hogy harminc rongyos számlák jöttek.. asszittük hogy vki ennyit telefonált meg ilyenek... kipengettük 2 hónapon keresztül.... 1x csak azt vettük észre hogy levan korlátozva a telcsink..
    Felhivtük a 1221-t kértünk részletes számlát meg 1 csekket a tartozásunkról.. a telefonközpontos csávó aztmondja 2500 ft a tartozásunk és kiküldi a 2 hónapos részletes számlát...
    nos ez három hete volt.... Perze nem küldtek semmit... tegnap megyünk be 1 cetlit találunk a ajtóba hogy itt volt 1 upc-s ember kikötött mindent mert 60 ezer forintos számlatartozásunk van....
    bemegyünk személyesen a upchez... kérdeztük mi a fasz van.. ott mondták hogy felbontották a szerződést mert 60 rongy tartozást halmoztunk el...
    Erre mondjuk neki hogy mutassa meg hogy mégis hogy lett ekkora tartozásunk amikor már 1 hónapja levan korlátozva a telcsink..
    erre mutatja a csaj hogy már lejárt 3 hónapja a hűségnyilatkozat, és ezért átléptünk nagyobb tarifába ami azt jelenti hogy nem 16 ezer hanem 29 ezer ft... namármost erről miért nem kaptunk értesitést ?? A másik meg mutatta hogy melyik számla nincs kiegyenlitve kinyotatva mutatta....
    6. akárhányadika csekk nem volt náluk feltüntetve meg most a hetedik havi.....
    Erre mutattuk a csajnak hogy a hatodik havit befizettük hetedik hó elején mutattuk neki a csekket, az több mint 1 hónapjaja volt... persze náluk nincs bejegyezve vmiért...
    Szóval ezek af asszopók yól kibasztak velünk...
    ha minden összeveszünk 1 havi tartozásunk volt, méghozzá az se teljesen jogosan, mert a köcsögök nem szóltak hogy dupláját kell már fizetni a netért.. és hozzáteszem a szerződésünkbe se volt benne ez a rész........
    szóval a faszomat bekaphatják......
  • schrank
    azt mondtad kábel különben ha meg te tudsz 10K-ért valami "normális" adsl-t + telefon előfizu
  • NeoMaN
    doh, természetesen koaxraról beszélek, de ha te tudsz itthon optikai lakossági szolgáltatót 10K-ért, akkor ne tartsd magadban
  • Munch
    Na most hülyeséget írtál. :)
  • schrank
    optikai kábel
  • NeoMaN
    nem minden az elméleti sebesség
    szart sem ér, ha elfogy
  • NeoMaN
    A kábelnél minél több júzert kötnek rá, annál jobban terhelődik-> nő a packetloss, nő a ping.
    DSL-nél nincs ilyen gond.
    Ezért szakadozik a chello, ezért kénytelen korlátozni.
    szerintem
  • mozesapo
    Ezt neked ki mondta, hogy a dsl jobb technológia mint a kábel? A UPC akár már most adhatna 30Mbitet, hol kapsz te ilyet dsl-en?
  • bertino
    nyja... más kérdés, hogy vmikor épp az ellenkező irányba mér többet sajnos...
    legalább normálisan mérne, ha már van
  • Met
    régebben mértem az adatforgalmamat, 70-80 giga körül volt a chello mérő szerint meg éppen hogy elértem a 30-at hó végére
  • bertino
    sajnállak
  • schrank
    mire gondoltál a hónap két utolsó napjára
  • NeoMaN
    Igen azt tudom, és kösz mindent!
  • Munch
    Lentebb írtam, hogy ki lehet játszani ezzel-azzal.
  • NeoMaN
    Nemértelek mi a gond?
    Örülj neki, ha nálad jobb a ping, nem tudom miért kell ezért lehülyézni vagy kiröhögni. Én csak Q3-at játszom, és ott 30 alatt nem nagyon van senki, viszont a kábelesek sokat panaszkodnak a packetlossra ami dsl-nél 0.

Munch:
    ha a letöltést emelik, azzal csak azt kapom, hogy elöbb érem el a korlátot. :)))
    passzameg
    :F

• schrank
    " Ping meg 30-as "
    húúúúú bazzzze azt hittem az 1024*30-as csávónál nem lesz mostanság nagyobb csemege de te sem vagy semmi
    chello light-al nyomom a battlefield 2-t és magyar szervereken nekem is 10-20-as pingjeim vannak pedig állítólag a BF2 ritka szar netkóddal van írva és kicsit komolyabb gamma mint egy mohaa
    de ha még tudsz ilyen okos állításokat nyugodtan írd le legalább feldobod a hangulatát a topiknak
  • Munch
    Mohaa-ban volt már nekem 8-10 is a ping, mostanában csak 15-18.
    Mindegy a technológia mikori, kábel nagyobb tempót bírna el, mint a mostani adsl vonalak. Majd vagy 5-6 év múlva húzhatják újra a zsinórokat.
    Egyébként félre ne érts, nem akarok alternatívázni, mert én már qrva sokat szoptam a chellommal. :/

Nem lesz emelés, letöltést fogják megtolni +512 kbittel, ami kb. annyit fog tenni, hogy annyival fog jönni a cucc, mint amennyivel most kellene eredetileg. :D
  • NeoMaN
    Online játék közben 30.
    Van automatikus kapcsolódás, amivel a win betöltésekor automatice csatlakozik a netre. A dsl jobb és újabb technológia mint a kábel, de mind1 ne offoljunk.

Ez a korlátozás engem nagyon bánt. Nem terveznek mostanában korlát emelést a UPC-nél?
  • Munch
    Hova 30? ;) Ping az nem izgat, sosem mutat valós adatot, pl. egy weblapnál sem.
    Igaz hogy 512-es dsl csomagok voltak, de a lekorlátozott chellommal gyorsabban böngészek, mint ezek. Lehet, neked gyorsabb csomagú dsl-ed van.

Különben mindegy, mert olyan undorító, hogy külön ikonra kell kattanni, hogy netre kapcsolódjon... kiwwi-internet-feeling. :/
  • NeoMaN
    őőő mi a baj a DSL-el?
    4 éve van adsl-em, de ott nincs semmiféle korlátozás-szétkapcsolás. Ping meg 30-as.
  • Munch
    Összeadódik. De ha esetleg masszívan torrentezel, akkor ipfiltert beállítod és csak chellosoktol töltessz, korlátlanul.

Ja, egyébként upc-től még csak fel sem hívtak a multkori eset óta, viszont a netem az most nem esik szét.

Plusz jártam adsl-es ismerősöknél és még rosszabb volt mint a chello. Vicces, ha kikapcsoltam a tűzfalat, akkor bontotta a kapcsolatot a modem.
    Úgyhogy most örülök hogy nem váltottam annak idején adsl-re.
  • robotnyk
    20? áá, inkább 3-4.
  • robotnyk
    igen, arány érzékeny torrent csak érzéssel fér bele. (én pl nascarból töltögetek le futamokat, 4-5öt egy hónapban, 1 gigás átlagos mérettel ez 8-10 giga forgalom, ha 1.000ig seedelem vissza)
  • NeoMaN
    Hehe, megnéztem most 70gigát forgalmazok 1 hónapban átlagosan.
    A költői kérdés:
    Mennyi lehet a Chellós ebből? 20%?
  • NeoMaN
    le+fel összeadódik mi? Úristen!
  • NeoMaN
    Köszi!

30gb határeset, de sajna nincs más választásom.
  • robotnyk
    adott hónap első napjától az utolsóig annyit tölthetsz le/fel, amennyi az adott csomaghoz tartozik. tehát calssicnál 30 gigát. ha hónap közben lekorlátoznak, akkor az adott csomag sávszélességének 10%ával netezhetsz tovább. ez a classicnál 30 kb/sec. plusz költséggel nem jár. ha lekorlátotak, a következő hónap első napjától tölthetsz megint full sebességgel.
    hálozaton belüli forgalom nem számít bele.
  • NeoMaN
    sziasztok
    sajna úgy néz ki, hogy chellora kell váltanom költözés miatt :(

Valaki össze tudnáá foglalni nekem, mi ez a korlátozásos dolog A-tól Z-ig?

Előre is köszi!
  • Munch
    augusztus 30-31
    szeptember 28-30
    október 30-31
    november 29-30
    december 28-31
  • Tmac
    Valamikor feltettek egy táblázatot hogy mikortól nem mér a műszer (mert általában 27-től már nem nagyon korlátoznak)
  • Balumann
    ááááááááááááááááááááááááááááá és most jött ki a win vista rc1 és nem tom letölteni csak sulikezdés után, akkor meg már nem lesz időm felrakni
  • Balumann
    vagyis, majdnem 600 ! :D
  • Balumann
    ajjaj :( :D
    De még akkor 400 mega van
  • schrank
    beszarattak mi
    segítek te kis számítástechnikai zseni
    1024MB*30= ? (30720)
    háááát valszeg hétfőtől csütörtökig csak csordogálni fog a sávszéled
  • Balumann
    30182 MB az még nem 30 giga ugye? :S
  • Mo.Organ
    Kicsit olvass vissza.
    Egyébként e-mail cím kell + jelszó
  • KicsiPistike
    Valaki
  • KicsiPistike
    Megtudja nekem mondani hogy a chellonál hol kell most regisztrálni?
    http://prov.chello.hu/selfcare/ -nél nem tudok MAC címet stb-t állítani.
  • Mo.Organ
    Ezt már én is mondtam neki de okos kifogása és nyafogásai mindig vannak.