22959
qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • HunnernesKonge
    ISTENEM! MÁR 3 VAGY 4 OLDALLAL EZELŐTT KITÁRGYALTUK HOGY A 250GB BŐVEN ELÉG KELL HOGY LEGYEN. PLUSZ EZ CSAK ÁTLAG TÖLTHETSZ ÚGY HOGY
    1.honap 500GB
    2.honap 100GB
    3.honap 149GB

Mindig az utolsó 3 honap átlaga nem haladhatja meg a 250GB-ot.
    Én már azt várom hogy ilyen ütemterveket agyaljanak ki és tegyenek közkincssé :D
  • kazi1984
    EZT AZÉRT NEM GONDOLTAM VOLNA. Íme egy kis részlet, hogy mit kapunk mi márc. 1-től. Annyira nem lesz ez korlátlan.

Internet_ASZF_2007_0301
    Részlet:
    A szolgáltató hálózatának veszélyeztetése mint korlátozás.

A szolgáltató internet erőforrása osztott erőforrásokra épül. Ezeknek az erőforrásoknak a túlzott, (indokolatlan mértékű) igénybe vétele vagy ezekkel való visszélés, akár egy előfizető részéről is, minden más felhaszáló számára negatív hatást válthat ki. A hálózati erőforrásokkal való visszaélések leronthatják a hálózat teljesítményét.

A fentiek figyelembe vételével a Szolgáltató túlzott mértékű használatnak tekinti azt az esetet, amikor az Előfizető adatforgalma egymást követő három hónap átlagában a a 250 Gigabyte forgalmi mennyiséget meghaladja (extrém használat).

Az extrém használat meghatározására a Szolgáltatónak a sávszélességgel való gazdálkodása, és ezáltal a szolgáltatás minőségének a fenntartása miatt van szüksége. A szolgáltató a szolgáltatás megfelelő minőséget nem tudja biztosítani, ha a hálózatát az előfizetők túlterhelik.

extrém használat valósul meg, ha bármely egymást követő három hónap első és utolsó naptári napja között számított adatforgalom átlaga a 250 Gigabyte adatmennyíséget meghaladja.

Amennyiben az előfizető az extrém használatnak minsőülő adatmennyíség 80%-át eléri, a szolgáltató erről e-mail formájában értesíti az Előfizetőt, a jogkövetkezményekre történő figyelmeztetéssel, és egyúttal felhívja a szerződésszegő magatartástól való tartózkodásra.

Ha a hozzáférési pont forgalma meghaladja az extrém használatnak minősülő átvitt adatmennyiséget, akkor a Szolgáltató az adott előfizetési hozzáférési ponton keresztüli adatforgalom sebességét a 2. számú Mellékletben szerint jogosult korlátozni. Amennyiben az előfizető a szerződésszegést a szolgáltató jogkövetkezményekre történő felhívása esetén sem szünteti meg, azaz adatforgalma az értesítést követő hónapban ismételten meghaladja a 250 gigabyete adatmennyíséget a szolgáltató a szerződést a 11.3.1 pont rendelkezéseinek megfelelően felmondhatja.

A Szolgáltatás korlátozása a jelen pont alkalmazása szempontjából az Előfizető által igénybe vett Internet-hozzáférési csomaghoz rendelt adatviteli sebesség maximum 90%-os lassítását, azaz a rendelkezésre álló sávszélesség csökkentését jelenti.

Tehát lényegben az jár jól akinek lassabb nete van mert nem tudja olyan gyorsan túllépni:S Én ebből ezt szűrtem le. 20m/1024 vagy 10m/1024-el elég hamar túl lehet lépni
  • HunnernesKonge
    konkrétan ezt a címet használtad: http://provisioning.chello.hu?

Ha igen és nem tudtad megnézni, akkor várjuk meg Mo.Organ-t ő ott dógozikk, azt bittos tud vmit :)
  • raszab
    Hy!

Van egy problémám. Az asztali gépem beszart, vagyis már nem sokáig bírja. Míg nem veszek hozzá alaplapot, addig a laptopra szeretném kötni a netet. De akárhogy kínlódtam vele nem tudtam megoldani. Próbáltam IP-t újra lekérni rajta, semmi sem történt IP frissítés nem lehetséges vagy mit írt ki. A prov.chello.hura meg nem tudok lépni, mert kiírja h az explorer nem tudja megnyitni az oldalt vagy vmi ilyesmit. Tudna valaki segíteni?
  • HunnernesKonge
    Célértékek?
    A garantált sávszéllre célzol? Kit érdekel hogy az a papiron annyi marad mint eddig? Úgyis a technologia miatt a 20M netet ki tudják nyomni 18,5-19M-ban bárhova xD

És nem akarunk nagyon kötözködni, 250Gb több mint elég :) nem kell éjjel nappal tölteni...
  • NeoMaN
    kösz!
  • HunnernesKonge
    http://provisioning.chello.hu -n be kell regisztrálnod az új hálókártyát.
    1.)felhasznév és jelszó szüks :)
    2.) leokézol mindent
    3.)Géprestart...
  • Garfield
    Ja, és azt is érdemes majd figyelembe venni a sávszélesség-emelésre várva, hogy hiába hirdet a UPC többszörös növekedést, a minőségi mutatók változatlanok maradtak, vagyis ugyaazok a célértékek vonatkoznak az új csomagokra, mint a jelenlegiekre.
  • drowns41
    IP-t tudok változtatni valahogy? Köszi
  • Garfield
    Ha nagyon kötözködni akarunk, akkor az a korlátlan net mégsem annyira korlátlan. Idézet a UPC március 1-től hatályos ÁSZF-jéből:

"A szolgáltató túlzott mértékű használatnak tekinti azt az esetet, amikor az előfizető adatforgalma egymást követő 3 hónap átlagában a 250 GB forgalmi mennyiséget meghaladja."

Ekkor ugyanis a szolgáltatás korlátozható.
  • NeoMaN
    Most az integrált alaplapi lankarira van dugva a net. Szeretném áttenni egy Realtek PCI-os karira. Kell tennem valamit, hogy működjön a net (mac adreess vagy mire gondolok)? Leírná valaki? Köfi!
  • Athletic  Bilbo
    mehehehe 1 csere azért nekem jól jönne :)
  • Mo.Organ
    Ha attol félsz hogy a sebesség növekedés után nem fog menni a modemed teljes "sebességgel" akkor megnyugtatlak menni fog. Ugyanis frissitik a modemek configját. Ha nem akkor meg mindenféle képpen kapsz tájékoztatást arról hogy mikor cserélik. De ez az utóbbi a valószínűtlenebb.
  • CzGobe
    nekem megy, igaz most csak feltöltök, de tegnap jött le normálisan, meg hétvégén is egész sokkal (200k+)
  • Blekk Síp
    Jaja, én jelenleg is szenvedek a letöltéssel.
    340 egy ideig, utána 120...40...20-10 és megszakad. És ez megy újra és újra...
  • NeoMaN
    Nemtom mi van, de 1-2 hete döglődik napközben a letöltés. Fura mód van ahonnan full sávszél, van ahonnan meg alig-alig csorog, vagy iszonyat hullámzik. P2P meg halál.
    :(((((((((
  • NeoMaN
    Könyörgöm, mi van a p2p-el? 70 user, mindenkitől 0.5K.
    Fedora LINUX DVD ISO.
    :((((((((
  • peetee76
    A gondom az, hogy kevésnek találom a 60 kbps letöltési sebességet...
    még a light 512 kbps -hez képest is...
  • zerosdfd
    Ki tudja mekkor egy Terayon tj720-as kábelmodem maximális adatátviteli sebessége?
  • Mo.Organ
    Én nem igazán tudom hogy mi szokott történni az ügyfélszolgálaton azt meg végképp nem követem, hogy mi megy a telefonos .
    A havonta megjelenő akciókat sem tudom.
    Lehet hogy összeesküvés elmélet áldozata vagyok
  • Tombi
    ment uj pm, elég érdekes volt a legutobbi válasz, már amolyan kormányszintü eltitkolás :D
  • Mo.Organ
    tedd fel sorban a kérdésedet mert így nem nagyon tünik ki mit is szeretnél.
    a LIGHT most még 512kbps de ez változik április elejétől.
    Aztán a light nál is kiveszik a korlátot.
    De ha még is szeretnél töltögetni és kicsivel gyorsabban akkor a MEDIUM csomagot ajánlom. a "változások részletes" utmutatóban olvashatsz róla
  • peetee76
    Szevasztok!
    Segítsetek légyszi.
    Lakcím: Eger.
    Internetet akartunk otthonra. Nézegettem a T-C. ADSL-t mekkora királyság mer' munkahelyemen is az van és szakít mint állat. Csak az a bibi, hogy ahoz kell a telefonvonal is ... a@@ád mindjárt nem is óccsó. Mivel van UPC TV, no lássuk. mivel nem letölteni kell, (böngészésre használja aszonypajtás) elég a light is, 512 kbps + 5GB nem sok de ara elég. Aztán nekem is kellett letölteni 1cd anyagát FTP-ről ... 60kbps majd meg haltam mire letöltötte ........ ilyenkor mi van???? Plízz Help.
    Egyébként ha ez a bővítés megtörténik .. az lesz a örö e bódottá ...
  • Mo.Organ
    Szomorú egy történet. Sirtam a végén.
  • schrank
  • precision
    én anno még tkábel-ről akartam enternetre váltani asszem, bementem enternethez, mondom adsl -t szeretnék, ok, mi a cím, ok ott lehetséges az adsl, ilyen szereld magad stuffot kértem, ideadták a modemet, mondták dugjam be és max 1 hét és aktiválják a cuccot...időközben tkábelt már lemondtam mert pont hóvége volt és nem akartam még1 hónapot fizetni tkábelért potyára...1,5 hét, semmi, felhívtam őket, majd 40 perc zenélés meg türelem mindjárt kapcsoljuk az egyik kollegát szöveg után megkérdeztem hogy mi a rák van már, hol van a vonalam, erre benyögi a helpdeskes arc, hogy ja sry elfelejtettünk szólni mult héten, hogy mégsem elérhető az adsl ott... pumpa fel, habzó szájjal betéptem enternethez és kértem vissza a modemért betett letéti díjat és egy 'k*rvaanyátok' -kal ki is jöttem
    másnap chello online megrendelés, 2 nap mulva már neteztem is
  • bertino
    bementem trékomos üfsz szőke libához, hogy én majd akarok analóg telefonvonalat
    veszi elő papírt stb, kérdi: ADSL céljából kell csak ?
    mondom ja

megnézi gépben a címünket, van ADSL

príma, sínen vagyok, gondoltam én laikus gondolatokkal meghintve

gyünnek a jóarcú szerelők, hogy csinázzák a bekötést, mondom egy vonalkimérés is jó lenne
    ok, telefonál az ürge

asszondja: hát ez itt nem fog menni (7000-es adrenalin egyből gallyra vágta a légzésem)
    itt vmi műszaki probléma van, ami miatt ebben a bérházsorban pont nincs ADSL szolgáltatás

közbe jön TVnettől az SMS, hogy műszaki okok miatt elutasítják az ADSL megrendelésem, forduljak a trékomhoz

mivel rögzített szóbeli beszélgetés nincs arról, hogy nekem csak ADSL céljából kelett a kurv@ vonal, nem sűrűn mondhatom le, 1 évig fizethetem a kurv@ telefondíjat

mivel az aktuális chello akció keretein belül én már csak listaárasan, teljes bekötési díjjal köttethettem volna vissza chellot, vártam a köv. akcióra, ami ugye febr. 1én lépett életbe

szépen elmásztam a helyi UPC üfszhez és megrendeltem a NETet, amit ma kötöttek be

szal a trékom elmehet mostantol a jó kurv@ édes anyjába azzal együtt, aki kitalálta, száradjon meg a lelkük

mivel a gyerekes méretű korlát eltűnik a chellonál, így nekem ez így mostmár ebben a formában teljesen megfelel...
  • PyRex
    lehet,h plus-a van :D
  • Mo.Organ
    BERTINO mesélj egy kicsit milyen volt odaát a nagyoknál. Tényleg nekik kolbászbol van a modemük?

Na mesélj komolyan mi volt ott?
  • precision
    a plus kivételével mindegyik csomag esetében duplájára növelik a feltöltési sebességet...nem elég? :)
  • odex
    remélem ez a sebesség változás után már a feltöltéssel is foglalkoznak! az nekem a fontosabb! :)
  • Zsoltika 007
    Szóval rajta van vagy nincs? Én se tudom pontosan csak mintha így láttam volna rajta mikor takarítottam.
  • schrank
  • PyRex
    MTC szám az mi?

ITT pl? :DDD
  • Zsoltika 007
    A modem dobozán is rajta van a levonón. Asszem ugyanúgy mint pl a mobiloknak is rajta van a dobozán az iemi vagy milyen szám.
  • schrank
    basszátok meg pont kakaóztam amikor véletlenül lelötyköltem a modemem MTC számát és most teljesen elmosódott honnan tudnám még leolvasni ha most fegyvert szegeznének a tarkómhoz hogy azonnal mondjam meg mert különben ...
  • PyRex
    Tudom én, nem vagyok elégedetlen, csak mondom, hogy jelenleg ez van, de a chello-ban én 6 (vagy 7?) év alatt nem csalódtam soha ilyen szempontból.
  • PyRex
    A torrentezést spec. a chellosokra értem. 20 chellosból 19 arra panaszkodik, hogy a p2p hálózatokban iszonyat gyatra a letöltési sebességük.
  • Imreherceg
    Üdv!Jöttem borzolni a kedélyeket.Most beszéltem upc-s dolgozóval,aki náluk értékesíti a csomagjaikat,és azt mondta hogy mind akik jelenleg,akár közalkalmazotti akár dolgozónet keretébe kapják a Chello (classicot) _azoknak is_ márciustól az Extreme csomag (10 Mbit)lesz az elérhető és NEM a medium.
    Ha nem így lesz nem engemet kell szidni,én a Mediumnak is örülni fogok,ha mégse jönne be,de szerintem elég hivatalos az info ahhoz hogy igaznak mondható legyen.
  • Punker
    én tudok az emelés óta is, mondjuk az életben nem megy a közelébe se a feltöltés a papírformának, de ez nekem természetes, sajna ilyen helyen lakok.