22959
qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • mozesapo
    Érdekes módon 2 hete 1x csak sztereó lett magától, miután valamit szerelgettek a hálózaton. És mérd meg mennyit is csillapít egy -6dB-s TAP kimenő ága, és látsz csodákat. Az 1 dB-s csillapítás az talán a 16dB-s csillapítású TAP OUT ágán valós.
    Ja tényleg, a -5.7dB az a 3-as osztó. És? Az hogy még TAP-ot nem fogtál a kezedbe az tuti.
    pl. DC6, DC12 általában vonali hálózatnál beszélünk és miért is, mert az egészen más mint amire te dc6-ot mondasz az tápfeladó, azokat hívjuk így. Hogy csak röhögni tudod rajtad. Itt a fórumon előadod magad, hogy húúúú te vagy a mindenttudó upc-s. Sztem még QR540-es kábelt se láttál közelről.
  • schrank
    most miért baszogatod hogy négy powasonic tévélyük
  • Mo.Organ
    Na ide figyelj kisokos a dc-6 out ága átmenő nem csillapít 3,5 dB. 1dB az átmenő csillapítása.
    -4 csillapítású nincs. a 4-es osztó 5.7dB nem oszt hanem 7.5 dB.

Ja és én nem kötöm be az internetet. De aki nem tudja a mindentudó TV-én a sztereot beállítani az pihizzen inkább. Mi meg az ilyen ügyfeleken szoktuk magunkat szarrá röhöni. pfffffffffff
  • schrank
    ő nem szerelő b+ hanem az irodába ilyen lótusz-faktusz
  • mozesapo
    Nem táp! TAP, van -4, -6, -8, -12, -16dB-s. Annak az out ága 3.5dB-t csillapít, onnan viszed tovább a jelet a tv-hez v. osztóhoz. 4-es osztó 5.7dB-t csillapít minden ágon, vagyis 3.5dB+5.7dB az 9.2dB. Pl. PCT-IT1W-06, és ráírva még TAP -06dB.
    És te vagy upc-s szerelő? Muhaha. Nem csodálom, hogy sokszor csak néznek az előfizetők, hogy milyen emberek járnak bekötni, stb.
  • Mo.Organ
    küldtem levelet.
  • Mo.Organ
    Mi az hogy a net miatt vegyél le 3.5 dB?
    Táppal + 4 osztó?? Mi az a táppal?
  • schrank
    én most 4944-nél tartok és várom a levelüket
  • mozesapo
    Mit írjak le? Ja nem érted, akkor jó.
  • rekettyes
    Nem nagyon lassítanak már engem pl. mostanáig nem.
  • schrank
    morgen ma derült ki a cafetéria rendszerünk jövője és havi 7300-ig fizetik a netet szerinted melyik a jobb megoldás hétfőn lépjek felljebb sztenderdbe és ha igen akkor hány évre de ha 1 évre és nem kérem se a családi csomagot se a telefont akkor az már több mint a 7300 vagy mindegy ...szol rá mit csinálok ezzel csak azt akarom kérdezni hogy lesz -e valami pár száz forintos árcsökkenés a mediumnál hogy jól ki tudjam használni az adómentes járulékomat vagy mimet
  • Mo.Organ
    ezt írd le mégegyszer.
  • raszab
    Nálunk is 4 tv van és nincsen semmi gond
  • lokissrác
    Köszi a válaszod!:)
  • mozesapo
    Azért 4 tv az már egy picit sok. feltételezve hogy 68-72dB megy be, abból leveszel a net miatt 3.5 db-t a Tap-al + még a 4-es osztóval 5.7dB-t, az már -9,2dB a bejövő jelből. Az már mintha egy picit kevés lenne a tv-nek.
  • Mo.Organ
    A bejövő kábelra kerül egy (dc-6) leágazó. Az egyik felére antenna kábel kerül, utána modem. A másik ág meg marad ugy ahogy volt eddig is. Ott lesz rajta egy szűrő ami védi a modemes hálózatot a visszajövő zajok miatt.
    A modemet ha van rá lehetőség akkor egyből a gép mellé teszik. És csak onnan van UTP kábel. (1m)ideális esetben.
  • cili111
    Ok, csak arra gondoltam, hogy a tékom felrakott egy szűrőt a bejövő vezetéknél, és a modemet a sz.gépnél.
    A TV-kábelhálózat a következő: a házba beérkező koax végénél van egy elosztó - 4 TV-helyre megy el koaxkábel. A chello modem hova kerül? Az elosztóhoz és onnan UTP vagy ilyesmi megy a sz.géphez? Vagy a sz.gépnél levő TV csatlakozóhoz kötik?
  • radeer
    Belassítanak még ebben a hónapban.
    Márc 1-től nem számolnak csak addig azért betartják..
  • Aspyrin
  • Dodo55
    Igen, az ÁSZF-ben ez van.
    Magyarul az, hogy a hálózatra köthető PC-k száma 1, csak annyit jelent, hogy ők 1 PC net elérését biztosítják.

Amúgy nekem amikor bekötötték, még nem volt routerem, és a szerelő látta, hogy 2 gép van, és kapásból segített megoldani, hogy a másikon is legyen net
  • Mo.Organ
    Nem akarok nagyon eltérni a fórum lényegétől, csak ha már itt tarunk akkor ott nálatok Pesten ilyen vándor állatkert van. Ha jól tudom vasárnap a majmok bemutatása lesz az Andrássy út és a Csengery utca sarkán.
    Utána meg március közepén lesz bemutató az Erzsébet hídnál.
    Vándorcirkuszról már hallottam, de vándor állatkertől
  • Met
    jahh, elviszem a Kossuth térre
    van szép óljuk és a kifutó is körbe van rácsozva
  • Mo.Organ
    Dobozokat nem épít be senki. Mindösszesen egy modemet fogsz kapni. Ennyi.
  • Mighty
    Háztatartáson belül eloszhatod akár 100 felé is.
  • PyRex
    Nem tudják, hogy 2 gép van a routeren. Bár elvben van rá mód, hogy ezt kiszűrjék, de (egyelőre) nem teszik.
  • cili111
    Halló fiúk!
    Aktuálissá vált a szolgáltatóváltás nálam is. Az új chello szimpinek látszik, de...:
    Szerintetek mit szólnak egy routerhez, neadj' isten kiderülne, hogy 2 PC-m van?
    Milyen "dobozokat" építenek be és hova?
    Üdv
  • PyRex
    Ja, Bp közepén megállsz és körbe mutatsz...
  • Aspyrin
    :DDDD
  • Met
    gyere fel pestre megmutatom az állatkertet, hogy hol van :P
  • A tumi
    Már egy hét sincs hátra.
  • lokissrác
    Ja és nem tudjátok, most valyon ugy vannak vele, hogy 5 nap mulva ugyse lesz korlát, ne lassítsuk be a népet, vagy attól függetlenül belassítanak ? Bár lehet már feloldották és nem is számol..
  • lokissrác
    Köszi szépen a választ :)
  • Mo.Organ
    VII ker. Nem ott van az állatkert?
  • Met
    tévedsz, emelkedő számsorrendben mennek, tehát először itt a VII-ben emelnek :P
  • Aspyrin
    Ugyan, mi mindig az elsők között vagyunk ;-)
  • rekettyes
    aha
  • lokissrác
    A megújult választék valamennyi csomagjában a UPC immár eltörli az eddigi adatforgalmi szabályokat.
    Akkor ugye nem lesz a light-nál sem korlát ? Nomeg Márc 1-től akkor már korlátlan lesz ?
  • Mo.Organ
    8 ker??????
    Ott talán december eleje.
    Más városokat nem tudom, bocs.
  • Casillas
  • schrank
    5Mbit minusz 768Kbit az garantált