22959
-
#13320 Dumeter progiban bízhatok adatforgalom szempontjából ? ugyanis elfelejtettem mind a chellos mailcímem mind a hozzá tartozó jelszót.
Használ valaki dumetert forgalommérésre? Összehasonlítva a kezeles.chello.hu val kb egyezik? -
#13319 November ota nem mutat semmit a merom. Kiraly. -
devilk #13318 Fos ez a UPC. tegnap este digin torrenteztem és extrán király volt. -
devilk #13317 3 hónap átlaga ne legyen több mint 750 gb-t, vagyis havonta 250gb max.
(vagy lehet 200+300+250...stb -
#13316 Sziasztok!
Gondolom már volt róla szó és vissza is olvastam 3 oldalt aztán meguntam, szóval 250 gb felé is lehet letöltésben menni adott hónapon belül, a lényeg, hogy bármelyik egymást követő 3 hónapban összesen ne lépje túl az ember a 750gbot? Jól értelmezem? Előre is bocsi ha már ki volt tárgyalva. -
#13315 ha meg segíteni akarsz mond meg mit hogy állítsak, ne bazdmegolj egyből -
#13314 rengeteg olyan volt már amit bőven volt kitől szedni és lassan jött nagyon -
#13313 anyukáddal beszélj így esetleg jó? és ne oktass ki...kössz -
#13312 Istenem... kapcsold már ki a DHT-t bazdmeg. Peer exchange-et is. -
lampard99 #13311 csak ott van kiröl szedni -
#13310 Mondjuk most nekem jön szinte max sávszéllel az anyag.(Miskolc)
-
#13309 Jól mondod. Tisztán látom a Bitcometben, hogy a peerektől a sebesség max 1 kbyte/s. Az hazugság, hogy ez priorizálás, ez bizony KORLÁT a javából. Úgy néz ki kénytelen leszek az NHH-nál bejelentést tenni. -
tompka #13308 "nem lehet azt mondani hogy hajnali kettőkor annyira überleterhelt lehetett a rendszer."
Hát igaz!
A szomszéd városban névszerint Miskolcon van sok ismerősöm akinek korlátozzák. Van aki több éve upc-s de van aki max fél éve.
Itt nálunk Kazincbarcikán senkinek sincs korlát. Akárkit kézdezek meg sehol.(2007.ápr-óta van itt jelen a upc)
Legutóbbi "nagy" letöltésem kép
Így töltök. Függetlenül attól hogy este,nappal,csúcsidő,éjszaka van
Bár van amikor torrent nélkül a pingem üti a 200at a böngészés lassú,de a letöltés akkor is max. :) -
#13307 Nem hiszem, hogy a P2P korlátozás terheltségfüggő lenne.
Én azt veszem észre, hogy ha korlátozzák, akkor kb fix értékre.
Ezt ma teszteltem is, pölö napközben kerek 100KB, 02:00-kor torrent letöltés kerek 200KB volt (>1000 helyett), és nem lehet azt mondani hogy hajnali kettőkor annyira überleterhelt lehetett a rendszer.
Szóval a P2P korlátozás apszolájte nem terheltség függő, fix sávszélesnek tűnik. -
mcmacko #13306 Abban segítsetek nekem srácok, hogy CS:Source-ozni miért nem tudok Chello mediumon. Az egyik helyen 3 éve ezen az előfizun tolom, az albiban meg egy éve. Most egy jó hónapja abszolút heurisztikusan gondol egyet a chello (mind 2 lokációban netezve, pesten és vidéken), és másodpercenként ingáztatja a pingem 5 és 2000 között. Így nem lehet játszani, teljesen elmegy a kép, fél percekre ki is akad a játék. Csak nálam van ilyen? Az egy dolog , hogy a torrentet fogják, de hogy a CS portjait is szórnák/fognák?:S
Egyik helyen linksys router mögül tolom, de ott is bevetettem QoS-t, port forwardingot mindent, amit el tudok képzelni. Resetelem az UPCs modemet, gépet, újrarakom az egész hóbelevancot, és semmi. Tehát próbáltam minden alap dolgot kiküszöbölni, de csak nem tudok normálisan játszani... :S!
(Más tészta de az Xbox live-on meg a mediummal ahogy néztem 700-800-900K körül jönnek le a demo-k:D) -
tompka #13305 Költözz olyan városba ahol no terhelés van.
pl itt a júpíszí cselló kiválló. nincs p2p korlát,alacsony ping...(néha azé felmegy de másnapra helyrejön ilyen max 2havonta van 1x)
Nekem az egyetlen bajom az a tájékoztatás. na az durva
tájékoztatás=0! :S -
#13304 mit lehetne kezdeni a p2p korláttal, azon kívül hogy otthagyom ezt a putri társaságot? valamivel ki lehet játszani?? -
Grifidos #13303 És mi lenne, ha a biosban letiltanád az alaplapi hálókártyát?
Mert szerintem ez okozza a galibát. -
#13302 argh!!!! Nem volt net meg kábeltévé sem 1,5 napig... ügyfélszolgálatot meg persze hogy nem lehetett felhívni... -
ladminka #13301 SMTP-hez valóban nem kell jelszó, csak chello-s IP cím.
A hozzáállásról annyit, hogyk orábban még nem volt benne a sablonban, hogy "akár 30 napig is eltarthat" és akkor meg azon lehet izgulni, hogy "már 9 órája írtam és nem válaszoltak, most mi lesz".
ÁSZF: "A szolgáltató a nyilvántartásba vett bejelentést, illetleg a panaszt – amennyiben arra mód van – azonnal, de legkésbb 30 napon belül megvizsgálja és a bejelentés módjának megfelel módon a jogszabályi elírások betartásával az elfizett értesíti."
[...]
A számlák befizetésének határideje a számlán minden esetben fel van tüntetve, s az elfizetk az esedékes díjakat ennek megfelelen a keleti régióban legkésbb a tárgyhó 11. napjáig, a budapesti régióban a tárgyhó 25. napjáig, míg a nyugati régióban a tárgyhó 8. napjáig kötelesek megfizetni a Szolgáltató számára.
[...]
Szolgáltató jogosult késedelmes fizetés esetén késedelmi kamatot felszámolni elfizet felé. A késedelmi kamat mértéke: a tartozás összegének, a jogszabályban meghatározott késedelmi kamat százaléknak és a késedelmes napok számának szorzata."
-
#13300 Tudomásom szerint a levélküldéshez nem kell jelszó.... -
asdasdasd #13299 Nem hiszem. Internet megy. SMTP meg nem fogadja el a név/jelszót.
Elvileg az IP címem dinamikusan kerül kiosztásra.
Biztos meg tudom kerülni a problémát, csak hát ez a hozzáállás...
Nem tudom mit szolnának, ha azt mondanám, hogy sajnos jelenleg -a nagy mennyiségben érkezett számlák miatt- a számlájuk kifizetése a kézhezvételtől számított 30 napot is igénybe veheti, ezért fizetésig kérjük szíves türelmüket és megértésüket.
-
#13298 Nem az IP-d van feketelistán ?
Azt a upc nem tudja feloldani, mivel a listákat autonóm szervezetek kezelik. -
#13297 ertelek.koszi -
tompka #13296 Látom a forgalom mérő kicsit másnapos :)
Tegnap leszedtem 6GB-ot de csak 1,5GB van feltüntetve -
#13295 Felfelé bármikor, lefelé már bonyolultabb. -
#13294 csomagok kozott lehet varialni miutan mar megy az elofizetes?pl:medium-rol prof-ra?1 ev huseg-es dolgon bellul.remelem lehet varialni -
asdasdasd #13293 Nem megy az UPC-s SMTP elérésem. Irtam egy szívhezszóló levelet az ügyfélszolgálatnak, amire jött a gépi válaszlevél, hogy igen rögzítették, majd válaszolnak.
Pár napra rá írtam egy újat, hogy ugyan foglalkozhatnának már problémámmal.
Erre ezt kaptam:
"Köszönettel vettük email-en küldött megkeresését, melyet a XXXXXXXX-es iktatószámon regisztráltunk.
Sajnos jelenleg -a nagy mennyiségben érkezett megkeresések miatt- az ügyintézés a kézhezvételtől számított 30 napot is igénybe vehet, ezért a válaszadásig kérjük szíves türelmét és megértését."
Most egy kicsit elborult az agyam.
-
ladminka #13292 Nem KELL megcsinálni, csak érdemes kipróbálni, hogy akkor is ilyen lassú-e. Ha igen, akkor biztos, hogy windows hiba.
újraindítod = kihúzod a konnektorból, aztán 10mp múlva visszadugod -
Travelos #13291 és ezt csak egyszer kell megcsinálni?
egyébként mi az, hogy modemet újraindítod, mert mikor kapcsoltam ki? -
#13290 megrendeltem.remelem nem lesz gond 1 evig vele:P -
ladminka #13289 Szia!
Próbáld meg azt, hogy kikapcsolod a gépet, a kábelmodemről letekered a koax kábelt, újraindítod a modemet, majd gép bekapcs. Így nem a chello-tól kapsz IP-t, hanem közvetlenül a modemtől. Érdekelne, hogy így gyorsabb-e.
-
#13288 modem reset, esetleg dhcp beállítás? -
Travelos #13287 lemértem, fél perc állás! ez így már sokkal elviselhetőbb, mint az 5 perc volt, de azért elég sok ez is! -
Travelos #13286 mégis találtam egy újabb drivert :)
ezzel az imént csak 20 másodpercig állt, de még tesztelni kell,
persze ez is elég sok idő.
más fórum szerint ez azért van, mert későn kapok IP-t. -
Travelos #13285 a legújabb driver van fent, és a windows telepítés is új, azért megpróbálom újrarakni a drivert aszerint, ahogy tanácsoltad.
köszi! -
AnonymouS #13284 Szedj le egy új drivert a hálókártyádhoz, távolítsd el a régit, reboot-olj majd rakd fel az újat, esetleg próbálj ki egy másik hálókártyát... kétlem hogy a hibás itt maga a net, inkább a kárya vagy a drivere. -
Travelos #13283 igen, gyanúm beigazolódott!
ha letiltom a helyi kapcsoltokat, és úgy bootolok, akkor mint a villám a windows felállása. majd a kapcsolat engedélyezése után is minden rendben!
ha viszont úgy bootolok, hogy engedélyezve van a kapcsolat, akkor 5 percig szenved a gép, de nincs közben semmi lemezművelet, tehát nem tudom mit csinál, csak olyan, mintha le lenne fagyva, pedig nem! 5 perc után minden OK.
mitől lehet ez? -
#13282 nekem is durva:
ping bix.hu:
round-trip min/avg/max = 57.6/104.1/156.2 ms
ping yahoo.com:
round-trip min/avg/max = 265.3/293.7/340.6 ms
-
#13281 gondolom hatalmas késleltetések