22959
qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • Dodo55
    De fasza, már csak 5/2-es, mi faszt művelnek már ezek?
  • Dodo55
    Akárhol akárhogy mérem, a goldom csak 10/3-as, de inkább 8/3-as. Pár napja még gond nélkül megvolt a 20 megabit...

Nem tudja valaki, hogy mi van? Le lenne terhelve a hálózat, vagy itt helyileg szállhatott el valami?

Másoknak is ilyen lassú?
  • tommyg
    aha
  • Egerwin
    firefoxban, mikor feljön az ablak, hogy mit tegyen a firefox ezzel a fájlal a megnyitás mellett van egy legördülő menü, ott rámész az egyéb-re és kitallózod a deluge.exe-t
  • zomgzerg
    igazi letöltéssel mérd ne fogyaték oldalakkal
  • tothbros
    na, sokat vacakoltam vele, és most ott tartok, hogy a channel-t átkapcsoltam 12-re, így most láthatóan gyorsabb a file-letöltés. a sebességmérő oldalakon viszont furcsa a helyzet: a speedtest mini ( http://speedtest2.giganet.hu/ ) kihozza a 10mbit down, 2 mbit up sebességet, a chello saját mérője ( http://performance.chello.at:81/ ) viszont továbbra is a 6 mbit letöltést mutatja...A küldöldi oldalak sokkal kevesebbet mutatnak, illetve teljesen össze-vissza. De gondolom, ennek az az oka, hogy a távoli szerverekről lassabb a letöltés (?).
  • tothbros
    köszi az ötleteket.
    a router és az adapter is "g only" módban van. a csatorna 6 volt, és az smc segédprogramja szerint tényleg sok más szomszédos hálózat használta ugyanezt. áttettem 2-re, de a sebesség még mindig ugyanannyi.

szóval arra én is számítottam, hogy az 54mbit az sosem annyi, de abban bíztam, hogy azért egy 10mbit-es net még nem okoz neki gondot, de ez így elég sovány...

most kikapcsoltam a védelmet, csak a MAC filtert hagytam meg, hogy mégse tudja (egykönnyen) más is használni.
  • Dj Faustus #15326
    A 6 Mbps egy "kicsit" gyanús nekem - a duplája talán ég kihozható lenne belőle. Nem véletlenül "mixed mode b+g"-be (esetleg csak b-be) van állítva a router és/vagy a hálózati eszköz? Esetleg próbáld meg más frekvenciára áttenni (hátha a szomszéd routerje zavar).
  • tothbros
    köszi a választ! tehát szerinted lehetséges, hogy ebből a wifi router-ből ennyit lehet kihozni? (max. 6Mbit/sec letöltés)
    megpróbáltam leszedni minden védelmet, de az eredéményen ez sem változtatott.
  • Dj Faustus #15324
    Kis olvasnivaló az előbbiekhez.
  • Dj Faustus #15323
    "A váltás óta 10 helyett kb 6Mbit a net. De csak wifi-n. Ha rádugom a gépet (bármelyiket) vezetékesen a router-re, akkor mindegyik sebességmérő szépen kihozza a 10Mbit-et."
    Ez esetben a wifi routerben és/vagy a vezetéknélküli eszközöknél keresendő a probléma.
    Az, hogy a 802.11g szabvány elméleti maximuma 54 Mbit/sec az sajnos nem sok mindent jelent - gyakorlatilag kb. 20-30 Mbit/sec kihozható belőle. Szimpla otthoni routerecskével (pláne ha van rajta védelem) ez még kevesebb. ;(
  • tothbros
    Ja, és azt nem mondtam, hogy a router jó helyen van, mindkét notebook közel van hozzá, kiváló a jelerősség.
  • tothbros
    Sziasztok!

Most váltottam 10 Mbit-es silver csomagra, és gondom van a sebességgel.

wifi router: D-Link DI-524
    1. notebook: SMC PCMCIA wlan adapter (54 Mbit-es "g")
    2. notebook: IBM beépített intel wlan kártya, 2200bg
    (mindkét gépen ugyanez a jelenség)

Eddig 2 Mbit-es bronze csomagom volt, működött rendesen, több sebességmérő oldalon is néztem (speedtest.net, performance.chello.at)
    A váltás óta 10 helyett kb 6Mbit a net. De csak wifi-n. Ha rádugom a gépet (bármelyiket) vezetékesen a router-re, akkor mindegyik sebességmérő szépen kihozza a 10Mbit-et.

Próbáltam a router-t többféleképpen is beállítani. Alapból WEP titkosítás volt, static IP, no DHCP, MAC filter. Ekkor csináltam egy teljes restore factory defaults-os, hogy kiszűrjem az esetleges hibákat, de a helyzet ugyanez.

Segítsetek, kérlek!
  • tommyg
    na azt hol lehet? mert nekem mindig az utorrenttel akarja megnyitni, hogy lehet alapértelmezetté tenni?
  • Egerwin
    ne mentsd le a torrent fájlt a gépre, hanem egyből nyisd meg delugével
  • tommyg
    sztem max telepítsd újra
  • mflex #15317
    1 biztos, ne a UPC topikba offolj...
  • shevy
    nekem nem jó a deluge, nem tudok vele torrentet megynyitni, ha rámegyek, hogy megnyitás, nem csinál semmit, nem nyitja meg :( mit csináljak?
  • Mighty
    A függőleges piros vonaltól látható az egységes csökkenés :)
  • Mighty
    Látszik is a BIX statisztikán:

• Vegas
    már nekem sem jó az utorrent hiába a titkosítás
    jöhet a deluge
  • ChaosTeam
    Nekem mostanában naponta többször is szakad a net 1-2 percre.... elég idegesítő amikor játszani akarok neten pl, vagy épp "valami fontosról" beszélgetek a chaten ....

• pyrohun #15311
    ahapersze....

ez kb. olyan, hogy építsenek olyan autópályát, meg autóutakat, hogy ha az összes magyar ember + még sok külföldi is mind egyszerre arra akar menni, akkor se duguljon be. ökörséget beszélsz barátom és jelenleg gyakorlatilag lehetetlenséget is. tudod hány százaléka aktív letöltő az előfizetőknek? kb. 5%, de szerintem még annyi sem.
  • Bucsek
    hali megint. kezdem már unni az idejárást de hát micsináljak ha kaksi a net :D

13. kerből vok és arra lennék kiváncsi h másnak is elmegy a net ugy fél-1 órára vagy több kevesebb, lényegtelen. nekem ijenkor a hiperszuper Terajon tj720 modememnek a CABLE nevezetű villogója villog, nem folyamatosan világit hanem becsukom a szemem, kinyitom a szemem.

tapasztalt már is hasonló abnormális viselkedést a modemjén?
  • mila69en
    szintén
  • bertino
  • mila69en
    ennyi!:D
  • mila69en
    pedig arra számítottam majd te meg mondod a helyes választ!
  • Egerwin
    Ott a pont.
  • bertino
    majd egyszer...
  • bertino
  • Tocika
    Építsen ki olyan hálózatot ahol ha az összes felhasználó torrentezik akkor se csökkenyen a sebesség.
    És akkor nem kell korlátozni.
    Ennyi
  • mila69en
    na? na?
  • bertino
    na vajon miért ?
  • mila69en
    na miért?:)
  • passatgt
    amúgy lehet szidni a UPC-t, hogy korlátozza a torrentet, de elkéne gondolkozni azon, hogy miért korlátozza, teljes joggal:)
  • kalapos
    Kösz az infót :)
  • ChaosTeam
    Rosszul olvastad. A Garantált fog emelkedni a "maximális" sávod felére, tehát elvileg igyekeznek garantálni legalább a csomagodba írt maximum sebesség felét biztosítani, de ettől a maximum még meglehet, ahogy eddig is...
  • pyrohun #15295
    ??
  • Tocika
    Debrecenben is ez a helyzet.. a fiuk korlátoznak de a deluge még mindig OK