22959
-
Dodo55 #15333 De fasza, már csak 5/2-es, mi faszt művelnek már ezek? -
Dodo55 #15332 Akárhol akárhogy mérem, a goldom csak 10/3-as, de inkább 8/3-as. Pár napja még gond nélkül megvolt a 20 megabit...
Nem tudja valaki, hogy mi van? Le lenne terhelve a hálózat, vagy itt helyileg szállhatott el valami?
Másoknak is ilyen lassú? -
#15331 aha -
Egerwin #15330 firefoxban, mikor feljön az ablak, hogy mit tegyen a firefox ezzel a fájlal a megnyitás mellett van egy legördülő menü, ott rámész az egyéb-re és kitallózod a deluge.exe-t -
#15329 igazi letöltéssel mérd ne fogyaték oldalakkal -
tothbros #15328 na, sokat vacakoltam vele, és most ott tartok, hogy a channel-t átkapcsoltam 12-re, így most láthatóan gyorsabb a file-letöltés. a sebességmérő oldalakon viszont furcsa a helyzet: a speedtest mini ( http://speedtest2.giganet.hu/ ) kihozza a 10mbit down, 2 mbit up sebességet, a chello saját mérője ( http://performance.chello.at:81/ ) viszont továbbra is a 6 mbit letöltést mutatja...A küldöldi oldalak sokkal kevesebbet mutatnak, illetve teljesen össze-vissza. De gondolom, ennek az az oka, hogy a távoli szerverekről lassabb a letöltés (?). -
tothbros #15327 köszi az ötleteket.
a router és az adapter is "g only" módban van. a csatorna 6 volt, és az smc segédprogramja szerint tényleg sok más szomszédos hálózat használta ugyanezt. áttettem 2-re, de a sebesség még mindig ugyanannyi.
szóval arra én is számítottam, hogy az 54mbit az sosem annyi, de abban bíztam, hogy azért egy 10mbit-es net még nem okoz neki gondot, de ez így elég sovány...
most kikapcsoltam a védelmet, csak a MAC filtert hagytam meg, hogy mégse tudja (egykönnyen) más is használni. -
#15326 A 6 Mbps egy "kicsit" gyanús nekem - a duplája talán ég kihozható lenne belőle. Nem véletlenül "mixed mode b+g"-be (esetleg csak b-be) van állítva a router és/vagy a hálózati eszköz? Esetleg próbáld meg más frekvenciára áttenni (hátha a szomszéd routerje zavar). -
tothbros #15325 köszi a választ! tehát szerinted lehetséges, hogy ebből a wifi router-ből ennyit lehet kihozni? (max. 6Mbit/sec letöltés)
megpróbáltam leszedni minden védelmet, de az eredéményen ez sem változtatott. -
#15324 Kis olvasnivaló az előbbiekhez. -
#15323 "A váltás óta 10 helyett kb 6Mbit a net. De csak wifi-n. Ha rádugom a gépet (bármelyiket) vezetékesen a router-re, akkor mindegyik sebességmérő szépen kihozza a 10Mbit-et."
Ez esetben a wifi routerben és/vagy a vezetéknélküli eszközöknél keresendő a probléma.
Az, hogy a 802.11g szabvány elméleti maximuma 54 Mbit/sec az sajnos nem sok mindent jelent - gyakorlatilag kb. 20-30 Mbit/sec kihozható belőle. Szimpla otthoni routerecskével (pláne ha van rajta védelem) ez még kevesebb. ;(
-
tothbros #15322 Ja, és azt nem mondtam, hogy a router jó helyen van, mindkét notebook közel van hozzá, kiváló a jelerősség. -
tothbros #15321 Sziasztok!
Most váltottam 10 Mbit-es silver csomagra, és gondom van a sebességgel.
wifi router: D-Link DI-524
1. notebook: SMC PCMCIA wlan adapter (54 Mbit-es "g")
2. notebook: IBM beépített intel wlan kártya, 2200bg
(mindkét gépen ugyanez a jelenség)
Eddig 2 Mbit-es bronze csomagom volt, működött rendesen, több sebességmérő oldalon is néztem (speedtest.net, performance.chello.at)
A váltás óta 10 helyett kb 6Mbit a net. De csak wifi-n. Ha rádugom a gépet (bármelyiket) vezetékesen a router-re, akkor mindegyik sebességmérő szépen kihozza a 10Mbit-et.
Próbáltam a router-t többféleképpen is beállítani. Alapból WEP titkosítás volt, static IP, no DHCP, MAC filter. Ekkor csináltam egy teljes restore factory defaults-os, hogy kiszűrjem az esetleges hibákat, de a helyzet ugyanez.
Segítsetek, kérlek!
-
#15320 na azt hol lehet? mert nekem mindig az utorrenttel akarja megnyitni, hogy lehet alapértelmezetté tenni? -
Egerwin #15319 ne mentsd le a torrent fájlt a gépre, hanem egyből nyisd meg delugével
-
#15318 sztem max telepítsd újra -
#15317 1 biztos, ne a UPC topikba offolj... -
#15316 nekem nem jó a deluge, nem tudok vele torrentet megynyitni, ha rámegyek, hogy megnyitás, nem csinál semmit, nem nyitja meg :( mit csináljak?
-
#15315 A függőleges piros vonaltól látható az egységes csökkenés :) -
#15314 Látszik is a BIX statisztikán:
-
Vegas #15313 már nekem sem jó az utorrent hiába a titkosítás
jöhet a deluge -
#15312 Nekem mostanában naponta többször is szakad a net 1-2 percre.... elég idegesítő amikor játszani akarok neten pl, vagy épp "valami fontosról" beszélgetek a chaten ....
-
#15311 ahapersze....
ez kb. olyan, hogy építsenek olyan autópályát, meg autóutakat, hogy ha az összes magyar ember + még sok külföldi is mind egyszerre arra akar menni, akkor se duguljon be. ökörséget beszélsz barátom és jelenleg gyakorlatilag lehetetlenséget is. tudod hány százaléka aktív letöltő az előfizetőknek? kb. 5%, de szerintem még annyi sem. -
Bucsek #15310 hali megint. kezdem már unni az idejárást de hát micsináljak ha kaksi a net :D
13. kerből vok és arra lennék kiváncsi h másnak is elmegy a net ugy fél-1 órára vagy több kevesebb, lényegtelen. nekem ijenkor a hiperszuper Terajon tj720 modememnek a CABLE nevezetű villogója villog, nem folyamatosan világit hanem becsukom a szemem, kinyitom a szemem.
tapasztalt már is hasonló abnormális viselkedést a modemjén? -
#15309 szintén -
#15308 #15293 -
#15307 ennyi!:D -
#15306 pedig arra számítottam majd te meg mondod a helyes választ! -
Egerwin #15305 Ott a pont.
-
#15304 majd egyszer... -
#15303 -
Tocika #15302 Építsen ki olyan hálózatot ahol ha az összes felhasználó torrentezik akkor se csökkenyen a sebesség.
És akkor nem kell korlátozni.
Ennyi -
#15301 na? na? -
#15300 na vajon miért ? -
#15299 na miért?:) -
#15298 amúgy lehet szidni a UPC-t, hogy korlátozza a torrentet, de elkéne gondolkozni azon, hogy miért korlátozza, teljes joggal:) -
kalapos #15297 Kösz az infót :) -
#15296 Rosszul olvastad. A Garantált fog emelkedni a "maximális" sávod felére, tehát elvileg igyekeznek garantálni legalább a csomagodba írt maximum sebesség felét biztosítani, de ettől a maximum még meglehet, ahogy eddig is... -
#15295 ?? -
Tocika #15294 Debrecenben is ez a helyzet.. a fiuk korlátoznak de a deluge még mindig OK