802
Marilyn Manson
-
malkavian #762 Ok, ezt olvasva azt hiszem, fejezzük is be a művészetelméleti elmélkedéseinket; éljen az új paradigma 

-
Hajnalcat #761 Tény, hogy Manson sokkal jobb képeket csinál, mint Picasso, ezért nem is hasonlítom hozzá, mert nincsenek egy szinten tudásilag. Picasso nagyon alul volt tehetségben...Soha nem értettem, hogy miért nevezték festőművésznek, mikor még én is jobb képeket rajzolok, mint ő. -
malkavian #760 Hm, igen, én is csak a saját véleményem írtam, eddig rendben is van. De Picassohoz azért ne hasonlítsuk Mansont
Picasso hihetetlen technikai készséggel rendelkezett, és a kubizmusa mögött ez szerintem észre is vehető - ha jól értem, erre céloztál. A művészethez pedig ez szükséges. Ha festőművésznek tekinted, oké, de ne Picassohoz hasonlísd. A kánon egy dolog, de vannak azért tisztán megkülönböztethető dolgok.
-
Diáksziget fórumán azt rebesgetik, hogy romantikus album lesz az új, Dita miatt.
Én ott is leírtam, itt is leírom, hogy keverje a nekróval, meg valami sötét mély témával és nem lesz kifogásom ellene témailag. -
Hajnalcat #758 Tudom, hogy ízlés dolga, csak leírtam a véleményem. Ha Picasso-t festőművésznek nevezik, akkor ennyi erővel Manson is az. Erről meg csak ennyit... -
malkavian #757 Hmm, ez is ízlés dolga, hogy kit mi ihlet meg. Mansont azért nem nevezném festőművésznek, inkább csak műkedvelőnek, aki néha egész jó képeket fest, de semmi több. -
Hajnalcat #756 Manson hangjára nem lehet ráunni, legalábbis én nem tudok, én nekem ugyanúgy bejön, mint a gothic zene (Paradise Lost, Katatonia,). Mansont akkor jó hallgatni, ha rajzol az ember, sokkal jobban megihlet, mint bármi más. Meg ha mérges vagyok akkor is Mansont hallgatok vagy Slipknotot. És pont hogy nem vérszegény a zenéje, ha becsukom a szemem és hallgatom, akkor nagyon jól magam elé tudok képzelni bizonyos dolgokat, minden száma más és más, és ez benne a jó, nem ugyanarra a monoton sémára épül. Tudjátok, Manson eléggé nagy művész ahhoz, hogy mindig újat tudjon alkotni mind zenében, mind festészetben. -
malkavian #755 Igen, van abban valami, amit írtál Alice Sabbat; elvégre közhelyes dolog állandóan a közhelyek ellen tiltakozni
Régebben nekem is sokat jelentett; szerintem egyszerűen csak.. rátaláltam valamire, ami jobban tetszik. Az említett dolgokat láttam/hallottam nagyrészt, s tényleg nem rosszak. Egyébként ezt a sznobizmust, amit említettél, sosem értettem igazán.. talán egyeseknek szükségük van valamiféle "fixebb" önidentifikációra, s ezt ezzel erősítik magukban
-
Itt nem MM-el van baj, egy réteghez szól a zenéje. A réteg meg mintha maga alatt lenne..ahhoz, hogy MM bejöjjön, benned kell lenni valaminek. Szerintem. -
Alice Sabbat #753 Gothic rock ... hm Dead can dance, Era, Mortal love, Lacrimosa ,Gothica
sztem ismerősen csenegenek ezek a nevek ... meg a gregorián zenék asziem meg lehet hajolni előttük ...
MM el én elfogult vagyok ... de hidd el zenei szinten sem kevés, bár hogyha kritikus szemmel nézzük : felhoznék egy példát .. a mai Magyarországon sznob az úgynevezett Rockerek Mivel már azt divat halgatni ők nem halgatan Tancsapdát csak nem veszik észre hogyha divetból utasítják vissza a divatot tehát ha te vagy a nagy "keményrocker" nam szabad hallgatod őket Tény hogy ez a zenekar javarész t egy monoton közheszerű szövegekre épít és a szöveg adta dalamokra ... mit ne mnodjak valóban egyhangú a dolog .. de csak nézzük meg mansont FUCK IT, WE HATE LOVE WE LOVE HATE , I m a god of fuck ,suicide , stb ... közhelyek ... divat bazmegezni? mindent divat? ... és hogyha itt megálunk akkor valóben nemtűnik soknak .... elismerem ...
és neked is szerintem nem fog sokat jelenteni ... ez egyálltalán nembaj nekem régebben nagyon sokat jelentett ... anank ideén egy újság megkérdezett és nekik kifelytettem részeltesebben ... de most nem fogom...
nah mnidegy figyi Ajánlom hogy nézd meg a God Guns and Govementet ,God is in the TV-t és a DEad to the World koncertturnékat stb .... -
malkavian #752 Hm, nehéz ezt megfogalmazni, pláne úgy hogy a zenei szakkifejezésekben nem igazán vagyok otthon.. tudod, valahogy ezt érzem, amikor olykor meghallgatom - talán egyszerűen a hangjára untam rá. De az is lehet, hogy black metal és a gothic rock jobban bejön, ennyi
-
Alice Sabbat #751 de mit ítélsz benne vérszegénynek ...?? mi az ami hiányzik belőlle? ... -
Egy hangulat kell hozzá. -
malkavian #749 Manson zenéje számomra túlságosan vérszegény, nem visz sehova (bár a portrait és a mechanical animals nem rossz). Ő egy showman, aki érti a dolgát - ebből ered a popularitása. -
Én úgy vagyok ezzel hogy rockot vagy akár MM-t akkor hallgatok amikor qrva jó kedvem van, amikor pedig szar passzba vagyok inkább nyugisabb stílusu zenéket hallgatok, ez a fajta stílus amit MM képvisel engem felpörget mégjobban, mert óriási energia van benne. -
*Félreolvasta
*
Mansont az hallgasson, aki maga alatt van, mert Manson csak még lentebb viszi és az egy ideig nagyon jó. :P -
Alice Sabbat #746 szerinterm selyted ... -
Ez kinek szólt? -
Alice Sabbat #744 kevesebbet érnek? szerintem éppen hogy többet érnek ahhoz hogy klipet adjanak ki.. jah és mniden számrol egyrészt nem lehet ... másrászt meg hidd el .. sztem te zeneileg és értékileg még nem érzed és valszeg nem is fogod a legmélyét ... csak talán az oylan emberek selythetik akik átélték a pklok poklát.. mind erkölcsi dekadens magányos ifúsági szorongást semmit és mnident ... épp ezért ez egyálltalán nem baj ... nyugottan hallgasd ... és örülök hogy tezsik... cs te úgy igazán azt az igezi értékét nem fogod soha látni ... de ez nem baj ...
amúgy meik számok amik tetszenek??? ... -
Azok a számok nem olyan dallamosak vagy sokkal több mondanivalót tartalmaznak. -
Miért MM albumán azok a számok amiket nem jelentetetk meg klippbe azok durvábbak?Szerintem nem így van csak nem olyan jók amiket kiadnak.
Akármilyen előadónál így van stílustól függetlenül, tehát attól még ugyanazt a stílust követi, de nem olyan jó a minősége annak a számnak ami nem jelent meg klippben. -
Nem erről van szó, hanem arról, hogy ami a TV-ben lemegy az mindig a populárisabb, emészthetőbb zene, ezért jön be többeknek. -
Mindenki másképp gondolja.
De gondolom nem baj ha MM-t is meghallgatom? -
Hát nagyon nem így van, mindegy... -
Igen, de én nem is szoktam nagyon albumokkal foglakozni semmelyik előadónál, mert nagyon sok százalékban az albumon levő számok közül csak az jó amit kiadnak klippbe, a többi szám pedig szart sem ér.
Ez akármilyen stílusu zenésznél így van.Szerintem. -
Igen, azok a populáris réteget megmozgatók.. :| -
Nincs kedvenc albumom tőle, de a számai amit lehetett látni a tv-be azok általába jók voltak. -
Kedvenc albumod MM-tól? -
Marilyn manson után simán meghallgatom Snoop Doggot is, miért ne, mindketten szerintem nagyon jók.
De azért snoopi persze királyabb! -
Ja én Snoop Doggot is szeretem. -
Snoop Dogg mellé, mi? -
Nekem bejön, pont most őt hallgatom. -
Alice Sabbat #730 dejo neked nemek hazament a dvd íróm :'( .... -
Túl sok a zene, amit töltök, holnap kiírok vmit. :D -
Alice Sabbat #728 nincs helyed??? .. :D mnidegymi töröld le .. kel a hely :P:D..
-
Köszi, de ehhez most nincs helyem, majd talán holnap. :) -
:DDDDd! -
Alice Sabbat #725 hm -
Alice Sabbat #724 :P ááá én a legelejétől 3x elmentem :D:P ... -
De megnézném, ahogy gitározik. :)