61
  • iXBT
    Nem sertodtem meg, csak ez itt az esti add ki a duhodet parti.
  • iXBT
    Maradj az acorpodnal, ha mar annyira buszke vagy ra....
  • ixyon
    okoska te segg.
    az intel nem 4 byteot tud 1 buszórajel alatt átküldeni, hanem 4*64 bitet. és nem lennék meglepve, ha ez inkább 2*128 lenne...sima DDR megoldással... de mind1
  • shabba
    Szerintem először olvass utánna annak amit mondasz. Az Intel buszsebessége 400Mhz amit 4*100-al állít elő, mivel quadpumped, azaz egy órajel alatt 4-szer tud adatot adni. Az AMD-e 266Mhz amit 2*133-al állít elő, mivel double-datarate, azaz egy őrajel alatt 2-szer tud adatot adni. A PIII idejében amikor 100 ill 133Mhz-es busz volt, az AMD-sek pont a 200 ill. 266Mhz-es buszra voltak büszkék, jogosan. Gondolom hozzászoktál a begyepesedett szajkózáshoz, csakhogy azóta fordult a kocka. Sőt jövőre az Intel átáll 4*133=533Mhz-re. Ez van, most az Intel térfelén a labda. Remélem az AMD-nek is lesz válasza, és nem maradnak lesz. Az EV7-et biztos nem kapják meg. :(
  • Kenny
    Egyetertek
  • ixyon
    de akkor is veri a 1.53Ghz-s athlon az 2.0ás p4et.
  • shabba
    Megnéztem és 1.75V. Furcsa is lenne 0.18 micronnal 1.4V, amikor a Tualatin 1.475V 0.13-nál. Azért az AMD sem képes csodát művelni, megvannak a technikai határok.

Bocs a előző hozzászólás kinézetéért, de a fórum kiszedte a spacét. Remélem azért érhető. Elöl a Mhz, aztán a max hőkibocsájtás, majd a tipikus hőkibocsájtás.
  • shabba
    Na közben újra életre kelt az AMD és lejöttek a pdf-ek, megosztom másokkal is, elvégre ez kimaradt a cikkből, hátha valakit érdekel.

TB 1.75V Max Die temp. 95C
    Max Thermal Power Tipical TP
    1333 70W 63W
    1400 72W 65W

XP 1.75V Max Die temp. 90C
    Max Thermal Power Tipical TP
    1333 60W 54W
    1400 63W 56W
    1467 64W 57W
    1533 66W 59W

Ez 13-14% csökkenés, hogy Celsiusban ez mennyit jelent? Jó lenne már ha proci gyártók kitalálnának valami átütő megoldást, mert jólesne végre a csend. Sajna a vízhűtéshez én analfabéta vagyok. :(
  • ixyon
    jaja
    az anandtechem az 1.53as athlon xp lazán elfitott 1800 Mhzn, azaz 1.8 Ghzn. és ez még csak az első stepping!
    és nem csak ez, hanem még a 2002 végén megjelenő troughbread proci is bele fog menni a lapodba!(0.13 mikron+SOI)
    és az télleg túlzás, hogy amdhez nincs jó lap. csak nem az olcsó. de az olcsó az intel lapokból is gyakra szar. de pl. az msi télleg jó, az epox is, de szerintem az az új IWILL rulla, amibe valami spec. chipsetet tettek, és képed 200Mhz-n futni! meg ha teszünk bele jó DDR 133 ramot, addig engedi fel az FSBt autómatikusan, ameddig a memória bírja! és állítja a szprzót lefelé, de azt is ki tudja próbálni, meddig stabil:) ilyen azét nem gyakori. már csak akkor is, ha az FSBt 166ra emeljük, azaz 333DDRre, már akkor is nagyot húz:D
  • shabba
    Az biztos hogy nem 1.4V-on hanem 1.75-ön megy. csak az a baj hogy azt álltják hogy kevesebb hőt ad ki ez az XP(nem 70-80W), de pontosan mennyi az annyi. Tegnap előtt le akrtam tölteni valami tech doc-ot erről, de kilőtte az amd alólam a szervert. Azóta más a kinézet és ezeket a techdocokat sehol sem lehet megtalálni, mindenütt csak a PR marhaságok. Pedig ez is fontos lenne, mert már utálom a Tupoljev gépeket.
  • ixyon
    sok barom.
    nézétek meg az összehasonlító cikket az anandtechen, ami talán az egyik legnagyon online magazin,(www.anandtech.com) mert ott már van összehasonlító teszt...
  • l3alF1aKe
    K6-II 300 rula...meg durci 1100 is rula..meg AMD is rula...ja, hogy ez mind az??-) most csak ennyit tudtam kinyögni, bocsesz-)
    Huha remélem ez nem intel fórum, mert akkor nem fognak nekem örülni..
    Á...a cikket is elolvastam, megnyugodtam ..nem az-)
    Te Szebe ...honnan tudtad hogy az amd procikat szemétből rakják össze?...Látod látod ..az intelt még egy ilyen szemétkupac is legyalázza kiscsíra..buybuy
  • Kenny
    Laalee: igazad van a k6-2 300 assal kapcsolatban. kb 98 fele vettem egyet es ("sajna" meg most is ezt hasznalom) meg egyszer se volt vele meg egy kis gond se. Szoval AMD a rula (lehet hogy melegszik de majd eztis rendbeteszik egy szabalyzoval mint a p4 ben). mindenesetre en mar csak amd t fogok venni amig van.
  • Laalee
    nem mivel minden program azon a 4-5 eves technologian alapul szoval tokmindegy hogy mit mernek a csucsra hegyezett tesztprogramok... azt kell megnezni mit hasznalsz a leggyakrabban és ha van teszt részea programnak akor azzal kiprobalni.
  • Laalee
    k6-2? hat... kb ahogy bejött az orszagba a 300 as k6-2 azota az van egy regi sima socket-7 es shuttle lapban, azota megemelt orajaellel jár és teljesen stabil... mivel mar eljart felette az idő igy csak cd-irasra és netezésre hasznalom, soha semmi gondom nemvolt vele...

a mostani k7 esek is ugyanigy vannak. a masik gep otthon egy k7 kb ugyanazt tudom elmondani rola mint a k6-2 röl.
  • Laalee
    de ahhoz van amd optimalizalt is...
  • narumon
    "mivel eléggé meggyöző tudd lenni, egy 20%-al olcsóbb, de 20%-al gyorsabb rendszer a vásárló számára"

A K5 K6 sorozat szerintem is eléggé rosszemlékű volt. Az új termékek aonban szerintem nagyon jók. Mint szervizes is ezt használom mpedig néhány rendszert tezstelhettem már..
  • narumon
    "Hát akkor nem sok programot láttál, sajnállak is eléggé... De például nézd meg a flaskmpeg-et, ehhez még különbözö cpu-ra plugineket is lehet tölteni..."

Na akkor megint Laleenek volt igaza mert lehet hozzá AMDre optimalizált packot is letölteni szal ez sem csak intelre optimalizált szoftver. Egyébként remek móka hogy pl az intelre optimalizált codec esetében is gyorsabb a Duron (az intel codeccel) mint a Celeron (az intel codeccel)
  • KaanGr
    Mi a boltban, az AMD-K6 óta nem tartunk AMD procit - ez se ma volt :). De fél éve gondolgodunk, hoy újra beveszetjük a termékpaletába, mivel eléggé meggyöző tudd lenni, egy 20%-al olcsóbb, de 20%-al gyorsabb rendszer a vásárló számára.
  • Laalee
    en meg nem lattam csak intel és sse2 optimalizalt programot...
  • HealerGOD
    Remélem mindkettőjüknek, hogy legyen választék...
  • Fatality
    A harc éleződik, de vajon kinek van a tarsolyban több ütőkártyája? Mert ugye egy meccs nem egy játszmából áll...