20
Videúkártyához olyan kábel ami a videoba megy
  • Inquisitor
    #20
    Nekem 1000 éves Shaba tévém van és azon is lehet az AV csatornánál állítani a forrást.
    A csatornaváltó gombokkal tudom állítani, valami ilyesmik vannak: Cvid (Composite), Svid (S-Video) és RGB (Ez meg a Scart állneve)
    Másrészt meg lehet kapni sok helyen S-Video kábelnek/átalakítónak LÁTSZÓ kábelt, ami csak Composit jelet tud átvinni. És soxor az eladó se tudja ... :(
    (Erről más fórumokon volt már sok anyázós topic.)
  • ollie
    #19
    a legújabb catalystben javítottak valami tv-s cuccon is...
  • HG
    #18
    Kipróbáltam olyan TV-n, amin van S-video bemenet, és színes. Persze a Scart-ra dugtam. Akkor a TV-k a gyíkfingok, nem tudják kezelni ezt a jelformátumot.
  • HG
    #17
    Szia Ales! Igen, az AV csatornán nézem. Meg fogom próbáni átállítani SVHS-re, de elég egyszerű a TV menüje, amit már átlapoztam, és nem emlékszem erre. De biztos csak akkor lesz, ha hazamentem és mégegyszer megnézem. Nem lenne rossz, ha csak ennyi lenne. Az S-video kábelt a videokártyára kötöm, de próbáltam Sony digitális kamerával is, az is FF volt. Gondolom az S-video kimenet szabványos. Majd megírom, mire jutottam a TV-vel, kösz szépen!
  • ales
    #16
    Szia HG! Az S-video kábelt vezesd a Tv-re. Gondolom a TV AV csatornáján nézed a kapott fekete-fehér képet. Nétd meg, hogy a TV menüjében van e lehetőség arra, hogy a video jelet VHS-ről SVHS-re állítsd. Ha igen, színes képet kell hoigy kapj! Nekem egy Grundig TV-m van, és ott ez működik (csak AV csatornán!). Ha a videóba kötöd az s-video kábelt talán a video kimenő jelét is lehet valahol VHS-ről SVHS-re állítani. Az én Panasonic videómon erre nincs mód - legalább is nem tudok róla - ezért használom a Tv-n. Kicsit macerás, mert ha ismét videózni akarok vissza kell kapcsolni VHS-re az AV csatornát, de ez tulajdonképpen csak néhány gombnyomás a távkapcsolón. Remélem tudtam segíteni!
    Üdv:
    Ales
  • HG
    #15
    Szia Neoooooo! Igen, láttam, De gondoltam, ha beírok egy kérdést, akkor azt észreveszik többen, és válaszolnak. Vagy nyitottam volna új topicot hasonló címmel?
  • HG
    #14
    Szia Neménvoltam! Hogy lehet rossz helyre dugni egy S-video -- Scart kábelt? Én inkább arra gondolok, hogy a TV ill. Video csak komposit jelet tud fogadni, az S-video kábelen pedig külön megy a szín és a kép. Kísérletek folynak, írtam a kábel gyártónak, keresgélek leírásokat a témáról. Félek, nem ilyen egyszerű a helyzet, hogy csak rossz helyre dugtam valamit. Azért köszi!
  • neménvoltam
    #13
    Szerintem valamit rossz helyre, vagy rosszul dugtál, esetleg az érintkezés lehet hibás.
  • HG
    #11
    Sziasztok! Egy Ati Radeon 9600Pro kártyát szeretnék scart csatlakozóval TV-re, videora kötni. Sikerült is, csak fekete-fehér a kép. Ez egy 4800 Ft-os, 10 m hosszú, minőségi, direkt Számítógép- TV/VIDEO kábel. Egyik fele 4 lábbal ellátott S-video, másik fele Scart. Kipróbáltam videokamera s-video kimenetéről is, az is FF. Másik TV-n is. Tehát csak a kábel marad. Köszi!
  • pista
    #8
    Ilyen kábelt lehet venni. A vga kártya kimenetét kell a video, vagy TV svhs bemenetével összekötni.(ha van ilyen)
  • pista
    #6
    Az a 7 lyukú az SVHS.
  • jimmysam
    #5
    Na Leadtek Winfast S320-II a kártya tipusa.
  • jimmysam
    #4
    A fene tudja milyen a kimenete a vidokártyának, egyébként TNT2-es (Hercules?, de nem biztos).
    A lábkiosztás pedig valami olyasmi mint a PS2 lábazat. Itt ha jól számoltam 7 lyuk van. Ez az S-VHS? Ha igen akkor még nagyobb lámák a boltban az eladók mint én. Honnan a fenéből kéne tudnom, hogy S-VHS az a kimenet?;))) Na köszi...
    Ja a vidómagnón Euroscart csati van, ez biztos ezt felismerem:)
  • Trinitron
    #3
    A dolog nem biztos, hogy ennyire egyszeru, ugyanis van jopar videokartya, aminek eleg spec video kimenetuk van (pl ati kartyak). Ezeken a kimeneteken altalaban egyszerre jon ki az s-video es a kompozit jel. Valahogy ki kell ezesetben deriteni a labkiosztast es szerezni egy megfelelo dugot. Innen mar csak heggeszteni kell a kabelt :)

    Trinitron
  • jimmysam
    #1
    Valaki segítsen, vettem haszáltan egy videókártyát és van rajta video out kimenet, amit szeretnék használni, de kábelt nem adtak hozza. Valaki tudja-e hol lehet kapni, mert már térdig jártam a lábam, ésa boltokban hülyébbnél hülyébbek vannak.
    Esetleg valakinek van és meg akar szabadulni tőle?:)