132
Recsg :(((, akad :(((
  • Zsé
    #132
    Már működ, úgyhogy köszi!
  • Zsé
    #131
    Szijasztok!

    Kaptam egy SB live 5.1-es hangkártyát.
    Az a gondom, hogy a center nem akar megszólalni, se zene, se film nézés közben.
    Amikor a hangfaltesztet végigmondja, akkor meg szól mindedjik (kivéve a sub).
    Genius hangfalrendszerem van, az AC-3 bemenettel.
    Mi lehet a baja?
  • PLackó
    #130
    csá.az lenne a kérdésem hogy honnan lehetne letölteni olyan hangokat még mint az alien,zeus,stb.
    thanx!
  • ZsirosKenyer
    #128
    császutoök! egy kis segítséget szeretnék kérni!
    SB live 5.1-es hangkártyám van 5.1-es jazz hangfalrendszerrel és nem akar rendesen működni a dolby.ahhoz már hozzászotkam hogy a windows nem tudja kezelni a center hangfalat(csak játék közben szól zene közben meg se nyikkan) de az már több mint irritáló hogy a REAR RIGHT hangszóró teljesen meghalt játék köbe se megy..csináltam hangfaltesztet és a REAR RIGHT-ra a subwoofer szólalt meg!midnen dugó a helyén van a kábeleket is ellenőriztem törésmenteksek, a hangszóró is tökéletesen üzemel ha átdugom pl front left-be!próbálkoztam 6 fajta újabb driverral de azok teljesen megölté ka dolbyt.. (csak a front left és a rear left szól még akkoris ha midnenhol be van ikszelve az 5.1-es opció)visszaraktam a régi drivert most midnegyik hangfal műxik a hátsó jobb kivételével zaonban egy óra használat után a fron right is elkezdett halkulni és már alig szól..ismétlem a hangfalakkal 100%-osan midnen rendben!akkormeg mi a baj hardver?vagy zsofterhiba??segítség már nem bírom sokáig vááá!
  • ollie
    #125
    Azon nem csodálkozom, hogy alapból nem dekódolja az AC3-at, hiszen nem adják ingyen a dekódert sem, ezért nincs windowsban alapból.
    Egyébként milyen programot installálsz fel?
  • ollie
    #123
    Szerintem MPEG4
  • LeeFer
    #121
    Sziasztok!

    Szeretném a XP alatt SB hangkártyát használók figyelmébe ajánlani ezt a kis írást:

    http://www.terminal.hu/newsread.php?id=10201808035220

    Megjegyzem én nekem nincs külön hangkártyám de az integrált hang egy sb 128-nak felel meg, és én is sb cuccot szeretnék venni a gépembe.

    Én 2k-t használok, és a 2200+-so proci miatt bist kellett frissítenem, minek következményeképpen másolás közbeni zenehalgatásnál torzul a hang, illetve sima zenehallgatás közben meg csipogás fordul elő.

    LeeFer

    LeeFer
  • Met
    #120
    Az eszközkezelőben SB PCI (WDM)-nek ismeri fel.
  • Met
    #119
    Hello!

    A konfig AsusP4B533, P42G, 512RAM, Maxtor40GB vinyó (NTFS particióval), AtiRadeon9600Pro, Creative Vibra PCI128.

    Felraktam win2000-t. És van egy alap zörej/recsegés a hangban amikor nem szól semmi pl. amikor az egér görgöjét görgetem finom gumi csikorgás hallatszik de ha csak simán mozgat az is zörejjel jár.
    Az új Catalyst fent van, szedtem le új drivert a hangkártyához (drvhu_12-21_SBPCI_WebDrvsV5_12_01.exe) de nem lett jobb.
  • takacs12
    #118
    Sziasztok!
    Van egy olyan problemam, hogy egy Sb live value 5.1 digital hangkartyat hasznalok xp alatt abit bh7 lappal es ha mp3-at halgatok cd-rol ekkor belassul a zene nem akad meg csak mintha huzna a "szalgot"!A masik problema az h mikor nfs6 hot pursuit2-ben kivalasztok az eax/d3d-t a vinyo teker mint allat de hang egy szal se!Regebben egy Abit st6-osban volt ez a kartya es a problema nem jelentkezett, azelott egy abit kt7a-ban ugyanezeket a hulyesegeket produkalta!
    Ha vki tud segitsen! A kartyat iden februarban vettem es ujabb driver nincs hozza!Masik pci-ban is probaltam a helyzet ugyanaz.

  • Pace
    #115
    Atesz!
    Mér nem jó a gyári XP driver a gyári CD-vel együtt?Nem mindig a legújabb a legjobb, talán ki kéne próbálni a sima telepítést, és ha úgy nem megy, akkor keresni új drivert.
    Nekem imán felismeri az XP, és nincs semmivel gond alatta, DE felraktam a gyári CD-jét is, mivel jobb, ha az is ott van...
  • mainruler
    #114
    Már meg is válaszoltad a problémát... ;)
  • asysoft
    #110
    Van egy tippem, hogy miért recseg a hangkártya: túl közel van a videókártyához. Amióta ugyanis monitort vettem, s a 60hz-es képfrissítést átálítottam 75hz-re, auzóta sokkal magasabb hangon "sípol".
  • Pheel
    #108
    Elvileg a Creative USA-beli oldalán van fent, máshol csak rendelni lehet. Ja, az nem driver, hanem egyéb cuccos hozzá, ami járna alapból.
  • mainruler
    #107
    Ha találsz, írd meg nekem is légyszi, nekem még nem volt szerencsém ilyen helyhez...:))

    Hangfelszett: Nagyon helyes gondolat! :)
  • asysoft
    #106
    Honnan lehet letölteni SB Live! 5.1 drivereket??
  • asysoft
    #105
    Na, nekem se "gyári" 4.1-es szett van. Az első pár egy ultragagyi sztereó, mélyhang egy szál se. A hátsó egy jó öreg NDK-s erősítőre van kötve, tökéletesen nyomja a mélyhangokat, minden normál (magyarul semmi mélyhangkiemelés, meg basszus-tekerő), s mégis lehet a padlón érezni, főleg a we will rock you-nál... Minek nekem altec lasing... (Főleg annyiért...)
  • mainruler
    #104
    Nem is kell! :))
    Szerintem az egyben kapható szettek mind gagyik, Jazz, Philips, Altec suxx!! Ami meg jó lenne, mondjuk Bose (), azt meg nem lehet megfizetni, olyan drága. Nekem két sima szett plusz egy külön vett subwoofer van rákötve a kártyára, ja meg egy 20W-os erősítővel egy inaktív center gyanánt. A centert kivéve mindegyik Primax, a legjobb, amit közel s távol lehet találni, csak épp nincs benne a köztudatban. Hallottam már a Jazz 5.1-et, mit mondjak, ultrafos. Ennyi pénzért pláne. Csicsap*csa irányítója az van, hangja egy szál se. A mostani összeállításommal nagyon meg vagyok elégedve, hisz pl. mindegyik hangfal külön basszust/treble-t nyom így nem a kis nyomi szatellitekre hasonlít, ahol az egész teljesítmény csak a (jó esetben) fa-subwoofert jelenti.
  • asysoft
    #103
    Na mind1, úgysem fogok 5.1-es szettet venni:-)))
    Amúgy nálam is serceg, ha használom az egér görgőjét, megy az Unreal1-ben a fractal technology.
  • mainruler
    #99
    Egyébként most kaptam egy GUS PnP-t haveromtól, mert mondtam neki, hogy kártyákat gyűjtök falidísz gyanánt, és csábított, hogy piros NYÁK-ja van. Hát mit mondjak, elég szép darab...:))
    Még egy Voodoo 5 is megirigyelhetné, akkora, de az is látszik rajta, hogy nem gagyi a cucc '95-höz képest. Nekem külön tetszettek a döntött foglalatú SIMM memóriahelyek a kártyán és meglepődve láttam, hogy az AMD csinálta a core chip-et...tudta a fene! Egyébként működőképes a kicsike, csak sajna már nincs ISA-s alaplapom, de azért biztos szépen szól.
  • mainruler
    #98
    Hát ez eléggé fura! Bennne van a preset setup-ban az 5.1-es registry-szett, mégse engedi bekapcsolni a Dolby Digital (AC3) dekódolást???
    Ez az kezd kissé szürrealisztikus képet mutatni...
    Adott ugyebár egy Live! 5.1, amire nincs ráírva, hogy 5.1, a registry-ben rendesen van felismerve 5.1 gyanánt, mégse lehet 5.1 speaker-beállítást eszközölni az irányítószoftverben, mi több a Live! 5.1 különleges tulajdonsága, az AC3 dekódolás sem használható... Ok-ok, lehet, hogy ezt szánták Live! 5.1 Value gyanánt, de akkor mi benne az 5.1?!?! A neve?!?!?! Kezdem megkérdőjelezni a Creative épeszűségét!
  • asysoft
    #97
    Jaja, jó lett a pressure. Amúgy a presets mappában vannak 5.1-es presete is... A mixerben van egy olyan kapcsoló, aminek a felírata "AC3 decode", de nem lehet bekapcsolni. Tudtok olyan címet, ahol 5.1-hez van driver???
  • mainruler
    #96
    Ugye?
    Megnézted már a DM-Pressure-t?
    Mind képileg, mind hangilag az javult legtöbbet.


    Zűrzavar? Hát az van sajna...
    Nem is értem, mire ez a nagy kavarodás!
    Az AC3 demók meg csak 5.1-el használhatók, ha a mixeredben nincs ilyen beállítás, akkor azért nem engedi.
  • asysoft
    #95
    Amúgy igazad volt mainruler: az UT hangjai tényleg javultak a patch hatására.
  • asysoft
    #94
    Na, nekem sincs Live! 5.1 felíratom, s a driver CD-n is Sound Blaster Live! felírat virít, no meg a UK/German szöveg, + még a P/N: "2001ML0002063".
    A Creative launcher-ben csak Live!Sorround, 4 speakers, 2 speakers, és headphones beállítás van. A CD-n vannak .AC3 kiterjesztésű számok, ám ezeket megnyitva nem jön hang. Az audioHQ "6C00"-t ír ki. Amúgy meg a Registry-ben kutakodtam, és ott a hangkártyát Live!51-nek írta. Ez aztán a zűrzavar:-))
  • mainruler
    #93
    Hmm...lehet, hogy rájöttünk lassan, milyen is a Live! 5.1 Value, feltéve ha tényleg létezik ilyen.
    Mond, a te "nem 5.1 feliratos" kártyád ugyanazt tudja, mint a haverodé amire rá van írva + a CD is 5.1 feliratú?
    Mert kezd bonyolódni a dolog, mivel nekem van 5.1 felirat a kártyán, de a CD csak sima "Sound Blaster Live!" felirattal ékeskedik, tehát a kettő keveréke. Az viszont lehet, hogy a haverod CD-je amcsi verzió volt, az enyémen UK/German felirat van, a szám pedig "P/N 2201ML0002063", tehát elképzelhető a nemzetközi eltérés.
    Még egy furcsa dolog: Nekem először az Audio HQ-ban "C000" vagy "C004" verziónak ismeri fel a kártyát és a Surround Mixerben nem működik a Spectrum analizátor, de ez az állapot titokzatos módon néhány napon belül megjavul: kiírja a gép, hogy indítsam újra az Audio HQ-t, megteszem, és erre hipphopp "C400"-as verzió lesz a kártyából, ami már fixen így is marad és láss csodát, a Spectrum analiziátor is működni kezd. Az viszont sajnos már nem változik, hogy a legtöbb esetben rendkívül gyors a Surround Mixer ablakváltási animációja, ritkán pedig olyan sebességű, mint amilyen az új verziójú változat a sima Live!-hoz. Arról már nem is beszélve, hogy néha minden látható ok nélkül elállítódnak a hangerőszabályzó-csúszkák, ami nem olyan borzalmas, de annál inkább bosszantó apróság.
    Szóval sok furcsa dolog van ezzel a Live! 5.1-el, úgy látszik, ahányan vagyunk, annyi féle variációt birtoklunk.
  • mainruler
    #91
    Rá kell legyen írva, hogy 5.1!!
    Vagy ha tényleg láttad, hogy nem, küldd el a linket légyszi.
    Bár azért nem túl logikus, ha belegondolsz. A Creative hol ráírja, hol nem, hogy Live! 5.1 ?? Kicsit furcsállnám...
    A speaker setup: Headphones, 2 Speakers, 4 Speakers, Live! Surround, 5.1 Speakers
  • DEx-
    #90
    Van egy sblive-om kölcsönbe, a haver 5.1-nek vette, de sajna nem jön elő nála, és nálam sem. A kártyára nincs ráírva, hogy 5.1 (és ahogy láttam a creative site-ján nem is kell, hogy feltétlen rá legyen írva). A speaker setupban nincs benne az 5.1 opció, csak a 2-4 spk, meg valami surround, meg még egyvalami, de az 5.1 nem. Fel akartam tenni a live 5.1 driverét, de aztmondta, hogy nincs 5.1 a gépben. Lehet hogy igaza van ? Vagy valamit trükközni kell ?

    DEx-
  • asysoft
    #88
    E-mailben megy, mivel ide nem tudom fölrakni. Dehát én ilyen béna vagyok:-))
  • mainruler
    #87
    :-)))
  • asysoft
    #86
    Majd ma este rakom föl... Még korán van:-)))
  • asysoft
    #85
    Bocs, majd holnap. Sajnos azt az egy képet, amit készítettem, minap töröltem le... Holnap fölrakok egyet, jajj nektek!!!:-)))
  • mainruler
    #84
    Hősiesen elviselem a fájdalmat...én kemény cávó vagyok...
  • mainruler
    #83
    Rakd!
  • asysoft
    #82
    És hamár itt tartunk: a videókártyám egy 3Dlabs Permedia. Ezt is kipróbáltam az UT-vel... OpenGL-es képet berakjak??? Biztos, hogy nem maradsz a géped előtt...
  • asysoft
    #81
    Hát igen, S3TC cool. A 3Dfx meg nem fejlesztett, hisz a V5-ös is a V2-re épült... Amúgy nekem a voodoo képe jobban tetszik, mint a Gef2MX-é...
  • mainruler
    #80
    Már láttam egyet-kettőt az UT fórumban. :)) Elég...ööö..."szépek" voltak!
    460FPS, de olyan mértékben randa, hogy ránézni is fáj. Olyan, mintha köd lepte volna el a szemedet (Eye Fog...:D), ha ránézel.
  • asysoft
    #79
    Nekem az első két kép nem jön le, csak az utolsó kettő. Amúgy, ha akarod, felrakhatok összehasonlításhoz Voodoo-s képeket :-))))
  • mainruler
    #78
    Bocs, most olvastalak a Savage4 fórumban.
    Hogy a kérdésre válaszoljak: Igen, OpenGL alatt néha működik (néha meg érthetetlen módon nem), de közel se ilyen szép, mint MeTaL alatt. Köszönhető ez asszem annak, hogy az OpenGL-es TC csak a szokásos textúrák nagyfelbontású változatát rakja ki a monitorra, nekünk Savage-eseknek meg fel lehet rakni a játék 2. CD-jéről egy teljesen új, nagyfelbontású textúrakészletet, kizárólag MeTaL alá, ami ugye jóval szebb az eredetinél, ezt láthattad a Savage4 fórumban.
    Ami meg a Voodoo textúratömörítését illeti, lehet, hogy jobb hatásfokú (1:8 rációjú) az S3TC-nél (a Kretén-Dfx szerint 1:4 a ráció, valójában azonban 1:6), de valószínű rondább képet ad, ezért nem vette meg a konkurencia, míg az S3TC-t igen.
    Utolsó kérdés: Neked bejön az első két kép a Savage4 fórumon. Nekem nem, és ha másnak sem, lemaradtatok a legszebb textúráról!
  • asysoft
    #77
    Még nem, de akkor leszedem. Amúgy már megcsodáltam a képeket.