World of Warcraft
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
FF94E22E-A449-4978-8A8C-052408D22862
Többször próbálkoztam indítani, eddig jó volt overwatch és wow szinte mindennap, vicc... blizzard is lemegy a zs kategóriába?
Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
https://www.twitch.tv/kigyi https://www.youtube.com/user/kigyi23/
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2016.11.29. 19:41:15
Mennyi időnként frissítik az armoryt?
A 110-es huntim például az armory szerint 78-as.<#vigyor>#vigyor>
Jah és nem tört szerveren játszom hanem eredetin.
Utoljára szerkesztette: Plata, 2016.11.28. 18:02:02
Annyira belelendültem a dh-zásba, hogy 866ig felgearelődtem. Mikor 865 voltam, 293k dps-t írt a szimulátor, de éreztem, hogy a kisebb cuccokkal jobban adja, és átrakodtam magam 861re, lett 313k dps. Most 866-on 349k dps-t ír a szimulátor, azért 50k dps az nagyon sok.
Nekem eddig a chest esett, ami kisebb szinten jól jött karában életbenmaradáshoz (meg néha úgy amúgy is jól jön néha ilyen szempontból az 50% leech), viszont dps hozzájárulása 0, csak az ilvl az, ami miatt jónak számít, de gondolom talán már egy 890es célzott chest is jobb lehet. A guildben mindegyik dh-nak van vagy gyűrűje, vagy fel rush, vagy throw glaive bónuszos cucca, ami elég brutális dps növekmény.
A legdurvább dolog egyértelműen a gyűrű. Akinek van, neki a szimuláció nem 80-85másodperc auto-attack időt ír az 5 perces szimulációra, hanem csak 40secet, na ez az igazán velős különbség, hogy ő 40-45 másodpercen keresztül nyomkodhatja tovább a skilleket, és emiatt ugyan van köztünk 7ilvl (866-873), de +50k dps-e van a szimulátor alapján, és azt látom, hogy 210 darab chaos strikeot tolhat el, ellenben én csak 153at, hiszen az a -40-45 másodperc az folyamatos skillnyomkodásnak felel meg.
Remélem a 2. legendary dps növelő lesz...
Egyébként elég érdekes felfedezést tettem nemrég, de erősítsetek meg ha tudtok: simulationcraft-ban írja a skillekhez, hogy mennyi a "DPET"-je ("Average damage per execute time of an individual action; the amount of damage generated, divided by the time taken to execute the action, including time spent in the GCD"😉, tehát konkrétan mennyi dps-t ad az adott skill lebontva annyira, amennyi ideig a karaktered nem tud mást kezdeni. A Chaos Strike így 239.462-es értéket kap, az Eye Beam pedig 355.395. Mindenhol youtube-on úgy mondják, hogy eye beam csak 3 mob fölöttől legyen használva, single targetra nem jó. Hát ehhez képest elég jó. Van most 42% critem, a chaos strike 40 fury, ha critel kapok 20at. Az eye beam 50 fury. Tegyük fel van 200 furym, abból kijön 4 eyebeam = 1.421.580 sebzés, míg 200 furyból kijön 5 chaos strike, amiből 2 fog critelni, tehát pont lesz egy "ingyen" 6. chaos strikeom 200 furyra vetítve = 1.436.772 sebzés.
Tehát ez elvileg single target. A kérdés ugye az, hogy ha nagyobb a crit, akkor ez hogyan alakul, vagy kisebb, akkor mi van, esetleg ha sok a mastery az milyen hatással van, de nagyon-nagyon közel van a két érték egymáshoz, szóval nem tudom mennyire mondtam újat, de ha a boss a végét járja és tutira nem lesz idő már 6 chaos strike-ra, akkor jobb az eye-beam. Ha pont nem éred el a bosst, szinte semmit nem buksz dps-ben, ha eye-beamezel, és ha 2 vagy több mob van, akkor tutira jobb az eye-beam.
Bocsi, a fenti számolások nem rám, hanem a gyűrűs 873-as dh-ra vonatkoztak. Nekem most 866-on 241.046 a chaost strike és 377.610 az eye-beam, tehát végeredményben a chaost strike 1.446.276-ot, az eye-beam pedig 1.510.440-et sebez, tehát nekem jobb megoldás, ha eye-beamezek single targetra.
Ilyen szempontból nem jó a szimulátor, hogy akkor minek költi a 873as srác fury-ját eye-beam-re, ha tutira jobb a chaos strike, márpedig itt majdnem 6 eye-beamről van szó, ami az ő esetében 90ezer sebzés-veszteség a végére. Jó, hát nem sok ez 5 perc alatt.
Egyébként én most jutottam el oda, hogy kezdem megunni. Van egy nemzetközi guildem, fixen stabilak a tankok és a healerek, mindegyik 875 körüli mert minden héten resetkor fixen lenyomják mythic 10ig és tojnak másokra. Heroic EM-et lazán nyomjuk, de általában 11-15en ha vagyunk, mert nincs megfelelően gearelt dps, ÉS akik jönnek, azok általában ultra gázak, legalábbis hiába van 855+os gearje némelyiknek, vagy nincs dps-ük, vagy szimplán bénák vmi másban, ha meg szólsz neki, akkor maradj csendben kb 😄 Fejlődési készség 0.
Azért becsülöm a srácokat, hogy most legutóbb mythic EM-et bepróbálták 5 pug dps-sel, csak hát minden egyes wipe után lelépett 1-2 belőle, a végén a 3 óra alatt szerintem 50 perc volt az érdemleges próbálkozás, a többi várakozás volt, ami ultra gáz. De nem csak ez a gáz, hanem az is, hogy eddig kb. 9 heroic item esett volna nekem, és 1db lett az enyém, az is csak +10 fury-t növelő 865ös... Tehát a 866os gearemhez egyelőre ennyi köze van a guildnek, közben meg fixen 250-310k között van a dps-em old war-os poti nélkül, épp ugye mennyit kell rohangálni a pályán (a simulátor ugye 2 old war potival van, és a rúnás buffal), és így egyelőre 4en nyomnak le, a nagyobb dh, 1 shadow priest, ill. bossfüggően 2 hunter, de azok épphogy (és ilvl-be mindegyik magasabb).
Szóval már a 4. hét jön, hogy raid lesz, a guild hozzájárulása közel 0, közben meg már ott vagyok a dps-ben a legjobbak között, és most várjam meg a bénákat, akik kis gearűek, besérülnek ha segíteni akarsz, és valszeg mire el is érik a szintet, vagy abbahagyják a játékot, vagy ellépnek máshova. Közben ugye rossz érzés lenne otthagyni őket, mert mégis csak az a sava-borsa a játéknak, mikor sok-sok szenvedés után sikerül leölni egy boss-t, de amikor látom, hogy a birkája kapja a debuffot és még ott agyal h most mit csináljon, közben már átkapok tőle 2 stack-et, na akkor az menjen a búsba, és ki tudja a többiek mennyire bénáztak közben, szörnyű., és közben látva a 850es szintűeket h miket csinálnak sima mythic-en mikor néha besegítek, hát no komment. Még youtube is luxus nekik komolyan, és ezekre várjak...
Tehát számomra elérkezett az idő, hogy vagy leállok, vagy felhúzom a priestemet 94ről mint ugye egyik legjobb ranged dps még kicsit más élmény is lenne, vagy keresek másik guildet, mert ugyan gearelődtem az elmúlt 3-4 hétben, de az mind a guild nélkül jött össze, és mostanra a 865+-os EM HC már nem tud sokat nyújtani, egyelőre nem esett, vagy nem én kaptam azt, ami ért is volna valamit. A trial of valor-ba még be se néztem, mert a lootok alapján látom, hogy kb. semmi sem esik a dh-nak, tehát csak EM Mythic hozhat előrelépést, erre pedig az elkövetkező 4 hétben biztosan nem látok esélyt, sőőőt, igazából a nagyobb ilvl-ű emberkék már szépen elpárologtak azóta, hogy ittvagyok, biztos ők is így éreztek. Most 866-on meg már kb. minek esik 865ös cucc, alig érne valamit, ha meg jobb lenne, biztos vmelyik másik dh benyúlja mint eddig.
Hab a tortán, hogy 19:30-22:30-ról átrakták a raidelést 20-23-igra úgy, hogy igazából már 22kor lépnem kéne aludni, viszont kevés guild tolja így, közben még dps-növelő legendarym sincs, tök gáz az egész. Ja és mythic+ runokra csak saját kulccsal tudok menni (mindenki 880+-os embereket akar, de nekem legalább 6+-től kéne az insta, oda meg már nem igazán hívnak be), legutóbb meg miért is ne alapon az egyik srác 2 perc után fogta magát és lelépett, hát rip key, pedig wipe sem volt.
Szóval tök jó a játék, eddig legjobb kieg szerintem, nincs is kedvem nagyon mással játszani, de elértem a guildem és az egyéni játékom kapacitását, és amit látok miket alkotnak és milyen hozzáállása van egyeseknek a dolgokhoz, hát ebből betonstabil vár lenne 😄
Twisting Nether-re tudnátok sorolni pár magyar guildet horda oldalon? Google-ban nem igazán találtam semmit. Körbenéznék, mégis mi a helyzet másoknál, mert ez most egy gyenge gyögdécselés a mostani guild részéről.
(nem én) lvl98
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: Fpocok, 2016.11.26. 02:31:20
Parasite Eve 2, best game EVER!
Mivel, most akciósan 5€-ért beszerezhető a Battle Chest , arra gondoltam, hogy beszerzem. Viszont arra, volnék kíváncsi, hogy Legion nélkül is tudnék vele játszani a WOD-ig bezárólag, vagy mindenképp be kell szereznem?
Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0
WoW és a csajozás
Utoljára szerkesztette: JaSoN HuNTeR, 2016.11.22. 16:56:16
Odyn és Guarm viszont alapvetően single target harcok, ennek megfelelően a nerfek meg is tették a hatásukat és az MM hunter mindkettőn a ranglétra utolsó helyei közt található.
Igazából annyira lenerfelték az MM single targetet, hogy single targetre érdemes lenne BM-re váltani, ami szintén gyenge, de azért nem annyira, mint az MM.
Csakhogy BM-en mindhárom relicem furious swipes-t ad, mert az nagyon erős m+-ra, viszont single targetre semmit nem ér és ez elég nagy kiesés ahhoz, hogy maradjak single targeten amúgy vicc kategória MM specen.
Illetve a pet elég sok encounteren bugos sajnos... 😞
Ami igazán aggodalomra ad okot az az, hogy jelenleg a PTR alapján az MM hunter aoe-jét teljesen kinyírják a single targetét pedig még tovább nerfelik. De persze ez csak PTR, szóval annyira nem aggódok miatta, gondolom a megjelenésre kipofozzák azért.
Az MM cserébe egész jó raidspec, bár a rengeteg nerf a launch óta megtette hatását, single target már az MM is a vicc kategóriába esik, de mivel nincs túl sok single target harc a tierben overall egész jó.
Te viszont azt irtad hogy nem sok idod van jatszani. Sima ugy.
A legendary temahoz annyit hogy 5 drb 110-es karihoz nekem 3 legendast sorsolt a rendszer, hunter mainemen van 2 abbol az egyik a healelgeto nadrag. Sokaig csak az az egy volt es nem is akart esni semmi mas hozza hiaba csinaltam meg az unlockot hogy kettot tudjak viselni. Minden alkalommal amikor elkentek a szamat partyba azzal vigasztaltam magam hogy azert nem tudok tobbet mert nincs rendes legendasom. Aztan egy Odyn try utan kellett menni klanos fiukat oltoztetni sima mitikbe es ott ahogy rohantunk at az instakon egyszer csak dobta a BM gyurut, paff. Igazad van abban hogy nem kicsit megdobta a teljesitmenyem eppen ezert mostmar meg zavarobb amikor nalam gyengebben gearezett jatekosok jobban teljesitenek :d
Szoval a legendas nem minden, teny hogy adott esetben jo kis lokest ad a karinak es igen ismerem az erzest amikor a klanba korulottem masoknak potyog meg a sarki szemeteskukabol is nekem meg locitrom, dehat ezzel van tele a net hogy mennyi a frusztralt jatekos akinek nem akarja adni a jatek a legendas zsakmanyt.
Igaz +15-öt még nem csináltam, de +10 fölöttit már bőven és a DH rendkívül erős overall damage-ben, szóval egy nagyon erős M+ DPS.
1-2 olyan insta van, ahol olyan némelyik boss, hogy tyrannical esetén (m+10-es affix, a bossok kapnak plusz HPt és sebzést) egy kicsit single targetesítjük a talentjeinket, de alapvetően mindig full aoe-re gyúr mindenki.
Alapvető bajok vannak az m+ DPS balance-al, két azonos képességű játékos között akár 40-50% különbség is lehet classtól, spectől és legendaryktól függően, de ez sajnos már régen challenge mode-ban is így volt, igaz azért nem ennyire szélsőségesen. De a lényeg, hogy a DH az azért összességében a jobbik végén van a történetnek, warcraftlogsra nézve az összes spec közül (24) az ötödik helyen van overall m+10-re.
Raid kapcsán ha megnézek egy emerald nightmare statisztikát a DH azon kevés DPS-ek egyike, aki nagyjából minden bosson a specek erősebbik felébe tartozik (kivéve talán Cenarius). Nem kiemelkedő sehol, de mégis szinte minden bosson kompetitív, overall a 4. legerősebb DPS spec, a statisztikákban broken SH papot nem számolva tehát top3-ban van.
PvP-hez sajnos nem értek egyáltalán.
A legendary frusztráció persze érthető, nekem hunterrel kiesett 2 selfheal legendary, amiknek örülök, mert nagyon jó kis utility mindkettő, ugyanakkor egyértelmű, hogy a DPS elsőséget így el kell engedni, egyszerűen nem lehet versenyezni azokkal, akiknek ~+5-10% DPS-t jelentő legendaryjuk van esetleg 2 is.
Ez a fel rush+glaive dot dpselés nekem se tetszik, és nem úgy néz hogy változtatnának rajta köv peccsben...
VÉGRE!
Kesobb lett legendasa is talan a 3iknal tart, bracer, gyuru es waist ha jol emlekszem ebben a sorrendben, de mire az elso legendas kiesett mar tul voltunk m+7en, o mar mitik raidbe kerte felvetelet es meg is kapta stb lenyeg a lenyeg biztos segit az a legendas de nem(csak) azon mulik.
Nekem a jelenlegi momentum buffos pattogos dh nagyon nem jon be, ha majd 7.2be atvarialjak akkor ranezek megint de az meg a jovo zeneje. Arra viszont emlekszem hogy a csavo kulon talentbuildet es gearsetupot hasznalt ha aoe vagy ha single target szerepkorbe akart jatszani. Egy ideje mar nem toljuk egyutt en maganeleti dolgok miatt lemaradtam, altozni kezdtem ilyesmik, o meg gondolom azota is elvonalba tolja.
És raidelni annyira nem szórakoztató, ha a lista végén kullog az ember, mert nem nyert a legendary lottón.
fun is fun and done is done