84
  • _RudY_
    #84
  • narumon
    #83
    Miért? Pánikolt eddig is valaki? Mellesleg lehet AMDhez DDRes ECSt kapni 19.9e Ftért. Azért ez sem rossz nem?
  • _RudY_
    #82
    Na hát eddig tartott a pánik. Most már itthon is teljes a választék a 478-as P4 alaplapokból, lehet választani, ki melyik RAM-ot tartja szimpinek. Íme a DDR-es AZZA, ráadásul elég korrekt ára van szerintem.
  • _RudY_
    #81
    Van egy kis időzavar...nem három, hanem 2, legalábbis úgy emléxem...na mindegy öregsam ;)
  • _RudY_
    #80
    Acorp szolgál nálam is 3. éve...de már nem sokáig ;)
  • _RudY_
    #79
    Ezt az alaplapot emlegettem, 478+RDRAM sütiii )÷Đ
  • iXBT
    #78
    :) Acorp rulla...
  • _RudY_
    #77
    Szabóné és tsa. Kft., ez simán elsült.
    A másik egy abszolút noname. Kb. 2 évvel ezelőtt még igen nehéz volt külön tápot szerezni, így vettem egy valamilyen házat, valamilyen táppal :)
  • iXBT
    #76
    Milyen tap volt? Okuljunk!
  • _RudY_
    #75
    Na igen, ha egyszer több hónapon keresztül szivat valakit egy táp, abszurd parajelenségeket produkálva az egész konfigban, akkor ezek után egész másképp gondolkodik. Főleg akkor, ha a bosszantó apróságokon kívül még anyagi kárt is okoz \÷/
    Sikerült olyan tápot is kifognom, ami egyszerűen elsült, ez még a jobbik eset :)
    Az említett TB-s cimbi házát parafával hangszigeteltük belülről, mert a sok venti már elég zajos volt...qrva jó lett, ajánlom mindenkinek. A Conrad-nál beszerezhetők profi hangszigetelő anyagok is, de a parafa is nagyon is szupi.
  • iXBT
    #74
    Okos lehetett a tag , mivel az 1,4-es es az 1,5-os P4 ara fillerre megegyezik...
  • narumon
    #73
    "Minden esetre a 3DBenchmark 2001 Demo-jában a fás rész szoftveresen jobban ment P4-en egy MX400-al mint egy TB1200+GF3 párossal ... na azon azért meglepődtem."

    Az utóbbin is jobban megy szoftveresen ezen semmi meglepődni való nincsen. Próbáld csak ki. Bár van egy fogadásom hogy az utóbbin még jobban megy szoftveresen mint a PIVen...
  • narumon
    #72
    "Egyre jobb. Szóval akkor le se cseréljem P4-re a 300/450-es Celeront, hogy ne legyen keserű a szám? :)))"

    Nem erre értettem, de ha ilyened van akkor bőven elég egy nagyobb celeronra upgradelni. Az ominozus példában 800as PIIIat cserélt a tag 1.4 PIV-re. Persze RDRAMra nem volt pénze.
  • iXBT
    #71
    Sok szerencset hozza! Meg a sineknek is van alul tartoja! Melyik tappal veszed? Nekem Enermax-ot tudott csak kuldeni a kellytech, igaz nem haragszom erte:)
  • _RudY_
    #70
    ehh, most nézem a tesztelo.hu júniusban volt utoljára frissítve \÷/ sebaj van másik ;)
  • _RudY_
    #69
    SAVAGEGAMERS
    Nevével ellentétben vegyes cikkek, tesztek stb.
    Néhány kedvenc:
    OVERCLOCKERS
    TESZTEK
    MÉG TÖBB TESZT
  • Inquisitor
    #65
    Nem tudom, nem próbáltam ki mindent rajtuk :)
    Én csak eladom őket ...
    Minden esetre a 3DBenchmark 2001 Demo-jában a fás rész szoftveresen jobban ment P4-en egy MX400-al mint egy TB1200+GF3 párossal ... na azon azért meglepődtem.
    Azt nem veszem be, hogy az 1700-es lassabb a PIII-1000-nél!
  • _RudY_
    #64
    Egyre jobb. Szóval akkor le se cseréljem P4-re a 300/450-es Celeront, hogy ne legyen keserű a szám? :)))
  • narumon
    #63
    "Lehet hogy az AMD jobban megéri, de most viszik a P4+I845 kombót mint az állat!"

    A legjobb amikor utána keserű szájizzel jön a tag hogy hát ez nem is gyorsabb mint a régi gépe... Jah kérem én megmondtam....
  • iXBT
    #60
    Na vegre egy epeszu is van koztunk. Aki a hazra, tapra kolt sokat, az ennekem baratom:)
  • _RudY_
    #59
    Paripa, más(ok) nevében felesleges jósolni, én sem kizárólag az órajel vagy a tesztek alapján választok, mint ahogy sokan mások sem. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a P4 alaplapokhoz megfelelő ház is kell, tehát ez ismét + kiadás. Van akit eleve ez is elriaszt. Mások nevében megint nem tudok nyilatkozni...én nem egyszerre fogom lecserélni a 3 éves konfigomat, hanem apránként veszem meg a motyót. Lenne rá pénz dögivel, de azt már a 486-osok fénykorában elkövetett upgradeknél megtanultam, hogy felesleges kapkodni. Ippeg ezért már 2 hónapja itt figyel egy gyönyörű kékszínű Azona ház, minden szempontból szuper minőségű, alig várja, hogy beköltözzessem a belevalókat. Mindezt csak azért mesélem, mert észre kéne már venni, hogy mindenki más szempont és más lehetőség alapján dönt, hiszen a 18 rugós házra sem áldoztak volna sokan, egy P4 miatt. Persze van ettől jóval olcsóbb is, de már rohadtul unom a semmitmondó csontszínű cuccokat.
    Más.
    Az Intel szerintem kénytelen volt kijönni a 423-as procikkal, vagy várt volna több hónapot, amíg elkészül elegendő mennyiség a 478 lábasból? Hát akkor most már nem 70, hanem 50%-os lenne csak a piaci részesedése. Ez egy ilyen biznic, más területen is tapasztalni ilyet.
  • narumon
    #54
    "amit 50 ezer ft-os áron bármelyik nagykerben megvehetsz (és amely 1.2-es proci szinte mindenben alulmarad egy 1.13-as tualatinnal)"

    Egyrészt amiről beszélsz az az athlon mp ami nem desktop processzor és azért a prociért amivel szemben szerinted alulmaradt 100-on felül kérnek. Köszönömszépen...
  • narumon
    #53
    "Augusztus vege ota socket 478 van, es ezt ugy egy eve lehet tudni. Aki komplett gepet vesz annak szerintem tok mindegy, aki meg bovitget az meg tajekozodjon. Egy celeron, vagy pIII-as tulajdonosnak meg nem kell alaplapot cserelnie?"

    Ahhan csak még mikor tavasszal vagy mikor kijöttek akkor nem volt szó másik tokozásról, mégkevésbé nem arról hogy a másikat elfelejtik 2Ghznél.. Most a srác max eddig tud upgradelni, hacsak nem lesz valami átalakitó...
  • _RudY_
    #52
    Fejlesztem folyamatosan a helyesírásomat (mivel kéziratokat javítok), szerintem magyarul is egy "l" a ventilátor.
  • _RudY_
    #51
    Visszatérve a cikk lényegéhez, úgy tűnik máris elavult a téma, hiszen már itthon is egyre több üzletben kapható (néhol még csak rendelhető) az ABIT TH7 II (S478/RAMBUS) lapkája, bruttó 62.375.-
    Röviden: These ATX mainboards will be built on i850 chipset and will support Socket478 Pentium 4 processors. The boards will have 4 RIMM slots for up to 2GB PC800 RDRAM, AC’97 sound, 1 AGP 4x slot, 5 PCI and 1 CNR slot.
    Mint említettem, azért mert van/lesz választék, teljesen felesleges pánikhangulatot kelteni a júzerek fejében.
    Szerintem aki P4-en gondolkodik, az nyugodtan tervezzen már 478-as lábakra, gyakorlatilag igen rövid időn belül elérhető lesz hozzá bármilyen RAM típust fogadó alaplap.


  • skorpio7
    #48
    Na ! Itt egy újabb nagyokos .
    Csak ennyit tudsz , hogy ama tesztről hallottál és azt emlegeted ???
    Végül is ez is egy IQ szintet képviselő hozzászólás ... csak az "értelmes" jelző ponthatár alatti .
  • skorpio7
    #47
    Valszeg én is is röhögnék a markomba , ha pesten laknék , mert én is hasonló helyen dolgoznék , mint te .
    Azt már egyszer letárgyaltuk , hogy kinek milyenek az anyagi lehetőségei , de azt még nem , hogy kinek milyen a végzettsége .Nekem speciel a következő szöveg virít a technikus bizonyítványomban : Információ- és Számítástechnikus szakképesítést nyert XY iskolában .
    Szóval a lámerségről ennyit .Pont ezért nem is vitatkozik velem az ismerős srác ha bemegyek a számtech. boltjába , mert tényleg felesleges bármit is mondania .Elolvasom itt a neten a különféle hardver site-ok híreit , hozzácsapódik mág a CHIP és a PC-GURU ( Mivel gamer is vagyok , így erre is szükségem van. ) , mint írott számtech. irodalom és ezek után tényleg próbálj meggyőzni olyasmiről , aminek én éppen az ellenkezőjét olvastam ( Nem pedig "A HAVERTÓL HALLOTTAM" dumát nyomom el . )valamiről .
    Szóval teljesen felesleges vesződnöd a meggyőzésemről ezügyben is . :)))
  • iXBT
    #45
    Nehogyma egy vediki suttyo ugasson be itt nekem:)
    Pont az ilyen lamereket vesszuk le mint a szart. Bejon a boltba, kurvaokos, tudja mit akar, a szerviz meg rohog bennt mint az allat,na ebbol veszek en rambuszt. Remelem jol felhuzod magad, mert csak arra utazom. Csa edes!
  • _RudY_
    #44
    már már=már más )÷Đ mielőtt megint leqrsz
  • _RudY_
    #43
    Hát ha már egy elírt szóba belekötöttél, akkor a többit miért nem ilyen pontosságal olvasod?

    "Szerelni is tudni kell !
    Talán nincs egy kis direktség abban , hogy rosszul szereled fel a ventillátort ???"

    ...már az 5. hűventit buherálnom a házába...
    Ez elég egyértelműen azt jelenti, hogy már 5 venti van a házban, nem pedig azt, hogy az 5. processzorhűtő lett felrakva.

    "ha már ide nagy elánnal leírtad , hogy neked a P4 és RDRAM szimpi"
    Ezt írtam:
    ...most éppen P4 és RDRAM a szimpi, azt veszem...
    Ez is elég tiszta, a "most éppen" azt jelenti: jelenleg. Tehát elképzelhető, hogy mondjuk fél év múlva AMD zümmög a házikóban.

    "egy kis AMD fikázás belefér a szövegedbe"

    No itt egyetértünk, valóban kicsi, hiszen így szólt:
    A tököm meg tele van a haverom TB-jével...
    Ez ugyebár 1 (azaz egy db) TB-t jelent, általánosítás közelébe se merészkedtem, semmi okom nincs a kötözködésre, ellenben veled. Persze rólad süt, hogy penge vagy, de az isten szerepet már már elhalászta az orrod elől, ideje lenne észre venned.

    A ventillátort mellesleg 1 db L-lel illik írni ;)

  • skorpio7
    #42
    Szerelni is tudni kell !
    Talán nincs egy kis direktség abban , hogy rosszul szereled fel a ventillátort ???
    Csak nem így próbálod rávenni a haverodat , hogy proci gyártót váltson ?
    Bár az is lehet ( ha már ide nagy elánnal leírtad , hogy neked a P4 és RDRAM szimpi ), hogy egy kis AMD fikázás belefér a szövegedbe .
    Szerintem egy oka lehet , hogy felétek ilyen szarok az AMD-k .Gondolom ti pestiek vagytok , így nálatok nyugudtan el lehet sózni a selejtet is .A sok laikusnak jól el lehet adni a rosszat is .Nálunk vidéken azonban úgy látszik , csak minőségi az áru , mert érdekes módon 1 hűtőventillátor is tudja azt , amit a haverodnál 4 sem .A rendszer stabilitásáról meg nem is beszélve .
    Szerintem a rossz városi levegő az oka mindennek , a sok beszívott ólom , ami fáradékonnyá és kábává tesz .Szóval mielőtt vesztek AMD processzort , menjetek el kirándulni pl. a hegyekbe , szívjatok sok friss levegőt és ha utánna betértek egy szám.tech. boltba , mindjárt nem fognak "áldozati báránynak" nézni benneteket .
    Lehet , hogy ez az Intel mánia is éppen ezért pesti ártalom ??? Hmmm...
  • _RudY_
    #41
    Ohh bocsáss meg az elírásért, vétkeztem, feloldozol?
    Noname DRAM még olcsó is, én inkább ilyet szeretnék:
    Kingston 256 MB RD /PC800/800 MHz Bruttó 49.750


  • skorpio7
    #40
    "...Nem értem megérteni azokat..."

    Ez jó ! :)))
  • skorpio7
    #39
    Hát arra várhatsz ! :)))
    "...az újgenerációs Samsung memóriák sorozatgyártásának beindítása csak a jövő év második negyedévében esedékes..."
    Örülhetsz , ha nyár elején hozzájuthatsz a hőn áhított memóriádhoz .Lám ez is időveszteség a Rambus-nak , mert addigra már tényleg nem lesz árban különbség( vagy nem számottevő ) a SDR RAM és DDR RAM-ok között .
    Kíváncsi vagyok , hogy azaz olcsó??? 1GB-os rammodul mennyibe is fog kerülni , ha még most is majd 2,5 szer drágább egy azonos nagyságú DDR RAM-nál .
    256MB DDR SDRAM - 13.750 Ft
    256MB RAMBUS DRAM - 31.650 Ft
  • _RudY_
    #38
    Még az a szerencse, hogy az AMD alaplapokhoz csak DDRAM használható, vagy talán mégis létezik SDRAM-os is? Hú most mi lesz, kijön néhány SDRAM-os P4 alaplap, mekkora probléma! Novemberben pedig dögivel nyomják a DDRAM-os lapkákat, a VIA még előbb, éppen ezért pereskedik vele az Intel. Tavasszal pedig az új RDRAM-hoz is lesz lapka. Van/lesz választék, ez olyan megrázóan botrányos? Bárki választhat ízlése és pénztárcája szerint. Nem értem megérteni azokat, akik szinte családtagként istenítenek egy tetves alaplapot vagy processzort. Bárki választhat ízlése és pénztárcája szerint. Nekem ez csak eszköz, megveszem, használom, ha megunom kidobom vagy eladom, most éppen P4 és RDRAM a szimpi, azt veszem. A tököm meg tele van a haverom TB-jével, ami nem bírja a 24 órás üzemet a melegedése miatt és nekem kell már az 5. hűventit buherálnom a házába \÷/
  • skorpio7
    #37
    Igen tévedsz !
    Nem örülnék a szar P4-es gépnek , mivel csak elavult chipsetes alaplapot tudnék venni , az amúgy is lassabb processzorhoz .
  • skorpio7
    #36
    Ez mai ár ! :)
    Te annyira idóta vagy , hogy ezt gondolod rólam , hogy nem tudom mi az a CSÖKKENŐ ÁR ???
    Csak egy megszállott Inteles lehet ilyen .
  • skorpio7
    #35
    Egyrészt kimondtál egy nagyon udeillő szót ... ha .
    A legújabb cikk arról szövegez éppen , hogy már szinte minden kisebb-nagyobb alapgyártó átállt a DDR SDRAM gyártásra .Ez azt jelenti , hogy szépen ráveszik az embert a DDR SDRAM támogatású alaplapok megvételére .Ez teljes csere lesz , hiszen az SDR SDRAM-ot cseréljük le DDR SDRAM-ra .
    Szerinted mennyi lesz az esélye , hogy ezek után egy "újabb" memóriát támogató alaplapra költsenek az emberek .
    Ezt olvastad ? :
    "...már novemberben kiadja az i845D chipsetet, mely a Pentium 4-es platformon valósít meg DDR támogatást. Ahogy egyébként ezt az Asustek meghallotta, a cég képviselői rögtön azt nyilatkozták, hogy 2002 első negyedévében már minden második ASUS alaplap DDR-es lesz..."

    Ezek után mennyi esélyt adsz a Rambus-os támogatású alaplapoknak ??? Nem akarok fogadni veled , mert úgyis elvesztenéd , de a jövő év a DDR RAM támogatású alaplapoké lesz .Tetszik vagy sem , ez van .
    És még valami ... ez a rovat és a fórum is úgy indult , hogy "alaplap csere" az Intel miatt .Gondolod , hogy majd jövőre ilyen gyorsan növekedő DDR RAM támogatású alaplap invázió mellett lesz esélye a Rambus-nak ???
    Ez elég komolytalan gondolat .Te is majd hangos és erőtlen kisebbséghez fogsz tartozni ( ha azt választod ), mint a linux szoftverrendszer támogatók , ami bizonyos pontokon hiába jobb , ha a társadalom nagy része egyszerűen nem fogadja el .
    Mennyi is a Wx op.rendszert futtatók aránya ? - 90 % ?
    Tehát egyszerűen ilyen piaci tényezők mellett nincs esélye a Rambus-nak .És mégvalami !!! A közvélemény és a memóriagyártók nem felejtik el neki , amit ezzel a licenszek körüli jogi hercehurcájával csinált .Még ezt is el kellene feledtetnie ahhoz , hogy teret és elfogadottságot nyerjen .
    De nagyon kicsi az esélye erre .
  • iXBT
    #32
    Mar most sem annyi. Dobozos 1,7-es Socket 478-as P4-et vettem 51eFt-ert. (1,5 P4 Socket 478 meg 36eFt). Igen SDrammal, a Winnipeg kib. jo alaplap. (Ajanlom figyelmedbe atmeneti megoldaskent, 33-34 eFt, cas2-es rammal 670Mb/sec, XP alatt sisofttal)
    En is az 1066-os rambuszra varok.
  • skorpio7
    #27
    Erre is megvan a válasz !
    Olyan mértékű lenne a különbség , hogy az intel egyszerűen megtiltotta a tesztelőknek az ilyenfajta összehasonlítást .Képzeld csak el , mi lenne , ha kiderülne , hogy valójában milyen gyenge teljesítményű is az Intel processzora .Még a végén pár megszállott Pentium párti összeroskadna a felismerés és a saját butaságuk súlya alatt .
    Ezt meg ugye nem engedheti meg a legnagyobb??? processzorgyártó cég . :)))