fagy a számítógépem
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A portalanitás tényleg sokat segit, legutobb mikor kitakaritottam 3-5 fokot esett vissza 😊
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Elvileg a napokban egy nagyobb takaritas is lesz, suritett levegovel, elkepzelheto tovabbi hutesi hatekonysag elerese ezzel?
Vagy mas baj is lehet, ilyen hofoknal?
- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...
Es mennyi lenne a normalis, idealis homerseklet?
"Siman", bekapcsolt allapotban es mondjuk megterhelve egy jatekkal? Meddig mehetne fel?
- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...
..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.
Varom a hozzaszolasokat!
Itthon vagyok a CPU homerseklete alapbol 58, minnya megterhelem egy 10 perc jatekkal meg.
..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.
Amúgy oldalról ha erõsen befujasz az is jelent valamit. a résekbe, mert a felsõ venti ráfújja a port, oldalról nem fúj semmi.
Hogyan lehet szakszeruen, legugyesebben "leporolni" egyebkent?
http://www.abit.com.tw/page/en/motherboard/motherboard_detail.php?pMODEL_NAME=NF7-S&fMTYPE=Socket%20A&pPRODINFO=Utility
Abit sajat utilja driverben benne van, vagy kulon letoltendo valami?
A hopaszta az micsoda?
Amúgy lehet hogy poros a borda, hõpaszta esetleg nem elég...
Lehet, alkalaomadtan lecserelem a 2 256-ost is egy 512-esre.
A procit nem huzom!
En is tulmelegedesre tippeltem, aztan neztem kikapcs utan biosban, 57-58 korul volt asszem, ez meg jo?
Alt+Tab utan windowsban hogyan tudom a hofokot megnezni?
2. a "szirénázás"-ról nekem a hõmérséglet jut eszembe. Nézd meg a prci ventit?
Húzod a procit?
Nézd meg a hõmjét, hány fokos a procid?
Alapban és játék alatt.
Indítsd el a játékot játsz vagy 10 percet aztán alt-tab.
Indulónak ennyi.
ABIT NF7S v2 alaplapom van.
Lehet-e a lap hibaja, hogy allandoan fagyogat a gep. Jatekoknal 10-15 perc mulva fagyas, egyeb esetekben tovabb birja.
Valamikor csak freeze a kep, valamikor, fekete kepernyo, es sok esetben szirenazik is a gep.
Ez MEMORIA, PROCI vagy ALAPLAP hiba lehet?
(Ram 2x256 Samsung 400Mhz es 1x512 Samsung 400Mhz)
Proci Barton 2500+.
MINDEN javaslatot szivesen vennek!
A gépemet nemrég hoztam vissza a szervízbol, s mivel le volt formázva, ezért újra föl kellett tennem a Windows 98-at, de már az elso indításakor is lefagyott, pedig még nem is telepítettem az egerem programját
Bár ha alapsebességen is fagyott...
Segítségetekre lenne szükségem:
A mostani konfigurációm egy olyan probléma elé állított amit sajnos nem tudok magamtól megfejteni.
A történet úgy kezdodött hogy lecseréltem a videókártyámat. Creative TNT2 volt a gépben húzva, extra hutéssel.
A gépem konfigja: ABIT BH 6 alaplap 9x112MHz frekin, 1 db 128Mb-s RAM és 1 db 256MB-s RAM modul, 600 MHz-s Intel
P6C Coppermine 128 (1.5-1.6V) CPU 1.9V feszültséggel etetve, FOP38-al hutve. A gép tökéletesen stabilan muködött a fent jelzett
eseményig, vagyis míg bele nem tettem egy ASUS V7700-as Geforce2 videókártyát, ami 3D-s játékoknál bizonyos
idonként egyszeruen fogta és lekapcsolta a monitort, mellette a gép is fagyott. Visszavittem, kicseréltem egy dettó ugyanilyen
kártyára, ami szintén ezt produkálta. Itt már a gépre gyanakodtam, természetesen próbálkoztam a procit default
frekin járatni de sajnos úgy is fagyott. Ezt is visszavittem, vettem helyette egy Leadtek GeForce2 Pro kártyát.
Ez nem kapcsolja le a monitort, helyette csak a gép fagy meg.
Ami érthetetlen a számomra, hogy:
1. csak néhány játék esetén csinálja (pl Quake3) de ott következetesen, pár percen belül. viszont más - szintén
eros számításigényes programoknál pl 3Dmark vagy a Dronez órákig is elmehet a performance teszt vagy a rolling demo és a gép
stabil. azok a játékok vannak túlsúlyban amik abszolút nem fagynak.
2. a fagyást nem csak akkor produkálja ha túlhajtom a processzort, hanem a proci default frekvenciáján
és feszültségén, 600MHz-n is, csak ilyenkor nem pár perc múlva fagy le a Quake 3 hanem 15-20 perc is kell hozzá
A videókártyát nem tuningoltam, a default 400MHz RAM 200MHz GPU frekin hajtom... Az AGP 2X-es.
A gépben más változás a videókártya - cserén kívül nem történt, és mégegyszer hangsúlyozom: az elozo kártyával minden tökéletesen stabilan ment
túlhajtott procival.
Próbálkoztam a Leadtek kártya gyári drivereivel is, és próbálkoztam a legújabb detonátorral. Ugyanaz az eredmény :-(
Várom az ötleteket, tanácsokat.
köszi:
zordon
Vízhűtés? Halkabb, esetleg hatásosabb, de jóval drágább és nem veszed észre, ha megáll. Illetve észre is veheted éppen, de nem szokás. Ráadásul úgyis házibarkácsot vennél, az meg ugye nem túl biztonságos...
Trinitron
Figyi, még amivel redukálhatsz 10 fokot az a házhűtés. Nem tudom nálad hogy van, de nekem a házon hátul a táp alatt és a ház tetején is van hely egy 8cm-es (tápcoolernek) coolernek. Nos, ha van neked is, akkor tudzs cool házhűtést csinálni. A táp alatt befúj, a hát tetején kifúj. Nekem ez 10 fokot levitte a hűmérsékletet...
by kbb
http://parallelorealms.blogspot.com
Figyi, most 111-et vagy 111+-ot vetttél? A kettő között egy cooler a külömbség, az utóbbin sokkal jobb a cooler.... én azt ajánlottam...
by kbb
Ha ez huzamosabb ideig így marad, akkor nagyon hálás vagyok neked a jótanácsokért, de ha nem akkor további segítséget kérek.
by kbb
Nekem FOP38 van(C2 procit hűt 600->1000 ) de nagyon hangos. Mire érdemes lecserélni?