13
 • Zoi
  #13
  "...A várható újítások tudatában azonban számos szakember úgy véli, az AMD Athlon processzorok következő generációja nem fog tuni lépést tartani az Intel Pentium 4-esekkel..."

  Bar en nem vagyok szakember, de ismereteim szeirnt jelenelg azonos teljesitmenyu P4 es Thuderbird hasonlo hoteljesitmenyt ad le. Ha ez igy van, akkor jelen esetben varhatoan hasonlo teljesitmenyu processzorok mellett erneke el a gyartok a hotechnikai limitet. Akkor meg nem ertem, hogy miert nem lenne kepes az AMD lepest tartani az Intellel. Igaz az Intelnel itjak, hogy majd hamarosan atternek a 0.13 mikronos gyartasra, de ismereteim szerint ez az AMD-nel sem fog mar sokaig keslekedni. Ezt akar igazolhatna is a cikk folytatasa:

  "...Az Athlon XP ezért várhatóan a közeljövőben is versenyképes marad, a 130 nm-es SOI (Silicon on Insulator - Szilícium a szigetelőn) technológiával készülő, Thoroughbred kódnevű változat a jövő év első felében pedig újabb lendületet adhat az AMD processzorának..."

  Akkor meg miert nem volna kepes az AMD lepest tartani az Intellel?!
 • Zoi
  #12
  Azert ez baromi nagy tulzas!
 • accord
  #8
  "de szerintem az intel sem hülye, biztosnan van valamilye az amd-nek, amire az intelnek nagy nagy szüksége ven"

  ja, pl. hypertransport :)
 • ixyon
  #7
  hoppszzz... azért ez nem egészen így van. az intel, és az amd keresztlicensz szerződés kötött(15 évre), aminek köszönhetően az amd beleteheti az sse2őt a procijaiba. és a troughbred-ben már benne is lesz. valószínűleg. de a palomino még csak sse1 utasításkészlettel lesz ellátva. és a keresztlicensz szerződés az látszólag csak az AMnek érte meg, de szerintem az intel sem hülye, biztosnan van valamilye az amd-nek, amire az intelnek nagy nagy szüksége ven. pl. az x86-64
 • Mr_Rob
  #6
  Már csak az a röhej, hogy pl, mikor 3D Studio MAX-ban hasonlítgatták a két procit (P4 1,7, meg TB 1,4), abban is jobbnak bizonyult az AMD, pedig a 3D Studio MAX teljes SSE támogátst tudhat magáénak!
 • An-Dee
  #5
  Lehet hogy én vagyok a hülye, de ha jól emlékszem az sse2 az új amd procikban is benne lesz. Az intel félve egy monopolhelyzet-ellenes "akció"tól szabaddá tette vagy odaadta az sse2 utasításkészletet az AMD-nek. Ez tény.
 • dewdew
  #3
  Amiota kijott a P4 csak ezt hallom, de meg nem sok SSE2-es progit lattam...
 • KBB
  #1
  Na igen. Valószínűleg tényleg úgy lesz, hogy a Palomino odaveri a nagyobb órajelű P4-et... de azon gondolkozok, mi lesz akkor, ha megjelennek az első SSE2, tehát P4-re optimalizált programok, akkor mi lesz az AMD-vel. Remélhetőleg a ő majd ráhajt a játékokra, és akkor meg is lesz, mit érdemes vennie a HC gamereknek...

  by kbb