104
-
#104 http://www.extra.hu/cpucooling0/cpucooling.avi
a teljes folyamat ha meg nem latta volna valaki -
iXBT #102 A teszt valoban reklamszagu, de egy hamburger sem eredeti egy reklamfoton. Ettol meg a problema letezik, es az amd-nek lepnie kell ezen a teren. (is:) -
iXBT #100 Aki itt butasagokat irogat, az nem en vagyok. Az Agp pro az egy teljesen mas dolog. Mellesleg abba belemegy a mezei agp-s kartya is. -
iXBT #97 Ki nem szarja le, ha leeg egy powercolor alaplap?
Normalis gyartmanyu P4-es alaplapba fizikailag sem megy bele, egy AG2X-es oskovulet. Te legalabb annyire amd beteg vagy mint en inteles... -
#93 fordulj pszihologushoz... ha ennyire paranoias vagy. -
#92 de könyörgök minden normalis amd lapon van hövédő és tulmelegedés védelem aki annyira hülye hogy kikapcsolja és nemfigyel oda az egesse le nyugodtan... -
Trinitron #91 Nemcsak mukodes kozben, hanem szallitas kozben is leeshet!!! (mar lattam ilyet) Nem hiszem, hogy mindenki szetszedi a gepet szallitas utan az elso hasznalatkor! Nem akarom en egyik procit se vedni vagy tamadni, en is athlon vasarlason gondolkodom, de tobben hasznaljak ugy a gepet, hogy fogalmuk sincs mi van benne, es nekik jol jon ez a vedelem.
Trinitron -
#87 Wizzard: Én számtech szervizbe dolgozom jópár éve de még nem is hallottam olyat hogy leesik a hűtő :O -
Trinitron #79 Nem az a lenyeg, hogy leveszi a hutot, hanem, hogy LEESHET!!! Meg kene man vegre erteni, hogy a teszt ezt akarta szimulalni, fuggetlenul attol, hogy mennyire csinaltak tisztessegesen.
Trinitron -
#70 Bármint wizzadrhoz csatlakoznék, de trabiAMD-hez írtam a cuccot... Mielőtt még félreértené...
by kbb
-
#68 Csatlakoznék wizzard-hoz. Te azzal játszol otthon az inteleddel, hogy le meg felteszed a hűtést Quake 3-azás közben? Hát nekem kurvár@ nincs rá érkezésem. Ha azt veszed, hogy felraksz egy normális hűtést, NORMÁLISAN, akkor az adott AMD NEM FOG LEÉGNI!
Egyébként meg ha egy intelen így próbálgatod a hűtést, az is le fog égni, mivel nem fogsz s*rakodni jó hűtéssel, ha egyszer nem húzod, ha meg húzod akkor az is leég. Láttam én már elég leégett PIII-mat is.
A tomshardware tesztje az egy TESZT volt. A mindenapi életben nem fogod a hútést leszedni a procról, ha meg igen, akkor vagy krva sok pénzed van, vagy krva hülye vagy.
Erről ennyit...
by kbb -
tomcool #61 Ja, és mellesleg k..va jó az AMD proci, főleg a celeron után! -
tomcool #60 Kedves Badboy!
Elég korlátolt lehetsz, ha neked ez a "teszt" bizonyíték arra, hogy az AMD sux! Inkább maradj csöndben, és örüljél annak hogy anyuci meg apuci meg tudja venni pici fiának az 1.7-es (csúcs?) procit! Vagyunk még elég sokan akiknek csak a "gagyi" "Sux" AMD procira futja. -
#58 Igazad van!
De akki menet kozben le akarja szedni a hutest a procijarol, az meg is erdemli az eszmenyi fustot!
Viszont a P4 megoldasa engem picit elgondolkodtat. Ugye a homerseklet fuggvenyeben lelassulhat. Akkor lehet, hogy van egy pl. 2 GHz-s P4-esem (na jo ez meg feltetelezesnek is durva :) ) bebutol 2 GHZ-n majd picit melegszik es utanna mar csa 1,2 GHz-n ketyeg. Igy valoban lehet novelni a GHz-eket :(.
Hat nekem nem az a fontos, hogy a procim homerseklete legyen allando, hanem a teljesitmenye, ezert kicsit furcsa a P4 megoldasa. -
#50 Bocs nem olvastam vegig a (az uj magos prockok hodiodaja ugyben)cikket, de mindenesetre ez nem valtoztat az allapontomon...
Azt meg kell mondani a P4 megoldasa nagyon jo, de ez nem fog buzditani arra, hogy ketszer annyit fizeesek erte... -
#49 Yesz -
#48 zokika aludj egy nagyot es ebredj fel, hogy lehet egy ilyen teszt alapjan velemenyt nyilvanitanod?
Mindenki tudja, hogy ar/teljesitmeny intel sehol nincs (ne ertsen felre az inteles tabor, vegyen maganak intelt ha ugy esik jol) azonkivul minden valamirevalo alplap ki tudja kapcsonli a prockot ha gond van - tulmelegedes. Masik, a most megjelent uj magos amd-kben mar van hodiofa, ugyhogy ez sem lehet gond tobbet.
Masreszt velem torten meg, hogy leallt a csapagyas ventilatorom valmiert, es ugy ment a gepem joideig ~105 celsius fokon. (duron 800) es kibirta. Szoval azert annyira nem szar az az AMD ... -
#47 zozika neked mekkora 5-ös osztás kell hogy megváltozon a véleményed? -
#39 Látom, nagyon fáj, amit történt, de szerintem ezen tök felesleges rágódni.
Nem volt úgysem manipulálva, akármit mondatok, de ha valakinek úgy jobban tetszene : kamu volt az egész! Higyje csak ezt. Attól ha leszedi TBről a bordát el fog füstölni (de miért szedné le) -
#33 HEHE AMD picit sux :) és ez mostis kiderult ! picit megperzselödött hát amd márcsak ilyen mindegy vegyétek csak jo az nektek :))) én maradok az 1,7 es P4 nél :) -
#31 Ezek csak a peches, béna alakokkal fordulnak elő! Akik odafigyelnek arra, hogy mit csinálnak azokkal ez nem fordulhat elő!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! AMD!!! -
accord #28 Ma este esett meg velem az eset: éjszaka DivX-et akartam tömöríteni, így gondoltam visszateszem a tápot a helyére, meg ráteszem a ház oldalát, hogy ne zajongjon annyira a gép... Éppen a Flask-et kezdtem el konfigni, közben bejött a Supergamez főoldala is... Gondoltam, kimegyek a hűtőhöz, hogy egyek egy kis túró rudit... Visszafele jövet egyszercsak kikapcsolt a gépem... Mi a fene... gondoltam. Már megint ez a frána windows! csökkentett üzemmód?? Bár még csak 5 perc telt el... Meg a csökkentett üzemmód ugye nem kapcsolja ki a gépet... Na jó, gondoltam majd megnézem a beállításokat... Bekapcsolom a gépet, erre a BIOS: Check your system health! (gigabyte alaplap). Hmmmm... Mi a fene... kikapcsolom a gépet, közben kissé égett szag kezdett terjengeni... Gyorsan kiszereltem a tápot, s láss csodát: úgy volt visszatéve a táp koma, hogy egy bazinagy kábelcsomó nyomta a prociventillátort, de úgy, hogy annak esélye sem volt akárcsak megmozdulni sem... Hmmm.... kiszabadítom szegényt, be a BIOS-ba, s láss csodát: be volt állítva a következő: CPU shut-down temperature: 80 C fok.... hát igen... rögtön a Tom's hardware jutott az eszembe... És mit tesz isten, a szokásos 2 hetes csúszással itt is megjelent a cikk, pont miután az esetem történt... Le is vettem a shut-down temperature-t 70 fokra, hogy még biztosabb legyek a dolgomban... Most épp DivX-et tömök a háttérben, és a proci hőmérsékletem: 60 C fok... Úgyhogy még van hova melegednie a procimnak... Ennyit a tesztekről.... Aki meg nem rak hűtőbordát a procijára, az MEG IS ÉRDEMLI :))
Még valami: a másik amit még bekapcsoltam a BIOS-ban az az, hogy szirénázzon a lap, ha valami miatt leállna a venti.. Ki is próbáltam: megfogtam kézzel, és 1-2 mp után el is kezdi a szirénázást, ha elengedem, akkor meg abbahadja. -
#26 "Kar hogy ez nem vicc!
nehez elviselni hogy valamiben az Intel a jobb!
Ne legyel mar ennyire elfogult!"
Az a baj hogy én még hűtővel sem láttam 29 fokos PIV-et! A legalacsonyabb érték amit most néztem normál modon (azaz rajta volt a hűtő) az 36 fok volt itt melóhelyen. -
#25 Ez a teszt arra hasonlit, hogy ha ket telefont leejtunk 10 emelet magassagbol, es mivel az egyiken van egy gumikopeny az tuleli... az nem szamit, hogy 1/5 annyiba kerul a masik, es hogy azonos ghz-n jelentosen nagyobb teljesitmenyt ad le... -
#16 ez tényleg égő. :) -
#14 Már nemazért, de:
1. Mekkora véletlen kell ahhoz, hogy "leessen" a hűtőborda a prociról, úgy, hogy te nagyon észre sem veszed. (Jó, nem vagy a gép előtt, vagy hasonló, de akkor is röhejes)
2. A mai alaplapok mindegyikében van hőérzékelő, és venti-fordulatszám mérő. Ha emelkedik a hőmérséklet (mondjuk beállítástól függően 60°-70°-ra), akkor a gép kikapcsol, vagy legalábbis eszeveszett sípolásba kezd. Ha leesik a venti fordulata, akkor is hasonló a helyzet.
Ennyi! -
#12 P4 1.5Ghz(box,128mb rammal) brutto: 53000.-A dobozos inteleken legalabb gyari huto van, nem valami ocskasag...!!! -
#11 P4 1.5Ghz(box 128mb rammal) brutto: 53000.- -
#9 Sült Athlon :-))))))
atee-val 1etértek. -
atee #8 Kar hogy ez nem vicc!
nehez elviselni hogy valamiben az Intel a jobb!
Ne legyel mar ennyire elfogult! -
#2 A P4 2 GHz 160.000.-, az 1.4-es AMD 31.000,-
A teljesitmenyuk kb egyforma.
Hat nekem nem kell 129.000 Ft-os hoerzekelo. En inkabb procit veszek.