104
  • Kenny
    #104
    http://www.extra.hu/cpucooling0/cpucooling.avi
    a teljes folyamat ha meg nem latta volna valaki
  • iXBT
    #102
    A teszt valoban reklamszagu, de egy hamburger sem eredeti egy reklamfoton. Ettol meg a problema letezik, es az amd-nek lepnie kell ezen a teren. (is:)
  • iXBT
    #100
    Aki itt butasagokat irogat, az nem en vagyok. Az Agp pro az egy teljesen mas dolog. Mellesleg abba belemegy a mezei agp-s kartya is.
  • iXBT
    #97
    Ki nem szarja le, ha leeg egy powercolor alaplap?
    Normalis gyartmanyu P4-es alaplapba fizikailag sem megy bele, egy AG2X-es oskovulet. Te legalabb annyire amd beteg vagy mint en inteles...
  • Laalee
    #93
    fordulj pszihologushoz... ha ennyire paranoias vagy.
  • Laalee
    #92
    de könyörgök minden normalis amd lapon van hövédő és tulmelegedés védelem aki annyira hülye hogy kikapcsolja és nemfigyel oda az egesse le nyugodtan...
  • Trinitron
    #91
    Nemcsak mukodes kozben, hanem szallitas kozben is leeshet!!! (mar lattam ilyet) Nem hiszem, hogy mindenki szetszedi a gepet szallitas utan az elso hasznalatkor! Nem akarom en egyik procit se vedni vagy tamadni, en is athlon vasarlason gondolkodom, de tobben hasznaljak ugy a gepet, hogy fogalmuk sincs mi van benne, es nekik jol jon ez a vedelem.

    Trinitron
  • narumon
    #87
    Wizzard: Én számtech szervizbe dolgozom jópár éve de még nem is hallottam olyat hogy leesik a hűtő :O
  • Trinitron
    #79
    Nem az a lenyeg, hogy leveszi a hutot, hanem, hogy LEESHET!!! Meg kene man vegre erteni, hogy a teszt ezt akarta szimulalni, fuggetlenul attol, hogy mennyire csinaltak tisztessegesen.

    Trinitron
  • KBB
    #70
    Bármint wizzadrhoz csatlakoznék, de trabiAMD-hez írtam a cuccot... Mielőtt még félreértené...

    by kbb

  • KBB
    #68
    Csatlakoznék wizzard-hoz. Te azzal játszol otthon az inteleddel, hogy le meg felteszed a hűtést Quake 3-azás közben? Hát nekem kurvár@ nincs rá érkezésem. Ha azt veszed, hogy felraksz egy normális hűtést, NORMÁLISAN, akkor az adott AMD NEM FOG LEÉGNI!
    Egyébként meg ha egy intelen így próbálgatod a hűtést, az is le fog égni, mivel nem fogsz s*rakodni jó hűtéssel, ha egyszer nem húzod, ha meg húzod akkor az is leég. Láttam én már elég leégett PIII-mat is.

    A tomshardware tesztje az egy TESZT volt. A mindenapi életben nem fogod a hútést leszedni a procról, ha meg igen, akkor vagy krva sok pénzed van, vagy krva hülye vagy.
    Erről ennyit...

    by kbb
  • tomcool
    #61
    Ja, és mellesleg k..va jó az AMD proci, főleg a celeron után!
  • tomcool
    #60
    Kedves Badboy!
    Elég korlátolt lehetsz, ha neked ez a "teszt" bizonyíték arra, hogy az AMD sux! Inkább maradj csöndben, és örüljél annak hogy anyuci meg apuci meg tudja venni pici fiának az 1.7-es (csúcs?) procit! Vagyunk még elég sokan akiknek csak a "gagyi" "Sux" AMD procira futja.
  • Zoi
    #58
    Igazad van!

    De akki menet kozben le akarja szedni a hutest a procijarol, az meg is erdemli az eszmenyi fustot!
    Viszont a P4 megoldasa engem picit elgondolkodtat. Ugye a homerseklet fuggvenyeben lelassulhat. Akkor lehet, hogy van egy pl. 2 GHz-s P4-esem (na jo ez meg feltetelezesnek is durva :) ) bebutol 2 GHZ-n majd picit melegszik es utanna mar csa 1,2 GHz-n ketyeg. Igy valoban lehet novelni a GHz-eket :(.
    Hat nekem nem az a fontos, hogy a procim homerseklete legyen allando, hanem a teljesitmenye, ezert kicsit furcsa a P4 megoldasa.
  • zplayer
    #50
    Bocs nem olvastam vegig a (az uj magos prockok hodiodaja ugyben)cikket, de mindenesetre ez nem valtoztat az allapontomon...

    Azt meg kell mondani a P4 megoldasa nagyon jo, de ez nem fog buzditani arra, hogy ketszer annyit fizeesek erte...
  • DOGMAN
    #49
    Yesz
  • zplayer
    #48
    zokika aludj egy nagyot es ebredj fel, hogy lehet egy ilyen teszt alapjan velemenyt nyilvanitanod?
    Mindenki tudja, hogy ar/teljesitmeny intel sehol nincs (ne ertsen felre az inteles tabor, vegyen maganak intelt ha ugy esik jol) azonkivul minden valamirevalo alplap ki tudja kapcsonli a prockot ha gond van - tulmelegedes. Masik, a most megjelent uj magos amd-kben mar van hodiofa, ugyhogy ez sem lehet gond tobbet.
    Masreszt velem torten meg, hogy leallt a csapagyas ventilatorom valmiert, es ugy ment a gepem joideig ~105 celsius fokon. (duron 800) es kibirta. Szoval azert annyira nem szar az az AMD ...
  • Lion
    #47
    zozika neked mekkora 5-ös osztás kell hogy megváltozon a véleményed?
  • Dikkma
    #39
    Látom, nagyon fáj, amit történt, de szerintem ezen tök felesleges rágódni.
    Nem volt úgysem manipulálva, akármit mondatok, de ha valakinek úgy jobban tetszene : kamu volt az egész! Higyje csak ezt. Attól ha leszedi TBről a bordát el fog füstölni (de miért szedné le)
  • badboy
    #33
    HEHE AMD picit sux :) és ez mostis kiderult ! picit megperzselödött hát amd márcsak ilyen mindegy vegyétek csak jo az nektek :))) én maradok az 1,7 es P4 nél :)
  • Tomcat.no1
    #31
    Ezek csak a peches, béna alakokkal fordulnak elő! Akik odafigyelnek arra, hogy mit csinálnak azokkal ez nem fordulhat elő!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! AMD!!!
  • accord
    #28
    Ma este esett meg velem az eset: éjszaka DivX-et akartam tömöríteni, így gondoltam visszateszem a tápot a helyére, meg ráteszem a ház oldalát, hogy ne zajongjon annyira a gép... Éppen a Flask-et kezdtem el konfigni, közben bejött a Supergamez főoldala is... Gondoltam, kimegyek a hűtőhöz, hogy egyek egy kis túró rudit... Visszafele jövet egyszercsak kikapcsolt a gépem... Mi a fene... gondoltam. Már megint ez a frána windows! csökkentett üzemmód?? Bár még csak 5 perc telt el... Meg a csökkentett üzemmód ugye nem kapcsolja ki a gépet... Na jó, gondoltam majd megnézem a beállításokat... Bekapcsolom a gépet, erre a BIOS: Check your system health! (gigabyte alaplap). Hmmmm... Mi a fene... kikapcsolom a gépet, közben kissé égett szag kezdett terjengeni... Gyorsan kiszereltem a tápot, s láss csodát: úgy volt visszatéve a táp koma, hogy egy bazinagy kábelcsomó nyomta a prociventillátort, de úgy, hogy annak esélye sem volt akárcsak megmozdulni sem... Hmmm.... kiszabadítom szegényt, be a BIOS-ba, s láss csodát: be volt állítva a következő: CPU shut-down temperature: 80 C fok.... hát igen... rögtön a Tom's hardware jutott az eszembe... És mit tesz isten, a szokásos 2 hetes csúszással itt is megjelent a cikk, pont miután az esetem történt... Le is vettem a shut-down temperature-t 70 fokra, hogy még biztosabb legyek a dolgomban... Most épp DivX-et tömök a háttérben, és a proci hőmérsékletem: 60 C fok... Úgyhogy még van hova melegednie a procimnak... Ennyit a tesztekről.... Aki meg nem rak hűtőbordát a procijára, az MEG IS ÉRDEMLI :))

    Még valami: a másik amit még bekapcsoltam a BIOS-ban az az, hogy szirénázzon a lap, ha valami miatt leállna a venti.. Ki is próbáltam: megfogtam kézzel, és 1-2 mp után el is kezdi a szirénázást, ha elengedem, akkor meg abbahadja.
  • narumon
    #26
    "Kar hogy ez nem vicc!
    nehez elviselni hogy valamiben az Intel a jobb!
    Ne legyel mar ennyire elfogult!"

    Az a baj hogy én még hűtővel sem láttam 29 fokos PIV-et! A legalacsonyabb érték amit most néztem normál modon (azaz rajta volt a hűtő) az 36 fok volt itt melóhelyen.
  • CAD
    #25
    Ez a teszt arra hasonlit, hogy ha ket telefont leejtunk 10 emelet magassagbol, es mivel az egyiken van egy gumikopeny az tuleli... az nem szamit, hogy 1/5 annyiba kerul a masik, es hogy azonos ghz-n jelentosen nagyobb teljesitmenyt ad le...
  • #16
    ez tényleg égő. :)
  • Mr_Rob
    #14
    Már nemazért, de:
    1. Mekkora véletlen kell ahhoz, hogy "leessen" a hűtőborda a prociról, úgy, hogy te nagyon észre sem veszed. (Jó, nem vagy a gép előtt, vagy hasonló, de akkor is röhejes)
    2. A mai alaplapok mindegyikében van hőérzékelő, és venti-fordulatszám mérő. Ha emelkedik a hőmérséklet (mondjuk beállítástól függően 60°-70°-ra), akkor a gép kikapcsol, vagy legalábbis eszeveszett sípolásba kezd. Ha leesik a venti fordulata, akkor is hasonló a helyzet.
    Ennyi!
  • ubi
    #12
    P4 1.5Ghz(box,128mb rammal) brutto: 53000.-A dobozos inteleken legalabb gyari huto van, nem valami ocskasag...!!!
  • ubi
    #11
    P4 1.5Ghz(box 128mb rammal) brutto: 53000.-
  • Coine
    #9
    Sült Athlon :-))))))

    atee-val 1etértek.
  • atee
    #8
    Kar hogy ez nem vicc!
    nehez elviselni hogy valamiben az Intel a jobb!
    Ne legyel mar ennyire elfogult!
  • dewdew
    #2
    A P4 2 GHz 160.000.-, az 1.4-es AMD 31.000,-
    A teljesitmenyuk kb egyforma.

    Hat nekem nem kell 129.000 Ft-os hoerzekelo. En inkabb procit veszek.