Terror
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://druglord.buzz.hu/ ;)
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"
"
Ezt ugye te sem gondoltad komolyan???:)
Szóval ha Kurdisztán létrejönne, valószinüleg lángba borulna a régió, amit senki sem akar (a szélsõségeseken kívûl). Az iraki kurdok jó részének megfelel a jelenlegi status quo, miszerint bár irakhoz tartoznak, de azért némi függetlenséggel is bírnak (bár a szunitáktól és a siítákból begyûjtik a fegyvereket, de a kurdoktól nem - vajon miért? :))...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
2.: Ha a Kurdok kikiáltják a függetlenségüket (amelyhez a jelenlegi helyzetben az USA kormányzat semmiképpen sem járul hozzá), akkor valószinüleg a Török hadsereg megy, és szépen bedarálja egész észak-Irakot.
3.: Ha ennyire elszabadulnának az indulatok, akkor valószinüleg ENSZ felhatalmazással elindul egy népes békefentartó erõ, és rendet tesznek. Az Iraki olaj elég vonzó ahoz, hogy elég támogató országot találjanak ehez...
De ez csak egy példa. Amerikában bármiért beperlhetsz bárkit. Ez olyan mint a kommunizmus, hogy mondjuk azt állítottad valakirõl, hogy a rádióban nyugati adót hallgatott, aztán másnap jönnek is érte. Ez kb. ufgyanaz csak itt perelgetnek az emberek.
Tesóm szállódájában, Amerikában, azért perelték be õket, mert egy csávó megbotlott a járdaszegélyben, és asszem kártérítést is kellett fizetniük. Szánalom az egész.

rémes
2.: A dolog másik fele, hogy alapból iszonytató az, hogy humanitáriánus munkásokat ejtenek fogjul. Õk azért mentek oda, hogy segítsenek az irakiaknak...
tv2.hu
Ez azért megdöbbentett rendesen. Nem is tudnám mit csinálnék, ha a családtagjaimat foglyul ejtenék, de hogy nem lennék megértõ az biztos...
ABIT NF7/AMD 2400+/Samsung 2x256 2700/40GB Maxtor/9500pro/Samsung 753DFX/LG DVD/LG 24X/Win XP Prof
lásd norvégia, nekik is iszonyatos északi tengeri olajkincseik vannak, és FÉLRETESZIK a pénzt, nincs államadosságuk és befektetik olyan dolgokba, amik jövedelmezõek, gondolnak arra az idõre amikor már nem lesz olaj (más kérdés hogy olajkincs nélkül is egész jól elélnének)
De térjünk vissza Szaúd Arábiára: Hihetetlen gazdag ország, megvan mindenük, de pl. hány híres Szaúdi Egyetem van? Hány elismert Szaudi tudós dolgozik külföldön? Hány szaudi világcég létezik? Hány high-tech fejlesztés köthetõ Szaudiakhoz? stb..stb.. Ilyen dolgokkal valahogy nem nagyon dicsekedhetnek... (Frei mûsorában mutatták, hogy a férfiak egész nap csak ücsörögnek a kávézókban meg szórakoznak)
Na pont ezért nem ér semmit az olajkincsbõl szerzett gazdagság!
A fényûzés csak addig fog tartani, amíg van olaj, ugyanis most is ugyan azon a kultúrális szinten vannak, amikor nomád pásztorok voltak.
maximum elmegy egy másik patikushoz...egyébként tagállamonként változó a jogszabály...
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Igaz az a mondás, hogy amerika a népek és kultúrák gyûjtõhelye.
Az élet a legjobb méreg! Tuti ki fog nyírni!!!
Bocsi rosszul fogalmaztam,a terroristáknak van bajuk a kereszténységgel,tehát azzal etetik a népet, hogy a keresztények be akarják venni az arab világot!
"Ha figyelmesebben olvasnátok, láthatnátok , hogy írtam, hogy élnek az USA-ban ismerõseim, tartom velük a kapcsolatot. "
Nekem a testvérem van kint,persze szo nincsen arrol, hogy milyen fasza hu de klafa az usa kulturája,arrol van szo, hogy nincsen megszabva-elzárva a kultura és informácio,amerikában rengeteg féle nép-ember van a feketétöl a sárgán át a zöld kis ufokig(ez persze vicc:)),és mindenki olyan modon él ahogyan akar,ez a lényege a dolognak!Tehát szinte minden nép kulturája megtalálhato,tudni kell választani,de mivel a demokrácia lényege a szabadság,igy ezt minden embernek saját magának kell eldönteni.
Ok :)
Félretéve a szmájlit: akkor nem ítélem el, ha nem próbálja meg erõszakkal ráhúzni a másikra az õ értékrendjét. Ez szvsz nem áll jelen esetben.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
A magyar mentalitás meg néha engem is kikészít és elkeserít...
Az Iszlám békére hív, de a szélsõséges iszlám csoportok (ahogy a szélsõséges vallási csoportok álltalában) a vallás nekik szimpatikus elemeit kiemelik, a többit meg "elfelejtik". A kettõt nem keverni...
Remélem megértitek és elfogadjátok, hogy nekem nem jön be a rágógumi-amerikaiálom-gyorskaja életmód.
Te meg remélem elfogadod azon nézetemet, hogy az attól, hogy valami nem tetszik, még nem kellene elitélni. :))
Az meg végképp nem, hogy erõbõl mindent el lehet intézni hozzállás az alap náluk
A Clinton-kormányzat nem ezt a hozzáállást képviselte, és Kerry szenátor, a Demokrata elnökjelölt sem ezt a véleményt képviseli...
Mit szívlelek? Európában maradva a skandináv országokat hoznám fel példának, amerikában a kanadaiakat mondanám, keletebbre pedig a japánok mentalitását (kultúráját) érzem sokkal elfogadthatóbbnak, értékesebbnek és maradandóbbnak, mint az USA-ét.
Attól tartok nem igazán tiszta, hogy mit is takar a "kultúra" szó, mert eddig arról volt szó. Ha már a mentalitást is hozzávesszük, akkor megint más a megközelítés .
De ezzel az erõvel én a magyar mentalitást még jobban elitélném, mint az amerikait - csakhát ugye Mo. nem nagyhatalom, az USA meg igen. De még egyszer hangsúlyoznám, hogy egy bizonyos kormány tetteiért elitélni egy népet nem éppen etikus...
Ha figyelmesebben olvasnátok, láthatnátok , hogy írtam, hogy élnek az USA-ban ismerõseim, tartom velük a kapcsolatot. Továbbá 4 évvel ezelõtt voltam kint 3 hónapot egy építõtábor-szerûségben (melózni kellett, adtak kaját, szállást meg némi zsebpénzt). Ez alapján mondtam a véleményemet. Remélem megértitek és elfogadjátok, hogy nekem nem jön be a rágógumi-amerikaiálom-gyorskaja életmód. Az meg végképp nem, hogy erõbõl mindent el lehet intézni hozzállás az alap náluk (nem csak a háborúk, hanem gondolok itt az európai acéllal szemben alkalmazott büntetõvámokra stb.).
cifuatwork:
Mit szívlelek? Európában maradva a skandináv országokat hoznám fel példának, amerikában a kanadaiakat mondanám, keletebbre pedig a japánok mentalitását (kultúráját) érzem sokkal elfogadthatóbbnak, értékesebbnek és maradandóbbnak, mint az USA-ét.

Ezzel az erõvel a magyar kultúra meg a "Barátok Közt" TV-sorozat és "Nox" együttes?
Azok az irakiak, akik most "segbe rúgják" a koaliciós erõket, szélsõséges félkatonai szervezetek, akik hatalmat akarnak...
Magam is elitélem a Bush-kormányzat Irak-politikáját, de emiatt ilyen ostoba sztereotipiákat kergetni felesleges...
Mindössze azért gondolhatod ezt, mert amerikai kudarcairól mindmáig folyamatosan lehet hallani, míg a sikereirõl alig. Volt Grenadai és Panamai háború is, csak arról kevesebbet lehet olvasni. Az elsõ Öböl-háború is gyõzelem, mivel a kitûzött célt elérték - felszabadították Kuwaitot és szétverték az iraki hadsereget.
Az más kérdés, hogy Korea, Vietnam vagy Szomália sokkal népszerûbb és ismertebb...
Amúgy mindenkinek ajánlom megtekintésre a "Kóla, puska, sültkrumpli" címû filmet, érdekes oldaláról mutatja be az egyesült államok társadalmát.
A "A ravasz, az agy..." pedig az angol társadalom tükre, mi? :)))
Ha te azt hiszed, hogy egy filmbõl megismerheted egy ország társadalmát, akkor azzal csak saját szüklátókörûségedrõl adsz ki bizonyítványt....

Na mind1. Én nagyon nem szívlelem az amerikai "kultúrát", sztem sokkal jobb lenne a világ, ha nem lenne ekkora befolyásuk. Ezért "szurkolok" (ha szabad ilyet mondanom) az irakiaknak, hogy rúgják már jól seggbe ennek a pökhendi országnak a hadseregét...
Azért hozzátartozik, hogy sajnos belerángattak nagyon sok másik országot ebbe az értelmetlen erõfitogtatásba, és sztem a Spanyolok épp idejében kapcsoltak, hogy nekik ez elég, nincs szükségük kilátástalan konfliktusokba keveredniük egy idegen ország megalomániás politikusának víziói miatt. Remélem rövid idõn belül egyedül találják magukat az amerikai csapatok irakban...
Ezt komolyan gondolod? Az USA nem nagyon nyert háborút a 2. vh óta (ha lehet mondani, hogy akkor õk nyertek) mégsem bukott meg a világ. Ha az USA elbukik az annyit jelente, hogy veszítene gazdasági erejébõl és végre Európa és Japán venné át a vezetõ szerepet (ahogy teszi ezt már most is szép lassan, de biztosan), és nem az eltorzult értékrendû amerikaiak.
"Ezt viszont ne csináld,nem lehetsz annyira naiv, hogy azt gondold két nap alatt választást lehet kiirni egy olyan helyen ahol idáig diktatura volt..."
Romániára emlékszel? Ott megcsinálták.
Amúgy mindenkinek ajánlom megtekintésre a "Kóla, puska, sültkrumpli" címû filmet, érdekes oldaláról mutatja be az egyesült államok társadalmát. És ezek akarnak máshova "kultúrát", meg "szabadságot" vinni. Ez az ami igazán felnyomja a pumpát bennem...
(meg ugye törökországban is az iszlám párt nyert a szabad választásokon, nem is egyszer! és ott van internet, nagy a turizmus a "török riviérán", tehát van rálátásuk a külvilágra, mégis az emberek többsége akarja)
És miért nem képesek hasonlóra az arab vagy afrikai országok?"
Miért ne lennének képesek?Németország természeti adottságai joval elmaradnak sok arab országétol,nincsen nagy mennyiségben az olaj,gyémánt stb!!!Annyi a dolog nyitja, hogy a megszerzett pénzböl nem kacsalábon forgo palotákat kell épiteni,hanem befektetni az országban!Irtam,pár évtizede irakban a GDP annyi volt mint usában...
Ugyanis amit irtam az tény,19.században vége lett a feudalizmusnak és felváltotta a kapitalizmus...