3974
Terrorizmus a nagyvilágban
 • Pares
  #3974
  [URL=http://www.youtube.com/watch?v=yjmLE7paJU8]"You know, one of the hardest parts of my job is to connect Iraq to the war on terror." -George W. Bush [/URL]

  Extra

 • degenerator
  #3973
  próbáltad már törött karral összeszedni a fogaidat? ha nem akarod kipróbálni, ne menj ki este az utcára....
 • Grenzjager
  #3972
  már most barbár állapotok uralkodnak... nem kell ehhez a kivonulás
 • balcsipisti
  #3971
  Én megvetem az erőszak minden fomáját.
  Akik hozzászólásaikkal meg akarják próbálni picit jobbá tenni a világot látogassanak el a topikomba: Humanista fórum
 • [NST]Cifu
  #3970
  Azért a 400 év erős túlzás. Még 200 éve is volt Európában komoly vallási alapú háború...
 • Molnibalage
  #3969
  Hát ha kivonulnak az amik akkor irak középkori vagy a barbár kori állapotokba fog visszasüllyedni. "Öröm" lesz látni. Fel nem fogom, hogy a XXI. században egyesek képesek vallási okoból ölni egymást. Ráadásul a muszlim a muszlimot röhej. Az íreknél sem voltam képes ezt felfogni. Normálisabb helyeken nincs vallásháború kb. 400 éve.
 • [NST]Cifu
  #3968
  Az egy dolog, hogy az Al-Kaida tényleg nem egymagában felel a teljes Iraki ellenállásáért, sőt! De az is tény, hogy jelen van irakban, és már arra is volt példa, hogy az irakiakkal harcoltak. ^^

  Irakot a részben mesterséges problémák, részben a mélyben gyökeredző vallási / törzsi belső problémák akarják széttépni, és elég jó hatásfokkal...
 • Sanyix
  #3967
  Hát ha egyáltalán al-kaida, és nem csak úgy mondják mindenre. Mert az amik és talpnyalóik szerint 2001 óta terrorizmus=Al-Kaida. Jó ráfogni mindent egyre. De lehet hogy egy független szervezet, vagy csak a helyi elmebetegek szórakozása. Ott is a kulcsszó, hogy "amerikai illetékesek" akik ugye nem mindig az igazságot mondják, hanem ami a céljaiknak megfelel...
  Elég fura, hogy 2001-ben csinált az a-K egy szervezett támadást, most meg csak a egymást robbantgatják. Talán azért, mert ezeknek köze nincs az a-K-hoz, csak azt mondják.
 • [NST]Cifu
  #3966
  Ez a terror célja. Kiszámíthatatlan legyen, félelmet okozzon, és aláássa az emberek közötti bizalmat.

  Ezért is leszek kíváncsi tényleg kivonulnak-e majd Irakból az amerikaiak. Lassan ugyanis már csak ők képviselik magukat a szövetségből (az angol kívonulást már biztosra írja mindenki).
 • Punker
  #3965
  "Öngyilkos merénylőnő robbantotta fel magát szombaton Bagdadtól északra egy kávéház közelében, ahol a tömeg az iraki válogatottnak a labdarúgó Világ Kupa selejtezőjén aratott győzelmét ünnepelte, a merényletben legalább harmincnégyen megsebesültek. A hagyományos fekete iszlám öltözetet viselő fiatal nő egy gépkocsiból szállt ki a kávéház előtt, röviddel a támadás előtt Karatepe városban. A nő a rendőröknek azt mondta, hogy a férjét várja, de felrobbantotta magát, amikor az egyik rendőr észrevette a detonátort és távozásra szólította fel a kávéházban tartózkodókat - közölte Szervan Sukir, a város egyik vezetője. A sebsültek között hét rendőr és 27 civil van, de Sukir szerint sokkal többen is megsebesültek volna, ha a rendőrnek nem sikerül az embereket figyelmeztetnie. A kávéházban mintegy százan tartózkodtak a merénylet idején. A Bagdadtól mintegy 120 kilométerre északra, Dijála tartományban fekvő Karatepét főként kurdok és síita türkmének lakják. Amerikai illetékesek előzőleg figyelmeztettek, hogy az al-Kaida iraki csoportja nőket toboroz öngyilkos merénylőnek, hogy így játssza ki a biztonsági intézkedéseket."


  ezek komolyan nem normálisak.....
 • Cnut
  #3964
  Így kínoz az al-Kaida...
 • Grenzjager
  #3963
  a család fekete báránya és önként ment
 • do2
  #3962
  Henry herceget szerintetek miért küldik irakba ?
  a fényképét osztogatják már a mesterlövészeknek.....
  Más csoportok meg élve szeretnék elfogni...
  Májusba megy irakba félévre szolgálni
 • do2
  #3961
  lent rosszul irtam:)
  az iraki kivégzéssel foglalkozó oldal ide költzött.
  http://kivegzes.cwi.hu cimre
  Most tettek fel egy videot ahol irakban 20 belütyminisztériumi őrt lőnek sorba fejbe.. kicsit durva szerintem
 • dogfish
  #3960
  mik vannak… :)

  a hamasz uszito mikieger-utanzattal celozza a gyerekeket. a miki hasonmas, akit “farfurnak” hivnak, egy gyerekeknej szant musroban, a “holnap pinirjai” cimu programban szerepel, a hamasz hivatalos tv-jen, az “aksza” csatornan.
  a babfigura az iszlam szupremaciorol, izrael hatalmi torekveseirol, az usa es a zsido allam gyuloleterol beszel, es az ellenallasra buzdit – amely ebben a kotextusban ertelemszeruen a terrorcselekmenyek tamogatasat jelenti.
  “farfur” egy masik musorvezetovel szerepel, ilyenkor a vallasos kontosbe bujtatott propaganda szovegek megoszlanak a tv-show szereploi kozott.
  az egyik adasban peldaul a kovetkezo parbeszed hangzott el:
  “figyeljetek az imaitokra, a napi otszori imadkozasra, latogassatok a mecseteket es legyetek az elso sorokban egeszen addig, amig vegul uralni nem fogjuk a vilagot”. –mondja a disney figurarol koppintott alak.
  “azert inditottuk el ezt a musort, hogy vezessuk a vilagot. a mag, a kiindulopont, allah akaratabol itt lesz, palesztinaban. mi fogjuk tovabbvinni az iszlam akaratat” replikazik Saraa, egy kislany, aki tars-musorvezeto a programban.
  “farfur” kerdez: Honnan Saraa? Gazabol, ramallahbol, vagy egesz palesztinabol?”
  jona valasz, amibol kiderul persze, egesz palesztinarol van szo, s vilagossa valik az uzenet: izrael elpusztitasa, valamint, hogy a “holnap pionirjai” nem allnak meg itt, “felszabaditjak” a muszlim orszagokat. vegul termeszetesen “a zsidok, a cionistak” elleni harcra fut ki a dialogus.
 • Ronny
  #3959
  az is elég beteg aki ilyenekt néz
 • do2
  #3958
  az iraki kivégzéssel foglalkozó oldal átköltzött
  http://kivegzes.extra.hu cimre
  Most tettek fel egy videot ahol irakban 20 belütyminisztériumi őrt lőnek sorba fejbe.. kicsit durva szerintem
 • Grenzjager
  #3957
  na ja az angolszász mentalitás nagyon messze van pl. a japántól.

  angol kamikaze? ez vicces...
 • Garfield
  #3956
  az a vicc, hogy beveszi a sok hülye paraszt és már mennek is Irán ellen azzal a tudattal

  A legnagyobb brit tömeglap által idézett pilóták egytől egyig felháborodásuknak adtak hangot a felvetés miatt. Egyikük "gusztustalannak" nevezte azt az ötletet, hogy RAF-tisztek öngyilkosság elkövetésére utasítsák a repülő állományt.

  Lehet, hogy mi nem ugyanazt olvastuk?
 • Ronny
  #3955
  az a vicc, hogy beveszi a sok hülye paraszt és már mennek is Irán ellen azzal a tudattal, hogy ők más módszerekkel harcolnak olyan eszmékért amik legalább annyira nem tiszták mint a terroristák céljai.
 • Cat #3954
  Öngyilkos bevetések megfontolására szólította fel a brit légierő pilótáit egy parancsnok

  Szükség esetén öngyilkos akciók végrehajtását is meg kell fontolniuk a brit királyi légierő (RAF) pilótáinak a terrorizmus elleni harcban - mondta keddi londoni lapértesülés szerint a RAF egyik legmagasabb rangú vezénylő tisztje, akinek szavait megdöbbenéssel vegyes felháborodás fogadta az állomány soraiban.

  A keddi The Sun beszámolója szerint David Walker repülő altábornagy, az RAF operatív irányítója egy szakkonferencián azt mondta: az ilyen akciók a legrosszabb forgatókönyv megvalósulása esetén válhatnak szükségessé, például ha kifogyott a lőszer, vagy a gép fegyverzete felmondta a szolgálatot.

  Walker a konferencián jelenlévő pilótákhoz fordulva feltette a kérdést: méltánytalannak tartanák-e, ha azt az utasítást adná nekik, hogy gépüket a földnek vezetve semmisítsenek meg egy járművet, amelyben egy tálib vagy egy al-Kaida-parancsnok utazik.

  A legnagyobb brit tömeglap által idézett pilóták egytől egyig felháborodásuknak adtak hangot a felvetés miatt. Egyikük "gusztustalannak" nevezte azt az ötletet, hogy RAF-tisztek öngyilkosság elkövetésére utasítsák a repülő állományt. Egy másik szerint fennáll az a lehetőség is, hogy egy ilyen akció végrehajtása után - amikor a pilóta "már 800 kilométeres sebességgel leparkolt a sivatagban" - kiderül: a hírszerzési értesülés téves volt, és a célpontként kiszemelt kocsit "egy vízvezeték-szerelő vezette, aki éppen a gyerekeit vitte iskolába".

  A lapnak egy név nélkül nyilatkozó brit védelmi minisztériumi forrás azt mondta: vannak példák arra, hogy katonák, tengerészek és pilóták feláldozták magukat, és Walker csak azt akarta világossá tenni, hogy az állomány tagjait erre felkérhetik.

  Az újság említ is ilyen történelmi eseteket; a felhozott példák között szerepel Ray Holmes őrmesteré, aki 1940 szeptemberében nekivezette gépét egy német bombázónak, megakadályozva, hogy az a londoni Buckingham-palotát, a királyi család rezidenciáját támadja.

  A minisztérium által a keddi The Sunhoz eljuttatott hivatalos nyilatkozat szerint ugyanakkor a főtiszt nem azt mondta, hogy adott esetben öngyilkos küldetésre vezényelné beosztottait. Azt kérte tőlük: gondolják át, hogy miként reagálnának, ha "szélsőséges, életről vagy halálról szóló döntési helyzetbe kerülnének ... például olyan esetben, amikor terroristák repülőgéppel egy brit városba akarnak becsapódni, és a nyomukban lévő RAF-vadászgépnek elromlik a fegyverzete" - áll a védelmi minisztériumi közleményben.

  http://www.thesun.co.uk/article/0,,2007150271,00.html
  Az ember ilyenkor elgondolkozik, hogy mi a különbség...
 • Grenzjager
  #3953
  no a korábbi libanoni témához

  Olmert: hónapokkal a háború előtt döntöttek a támadásról

  2007. március 08. 09:53 | Utolsó módosítás:2007. március 08. 09:55


  Ehud Olmert izraeli kormányfő szerint már márciusban, négy hónappal a libanoni háború kitörése előtt döntöttek arról, hogy Izrael széles katonai fellépéssel válaszol katonái esetleges elrablására - írja csütörtöki számában a Háárec című izraeli napilap.

  Az újság szerint Ehud Olmert a nyáron lezajlott libanoni háború körülményei vizsgáló bizottság meghallgatásán, február 1-jén beszélt erről. A testület a hónap folyamán teszi közzé közbenső jelentést, és továbbította már a tanúvallomásokat a jelentésben esetlegesen hátrányosan érintett személyek jogi képviselőinek.

  A Háárec internetes honlapján megjelent írás szerint Olmertnek a bizottság előtt egyebek mellett arra is választ kellett adni, hogy miért és hogyan hozták meg a döntést arról, hogy néhány órával Ehud Goldwasser és Eldad Regev tartalékosok elrablás után, július 12-én megtámadják Libanont.

  Olmert arról beszélt, hogy hatalomra kerülése után, a tavalyi év kezdete óta minden elődjénél több találkozót tartott a libanoni helyzetről. Egy ilyen megbeszélés során Dan Haluc akkori vezérkari főnök felvetette, hogy Izrael elrettentő képességére nézve messzemenő következményei lennének izraeli katonák esetleges elrablásának. Haluc azt mondta, hogy ez esetben Izrael nem tanúsíthat önmérsékletet, válaszlépésekhez kell folyamodnia.

  A miniszterelnök a bizottság előtt elmondta, hogy akkoriban elfogadta Haluc érvelését, és egy márciusi találkozón azt firtatta a katonai parancsnokoktól, hogy léteznek-e olyan tervek, amelyek számolnak ilyen eshetőséggel. Az igenlő válasz után Olmert kérte a katonai parancsnokokat, hogy tárják fel előtte a forgatókönyveket, mert katonák elrablása esetén nem kíván hirtelen döntést hozni. Olmert az eléje tárt katonai tervek közül egy mérsékeltet megoldást választott, amely korlátozott szárazföldi támadással kísért légitámadást irányzott elő.

  A bizottsági meghallgatáson Olmert leszögezte: elődje, Ariel Saron ugyanígy cselekedett volna a helyében. Felhívta a figyelmet arra, hogy miután Hezbollah 2005. novemberében is megkísérelt elrabolni izraeli katonákat, Saron utasította a hadsereget, hogy készítse elő a libanoni "célpontok listáját". (MTI)
 • PíszLávJuniti
  #3952
  fényképezés közben nem féltél ?:)
 • Cat #3951
  atombrutál :D

  Repülőkre lapátolták a készpénzt

  Több mint háromszázhatvan tonnányi készpénzt - több milliárd dollárt - szállítottak amerikai katonai repülőgépeken az Egyesült Államokból Irakba a 2004. júniusi hatalomátadás előtt - derült ki kedden Washingtonban egy kongresszusi meghallgatáson az MTI tudósításában.

  "Ki az, aki szellemi képességeinek a birtokában 363 tonna kézpénzt küld egy háborús övezetbe? Kormányunk ugyanis éppen ezt tette" - mondta az ülésen Henry Waxman kaliforniai demokrata párti képviselő, a képviselőház felügyeleti bizottságának elnöke. 2003. december 12-én másfél milliárd dollárt, következő év júniusában pedig két részletben összesen négymilliárd dollárt rakodtak föl katonai szállítórepülőgépekre, és indítottak útnak Irakba.

  Az Irakban állomásozó külföldi szövetséges erők tizennégy hónapi megszállás után hivatalosan 2004. június 28-án adták át a hatalmat az iraki átmeneti kormánynak. Az összegek az iraki olajexportból, az ENSZ olajat élelmiszerért programjából és a Huszein-rezsim befagyasztott vagyonából származtak.

  Paul Bremer, aki a közvetlen harci cselekmények után Irakot kormányzó szövetséges erők ideiglenes hatóságának (CPA) igazgatója volt, a meghallgatáson azt mondta, az iraki pénzügyminisztérium kérésére indították útnak a szállítmányokat.

  "Egy háború kellős közepén voltunk, nagyon nehéz körülmények között dolgoztunk, és gyorsan kellett cselekednünk, ha azt akartuk, hogy ez az iraki pénz az iraki nép javát szolgálja" - mondta Bremer, emlékeztetve, hogy Irakban nem volt működő bankrendszer, és a modern elszámolási rendszereket sem lehetett alkalmazni háborús körülmények között.

  Irak volt amerikai kormányzója demokrata párti képviselők felvetésére, hogy nem juthatott-e az irdatlan pénzmennyiség egy része a felkelők kezére, azt felelte: nincs tudomása arról, hogy pénzeket a szándékolttól eltérő célra fordítottak volna.
 • [NST]Cifu
  #3950
  [center]


  Fatah fegyveresek egy palesztin háztetőn. Csak szombaton 18 ember halt meg a Fatah és a Hamasz szimpatizánsok közötti összecsapásokban...


  Fegyveres rendőr Gáza egyik (amúgy) forgalmas utcájában, amelyet lezártak a zavargások miatt


  Egy palesztin nő mutatja mi maradt a házából, miután az a Fatah és Hamasz párti fegyveresek közötti összecsapás tűzvonalába került...
 • Punker
  #3949
  Támadás érte az USA athéni követségét
 • Punker
  #3948
  Négy magyar sebesült a thaiföldi robbantásokban
 • Agyrém
  #3947
  Ja, én is most hallottam
 • Ronny
  #3946
  remélem majd valamikor Bush-ra is sor kerül
 • Punker
  #3945
  Kivégezték Szaddám Huszeint
 • Ronny
  #3944
  Ahmadinejad Boldog Karácsonyt kíván.

  http://www.ahmadinejad.ir/en/merry-christmas-to-everyone/

 • Punker
  #3943
  hm?
 • Cat #3942
  Több atombomba elõállításához elegendõ, összesen 326 kilogramm urániumot szállítottak az egykori Kelet-Németországból Oroszországba annak a nemzetközi programnak a keretében, amelynek célja felszámolni azokat a veszélyes nukleárisanyag-lelõhelyeket, amelyek terroristák kezébe kerülve súlyos veszélyt jelentenének.

  Most rendkívüli biztonsági intézkedések közepette és nemzetközi szakértõk ellenõrzése mellett a rossendorfi kutatóközpontból elõször az onnan tíz kilométerre levõ drezdai repülõtérre vitték a kétharmadrészt dúsított urániumot tartalmazó szállítmányt. Az akcióban 500 rendõr és titkosrendõrök vettek részt, a páncélozott teherautót negyven rendõrkocsi védte, amíg rakományát fel nem tették egy Iljusin 76-os típusú orosz teherszállító repülõgépre, amely állítólag garantáltan biztonságosan elvitte a podolszki orosz feldolgozó központba. Az akció egymillió eurójába került Németországnak, de legalább megszabadult a veszélyes anyagtól, amelynek heti tárolási és õrzési költsége a RIA Novosztyi hírügynökség szerint 92 ezer euró volt.
 • Thanatos
  #3941
  aranyos :)
 • Grenzjager
  #3940
  Vicces amúgy az iraki zászlóval kapcsolatban, hogy a feliratot a csillagok közé a "gonosz" Saddam tetette be, és még nem változtatták meg, jelentése miatt 'valszeg nem is fogják....

  még sem mondják rá, hogy a gonosz Saddam rezsimhez köthető jelkép....
 • [NST]Cifu
  #3939
  A Vörös Félhold alkalmazottai (néhányan közülük nyiltan fegyvert viselve) tüntetnek saját Bagdadi központjuk előtt, hogy felhívják a figyelmet az őket ért támadásokra. A Vörös Félhold nemrég bejelentette, hogy beszünteti az irakban való munkáját, mivel az elmúlt hónapokban összesen 30 alkalmazottját rabolták el.

  [center]

 • [NST]Cifu
  #3938
  A Hamasz csuklyás aktivistái a Palesztin Műszaki Egyetem előtt tartanak toborzást, felrobbantva egy stilizált izraeli települést. Izrael szerint a Hamasz több száz embert küldött iránba terrorista kiképzésre.
  [center]


 • [NST]Cifu
  #3937
  Tony Blair palesztinia látogatása Mahmud Abbasz palesztin elnöknél. Abbasz a jelenleg kormányon lévő Hamasz többségű kormánnyal konkuráló Fatah mozgalom tagja. Blair kvázi azért utazott oda, hogy támogassa Abbasz azon törekvését, hogy minél hamarabb előrehozott választásokat írjanak ki, ki nem mondva azért, hogy leváltsák a Hamasz-kormányt.

  [center]

 • mrzed001
  #3936
  Nem tudom: értik egyáltalán, hogy pont a dúsgazdag "barátaik" hagyják őket sz.rban, vagy mint a cigányok a "nemadszgeci?" elv szerint EU+USA-t utálják?
 • [NST]Cifu
  #3935
  Arrafelé most áll a bál. Az új Hamasz vezetésű Palesztin kormányzat a nyugati országokból (ie.: USA és az EU) nem kap pénzt. Az állami alkalmazottak, így a rendőrök, köztisztviselők, tanárok és orvosok hónapok óta nem kaptak fizetést. A rendőrök most szombaton az utcára is vonultak elégedettlenségüknek hangot adva:


  A Palesztinoknál most megy az agyalás mi legyen, de csodákra nem várhatnak. A nyugati országok és Izrael kerek-perec kijelentették, hogy a Hamasz vezette Palesztin kormánnyal nem tárgyalnak, pláne nem adnak nekik pénzt, hiába ők nyerték a választásokat. A palesztinok pedig vergődnek a kétségbesett felismerésben, hogy hiába van már saját államuk, az nem életképes külső segítség nélkül, és az amúgy dúsgazdag arab országok pedig igazán tömik őket pénzel, pedig mindig hangoztatják, hogy mennyire támogatják a palesztinokat (megj.: az arab államok közül több is folyósít pénzt a Palesztin kormánynak, de nem túl jelentős összegeket, a legnagyobb támogató eddig az USA és az EU volt, ez utóbbin belül főleg Franciaország). Választhatnak merre tovább...