MTI

Ukrajna nem közli az újinfluenzás esetek számát

Az ukrán egészségügyi minisztérium nem tartja szükségesnek a laboratóriumi vizsgálatok által kimutatott újinfluenzás megbetegedések számának jövőbeni nyilvánosságra hozását.

Vaszil Lazorisinec, az ukrán egészségügyi miniszter első helyettese pénteki kijevi sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy mivel Ukrajnára is kiterjed a H1N1 vírus által okozott világjárvány, ezért jelenleg nem játszik szerepet, hány újinfluenzás esetet mutatnak ki az országban, ugyanis minden beteget egyformán kell gyógyítani.

A járvány kezdete óta Ukrajnában 1,25 milliónyian betegedtek meg, az elmúlt egy nap során 61 ezren fordultak orvoshoz, ami 8 és fél ezerrel kevesebb az előző napokhoz képest - adta hírül a podrobnosti.ua internetes ukrán hírportál.

Lazorisinec szerint a kórházakban 65 600 beteget ápolnak influenza miatt, közülük 392-ten intenzív kezelésre, 60-an pedig mesterséges lélegeztetésre szorulnak. A járvány kezdete óta 239-en haltak meg, az utóbbi egy nap során 26-an, főként az ország nyugati megyéiben - mondta, hozzátéve, hogy eddig 14 halálesetnél mutatták ki a H1N1 vírust.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Piel #1
    Milyen személyes adat lehet egy szám ami a megbetegedettekkel azonos összeget jelent? Ráadásul még mi küldtünk nekik oltóanyagot! Legalább nekem súgják meg!