MTI

Fejedelmi űrvacsorát kap Simonyi

Egy igazi urat nem lehet csak úgy fagyasztott spagettivel etetni és instant narancslével itatni, Charles Simonyi magyar származású üzletembert, az ötödik űrturistát éppen ezért különleges lakomával fogadják majd április 7-én a Nemzetközi Űrállomáson (ISS).

A menü: borban párolt fürjpecsenye, kacsamell kapribogyóval, parmezános csirkefalatok, rizspuding kandírozott gyümölcsökkel és szárított sárgabarackkal készült gríztorta. Az ínycsiklandó válogatást Martha Stewart, a dúsgazdag amerikai televíziós életmódmagazin-vezető és üzletasszony állította össze, akiről azt rebesgetik, hogy romantikust viszonyt ápol Simonyival. A fogásokat Alain Ducasse francia sztárszakács vezetésével már előkészítették és speciális alumínium edényekbe csomagolták. Az űrvacsorát a magyar származású amerikai szoftvermilliárdos az ISS-en szolgáló orosz és két amerikai asztronauta, illetve az őt szállító Szojuz űrhajó legénységének társaságában költi el.

"Nagyon várom már, hogy a társaimmal vacsorázzunk fenn az űrben" - nyilatkozta Simonyi, aki szerint a Csillagvárosban ugyan kiválóan jól főznek, "de néhány hét után lassan mindennek ugyanolyan íze lesz. Egy kis változatosság biztos jól fog esni."

Simonyi a Microsoft-nál kulcsszerepet játszott a Word és Excel programok fejlesztésében. Ő lesz az ötödik űrturista, aki a Space Adventures Ltd. nevű cég szervezésében eljut az űrbe, és látogatást tesz az ISS-en. Simonyi összesen tíz napot tölt majd az űrállomáson, és a kalandért 20-25 millió dollár körüli összeget fizetett. Ennek fejében még azt is elnézik neki, hogy megszegi az űrállomás szabályzatának egyik legszigorúbb rendelkezését, miszerint alkoholnak - még ha csupán boros szósz formájában is - nincs helye a fedélzeten.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!