MTI

Dél-Afrikát bírálták az AIDS világkonferencián

Éles bírálatok érték Dél-Afrikát a 16. AIDS világkonferencia utolsó napján szombaton a kanada Torontóban azért, mert korlátoltan és hanyagul kezeli a szerzett immunhiány szindrómát.

Stephen Lewis, az ENSZ-főtitkár AIDS-ügyekért felelős különmegbízottja azzal vádolta a pretoriai kormányt, hogy továbbra is halogató politikát folytat, és nem fordít kellő figyelmet a betegség elleni harcra. A fórum résztvevői hosszú és éles kritikával illették a dél-afrikai kormányt, amely előbb tagadta, hogy a szerzett immunhiány AIDS-et okoz, majd akadályozta, hogy a beteg állampolgárai HIV-ellenes gyógyszereket kapjanak.

Dél-Afrikában minden kilencedik ember HIV-fertőzött. A kór gyógyíthatatlan és végzetes, de gyógyszerekkel lassítani lehet az elhatalmasodását. A torontói konferencián heves bírálatok kereszttüzébe került Manto Edmie Tshabalala-Msimang dél-afrikai egészségügyi miniszter, aki az AIDS elleni küzdelemben a "hagyományos gyógymódként" egyebek között a fokhagyma-, cékla- és citromkúrát népszerűsíti.

Kijutott a kritikából Stephen Harper kanadai kormányfőnek is, akit Mark Wainberg, a montreali AIDS-központ igazgatója azért bírált, mert a vendéglátó ország miniszterelnöke egyszer sem jelent meg a nemzetközi tanácskozáson, amelyre 24 ezer küldött volt hivatalos, köztük Bill Clinton volt amerikai elnök és Bill Gates milliárdos, a Microsoft társalapítója.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • AranyKéz #2
  Ááá, te is azok közé tartozol akik szerint az AIDS-et nem a - bizonyítékokkal alátámasztott, a tudósok hatalmas többsége által elismert - HIV vírus okozza hanem valami hatalmas nagy összeesküvés egyik eszköze ?

  Idióta barom.
 • John Wayne #1
  Milyen érdekes.

  "A fórum résztvevői hosszú és éles kritikával illették a dél-afrikai kormányt, amely előbb tagadta, hogy a szerzett immunhiány AIDS-et okoz, majd akadályozta, hogy a beteg állampolgárai HIV-ellenes gyógyszereket kapjanak."

  Azaz tagadta, hogy a HIV vírus okozza az AIDS-et, és nem engedte a HIV ellenes gyógyszerek használatát. Nos, én úgy tudom, épphogy helyesen jártak el.
  Lévén az AIDSet nem a HIV vírus okozza, és a "HIV gyógyszerek" valójában halálos mérgek, amik tönkreteszik a szervezetet és természetesen az immunrendszert is, önbeteljesítővé téve a hamis diagnózist.

  Aki felfogta e mondat értelmét, és beszél angolul, szerezze meg ezt a videót Peter Duesberg-gel, és nézze végig, nagyot fog döbbenni.

  http://www.torrentspy.com/torrent/470893/HIV_AIDS_Fact_Or_Fraud_1996

  Ez épp nem mûködik, de hátha fog:

  HIV = AIDS: Fact or Fraud?