MTI

Madárinfluenza: H5-ös vírust találtak a magyar hatóságok

H5-ös magas patogenitású, azaz nagy fertőzőképességű madárinfluenza vírust találtak a magyar állategészségügyi hatóságok azon a dél-magyarországi a területen, ahol felütötte fejét a háziszárnyasok között a madárinfluenza.

Ezt igazolta vissza a Nagy-Britanniában működő Weybridge uniós kontroll-laboratórium. Az eredményt a magyar állategészségügyi hatóságok pénteken délelőtt kapták meg, amiről az eredmény kézhezvételét követően Süth Miklós országos főállatorvos tájékoztatta az MTI-t.

Az országos főállatorvos közölte: a Nagy-Britanniában működő ellenőrző laboratórium az N1-es - azaz szélsőséges esetben - az emberre is veszélyes vírusalfaj jelenlétét még nem tudta kimutatni. Tájékoztatta azonban a magyar hatóságokat arról, hogy ez az eredmény is rövidesen várható.

Süth Miklós tájékoztatása szerint az angliai laboratórium kimutatta, hogy a Magyarországon megjelent magas fertőzőképességű H5-ös madárinfluenza vírus közvetlen rokonságot mutat az Európában eddig talált más influenza vírusokkal, például a Franciaországban és Romániában diagnosztizáltakkal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Dudu Tekh #4
    Sztem ez hulyeseg
    nalunk is azert volt "influenza" (Romaniaban) azert hogy kulfoldrol vasarolhassak a tyukokat
    sztem Magyarorszagon is ilyesmi lesz, valami kereskedelmi problema
  • John Wayne #3
    Nekem tetszik, hogy az SG-n vannak egyéb, közérdeklődésre számot tartó cikkek is.
  • echo #2
    Szerintem a tudományba belefér. Egyébként személy szerint szívesen látnék egy társadalmi rovatot is az SG-n. Nem kell napi politikára gondolni, hanem nagyobb általános kérdéseket érintő hírekre.
  • Panyi #1
    nem tudom hogyan jön ez ide a számítástechnika világába még nem is tudományos technikus