JohnnyCage

Új funkciókat kapott Aibo, a robotkutya

A japán elektronikai óriás Sony hétfőn egy olyan, új szoftvert jelentett be, amely lehetővé teszi az Aibo robotkutyák e-mailen keresztüli irányítását.

Az Aibo Eyes elnevezésű szoftver keddtől vásárolható meg, és többek között digitális fényképek készítésére is lehetőséget ad a felhasználónak. Az elkészült digitális fotókat az Aibo robotkutya drótnélküli kapcsolaton keresztül továbbíthatja a PC-re, vagy egyéb e-mail funkcióval rendelkező mobil eszközre.
A Sony még 1999-ben adta ki az Aibót, amely hamar népszerűvé vált a technológia megszállottjainak körében. A folyamatos bővítések lehetővé tették, hogy a robotkutya újabb és újabb funkciókkal bővüljön, tudása egyre nagyobb legyen.


"Az elmúlt négy évben jelentősen megnöveltük a robotok tudását" - mondta Victor Matsuda, a Sony Entertainment Robot America elnökhelyettese. "Az Aibo Eyes arról árulkodik, mit fognak tudni a jövőbeli robotok: A robot a jövőben nem csak egyszerűen társ lesz, hanem praktikus felhasználási lehetőségekkel is rendelkezni fog."

Az Aibo Eyes a robotkutya beépített digitális kamerájának segítésével képet tud adni arról, amit a robot éppen lát. Aibo így a gyerekekre is felügyelhet távollétünkben, vagy őrizheti az üresen maradt lakást. Az új szoftver azt is lehetővé teszi, hogy Aibo előre rögzített üzeneteket mondjon el a távollévő "gazdi" e-mail parancsára. A robotkutya így például a házi feladat megírására is figyelmeztetheti a gyerekeket.

Az Aibo Eyes szoftver 120 dollárba kerül, és a Sony Style boltokban, valamint az online Aibo boltban vásárolható meg. További újdonság, hogy Aibo ezentúl új, kobalt színű Cyber-Blue változatban is kapható lesz. A robotkutya ára 1300 dollár.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tikal #8
    és az igaziakkal mit csinálnál? kirtanád? :)

    jedilovag: miért kell rögtön az erőszakot keresni?
  • Csudri #2
    Uszítani? Láttál te már Aibo-t mozgásban? Csoda, hogy nem dől fel 2 lépés után. Valami hihetetlenül béna a mozgása!
    Ezért nem félek attől, hogy a közeljövőben leigáznak minket a robotok! :))