MTI

A nők között több az Alzheimer-kóros, mint a férfiak között

Több az Alzheimer-kóros a nők között, mint a férfiak között. Az okok feltárásában új kutatások hoztak eredményt.

Korábban a tudósok úgy vélték, azért több a nő az Alzheimer-kórban és demenciában szenvedők között, mert a nők tovább élnek. A kutatók azonban most más okokat is feltártak. Az Alzheimer Szövetség Los Angeles-i nemzetközi konferenciáján adták közre eredményeiket, amelyek szerint az agyi kapcsolatok és a betegségkockázattal kapcsolatos, nemekre jellemző gének különbségei állnak a dolog hátterében. Nagy-Britanniában mintegy félmillió nő szenved demenciában, a férfiak közül 350 ezren. A legtöbb embernél 65 éves kora után alakul ki a betegség, holott ez normálisan nem jár együtt az öregedéssel. Az Alzheimer-kór a fiatalabb embereket is elérheti.

A Vanderbilt Egyetem Orvosi Központjának kutatói több száz férfi és nő agyáról készült szkennelt képeken vizsgálták a tau-fehérje jelenlétét. Az Alzheimer egyik jellegzetes tünete ugyanis a tau-fehérjecsomók és az amiloid plakkok kialakulása az agyban. Ezek a mérgező, gubancos csomók megölik az agysejteket, ami memóriavesztéshez vezet. A kutatók különbséget találtak abban, ahogy a nemek szerint a tau-fehérjék elterjednek az agy régióiban. A tanulmány szerint úgy tűnik, hogy a nők agyának bizonyos régiói között, amelyekben ezek a tau-fehérjecsomók kialakulnak, jobb a kapcsolat. Emiatt a kapcsolat miatt a nőknél valószínűleg nagyobb a kockázata, hogy a tau gyorsabban elterjed az agyban, és ez serkentse a kognitív hanyatlást.

A Miami Egyetem egy másik tanulmánya arra talált bizonyítékot, hogy nőkre és férfiakra jellemző gének kapcsolatba hozhatók az Alzheimer-kockázattal. Ez alapján a nőknél és a férfiaknál külön kockázati profilt lehet felállítani. Brian Kunkle, a kutatás vezetője elmondta: "a genetika hozzájárulhat a betegség kockázati és progressziós különbségeihez" a két nem között. Az azonban nem világos egyelőre, hogy ez a megállapítás mennyire használható fel a nők és férfiak betegségkockázatának meghatározásában. "Még nem tudjuk, hogy miért kapcsolódnak bizonyos gének az Alzheimer-kórhoz az egyik nemnél, és miért nem a másiknál, de ha kiderül, az választ adhat arra, hogy miért él több nő demenciával, mint férfi" - hangsúlyozta Jana Voight, a brit Alzheimer Kutatóintézet kutatásvezetője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • czihaki #3
  Az Alzheimer-kór szerintem azért, alakul ki több nőnél, mert a Test-energiájuk sokkal gyengébb mint a férfiaknak. Két energia hálózza be a testet és az agyat a test-energia hálózat-ez pozitív töltésű szigetelt vezetékben futkos. A másik a szellemi energia amely szabadon hálózza be a testet és agyat belül majd a bőr felszínét. Miközben a testhez fércelő pontoknál visszatér a testbe és kapcsolatot tart egy-egy szinusz csomónál a test-energiával és itt információt cserélnek vagy egymást irányítatlan.
  Ha viszont -- és főleg a nőknél -- a test-energiája gyengül, és még az agy neuronjaiban is, akkor a szellemi energia fellazul a testben és az agyban is.-- S ekkor áll be a felismerés és gondolkodás zavar >>Alzheimer-kór !!
  Amit még nem ismer a tudomány>> még pedig azt hogy az agy testet csupán irányító központ és memória TÁR-- Mert a szellemi energián születik a gondolat érzelmi-feszültséggel és az agyat csupán felhasználja emlékezés céljából, illetve valaminek megtervezésére.
  Amit még szintén nem ismernek de még a vallások se, hogy a szellemi energia tulajdonképpen az élet szellemi lélek energiája amely halál beálltával eltávozik a testből!! >>>> Kínában 5000 éve szurkálják Tűvel, a Szellemi LÉLEK energia "testhez fércelő pontjait""
  Ezt az ismeretet a Neurológiai klinika intenzív osztályán állapítottam meg az energiát érzékelő képességemmel. Ha valakit újraélesztettünk, és még is komában maradt- majd egy idő után meghalt == Mert csupán a fontosabb szerveket hoztuk életbe de valójában vegetáló test maradt csupán mert a szellemi lélek energia már nem volt érzékelhető a testben--- mint más esetben érzékelni lehetett, hogy az újraélesztéskor a szellemi lélek energiát is visszarántottuk a testbe!!
 • VolJin #2
  Mondjuk ki nyíltan, ez is a fehér patriarchális elnyomórendszer bűne!
 • esztyopa #1
  Nem szólok semmit,mert még felfalnak a feministák...