daweed

Pingvin rejtély

Angol tudósok a Dél-Atlanti Óceán felé vették az irányt, hogy megoldjanak egy szokatlan pingvin rejtélyt. Azt szeretnék kipróbálni, hogy valóban hanyatt esnek-e a madarak, miközben a felettük elszáguldó repülőgépet nézik.

A próbát a haditengerészet helikoptereivel végzik el Dél Georgia pingvinjein. A kutatást viszont megakaszthatja az attól való félelem, hogy a helikopterek megzavarhatják a pingvinek párzási szokásait.


A terv vezetője Dr. Richard Stone, aki a HMS Endurance fedélzetéről irányítja majd az eseményeket.

Úgy gondolja, hogy a pingvin sztori csak mítosz, de abban egyetért, hogy az alacsonyan repülő zajos gépek megzavarhatják a madarakat.

"Arra nincs bizonyíték, hogy valóban hátraesnek. Most azt vizsgáljuk meg, hogy a repülőgépek milyen hatással vannak a pingvinek életére. Kidolgozunk egy biztonságos módszert, amivel megóvhatjuk a madarakat." - mondta Stone.

"Jelenleg csak arra van bizonyíték, hogy a madarak félnek a gépektől, elszaladnak, mikor elrepül felettük a gép, amitől akár még a tojások is összetörhetnek." A csapat videóra veszi az eseményeket, majd otthon Cambridge-ben kiértékelik azokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!