Ötvös Tibor

Máris rekordot döntött a GTA 5

A Grand Theft Auto ötödik része egy nap alatt kettő rekordot is megdöntött.

Az elemzők szerint a Rockstar legújabb alkotása, a GTA 5 az első héten 1 milliárd dolláros bevételt termel a kiadónak. Ez még a megjelenés előtt volt, ma pedig kiderült, hogy kicsit mellélőttek az illetők. A szeptember 17-én megjelent program ugyanis a premierje napján 800 millió dolláros bevételt termelt a kiadónak, így elképzelhető, hogy már most, ebben a pillanatban meg is van a milliárd.

Ez az összeg egyébként csak Európára és Észak-Amerikára érvényes, hiszen a világ többi részén még nem érhető el a GTA 5. A bevételi listáról kiemelkedik az Egyesült Királyság, ahol minden idők legjobb startját könyvelheti el a Rockstar produktuma. A játék 1.57 millió példányban talált gazdára, amivel alaposan rávert a korábbi rekorder Call of Duty: Black Opsra (1.41 millió).

A Take-Two persze nagyon örül és ezzel szerinte elstartolt a 2014-es üzleti évük, mely több sikert tartalmaz majd. Október 1-én jön a Grand Theft Auto Online és az NBA 2K14; 29-én a WWE 2K14;november 12-én az XCOM: Enemy Within; év végén pedig jön a Borderlands 2 és BioShock Infinite DLC.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Etinger #4
    Inkább 2-3 között volt.. a többi csak finomhangolás (igaz, hogy 3-4 rész után azért elég látványos már ez is :))
  • kiralysanyi #3
    Nem hinném, hogy egy GTA esetében a technológiai előrelépés mértéke döntően befolyásolná a játékélményt. Lásd Vice City, San Andreas.
  • Fenrir #2
    És akkor még nincs is benne a PC-s platform...
  • zola2000 #1
    Azt hittem, hogy a gta4 után ennyi embert nem érdekel majd a gta5, úgyértem hogy nem akkora a technológiai előrelépés, mint a 3 és a 4 között volt, de tévedtem.