Ötvös Tibor

Két lemezen jön a GTA 5 X360-ra

Az X360 tulajdonosok ismét szembe kell, hogy nézzenek a lemezváltogatás "nehézségeivel".

A Rockstar nagyon várt alkotása, a Grand Theft Auto ötödik része ugyanis két lemezen lát majd napvilágot. Ráadásul azok, akik kisebb kapacitású merevlemezzel bírnak, azoknak be kell fektetni egy nagyobb egységbe. A játék ugyanis kereken 8 gigát másol fel az első lemezről, utána a másodikat kell betenni, amin a játék van.

PS3-on is hasonló a helyzet - mármint a helyigényt tekintve. Ott ugyanis a Blu-Ray kapacitásának köszönhetően nem lesz szükség két lemezre. Ám arra már most érdemes felkészülni, hogy ha a PC-s verzió is napvilágot lát valamikor, akkor ott is bizonyára szükséges lesz a lemezek cserélgetésére.

A GTA 5 szeptember 17-én jelenik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #16
    Szerintem egy GTA5-öt futtatni tudó PC-nél a tulajdonost már nem vágja földhöz egy BD olvasó, egyébként is jó, ha van. Bár manapság PC-ről szerintem kevesen néznek filmet már, olcsó az asztali BD is, meg szinte mindenen van USB.
  • Zombee #15
    Fejlesztők korábban is kaphatnak az új konzolgenerációból, mintha már tavaly is lett volna erről hír. A GTA5 ráadásul az valószínűleg az új konzolokon fog a legjobb lenni, a sebességgel aligha lehet gond, és az erős hardver miatt a látvánnyal se.
    Mondjuk az elég gáz, ha a 4. rész is megakadt néha, elég sajnálatos dolog sok éves termékciklusra tervezett konzoloktól a 2-3. évük derekán.
  • KopaszIsten #14
    "Hát, pedig volt olyan játék régen ami kérte egymás után a lemezeket a játék közben."

    Vannak ilyenek. Régen a Diablo 2-nél folyamatosan pörgette azt a qrva lemezt játék közben. Gondolom töltögetett is onnan. Jól elkúrták vele az egészet. Egyrészt beszaggatott töltésnél, másrészt pár óra játék után úgy felmelegedett a CD, hogy nem tudta olvasni. Ki kellett venni a lejátszóból és legyezni vele párat, hogy hűljön, majd visszatenni és folytatni. Szerinted ez a megvalósítás nem egy elkúrt megoldás???

    xido: Igen, de ez is csak telepítésnél "probléma". Persze lehet a cikkíró is erre gondolt, és no problem. Az nem gond, ha telepítésnél van pár lemezcsere, csak játék közben ne szopasson a program a lemezekkel.
  • kjhun #13
    ...BD-re pc-s játékot még etikailag nem tehetnek...

    Hát, nem olyan ritka már, 15-20 ezer egy olvasó/író. (Állítólag olcsóbb gyártani, mint a sima DVD-t. Mesterségesen van drágán tartva az ára, ideje lenne cserélni. Nem csak konzoljátékok/filmek férnének el rajta. WRZ-ba is akad BD lemezes PC-s relanza.) 5-6 éve, egy DVD-RAM íróért is elkértek simán 10-12 ezer Ft-ot. Lehetne belőle kétféle verzió, a sima DVD-s, alap verzió, és a BD-s bővített verzió a sok videó/extra miatt.


    ...max szép 3-4 lemezes dvd9..

    Ha sokkal több/nagyobb pálya/textúrák lesz(nek) benne, mint az Max Payne 3-ban és ugyanaz/hasonló lesz a motor, akkor nem biztos hogy elég lesz rá. Az is 3*DVD9+1*DVD5-ön terpeszkedik, ebből 10GB csak videó.


    ....ha az idióták úgy csinálták meg, hogy bekéregesse a lemezt a program játékindításnál vagy közben.

    Hát, pedig volt olyan játék régen ami kérte egymás után a lemezeket a játék közben. Pl.: A XIII, a 2-es CD kellett az indításhoz és játék közben is, ahogy haladtál előre a játékban, sorra kérte a következőket is, a 3-as és a 4-es CD-t.
  • xido #12
    Arra gondoltam,hogy szerintem elég kevés asztali gépben van BluRay lejátszó és nem is várhatják el,hogy csak azon adnak ki játékot és mindenki vegyen bele amiatt
  • KopaszIsten #11
    Milyen etikai megfontolásra gondolsz? Valamiről lemaradtam?

    Más.
    "ha a PC-s verzió is napvilágot lát valamikor, akkor ott is bizonyára szükséges lesz a lemezek cserélgetésére."

    WTF! Mi van? Max telepítésnél, vagy akkor, ha az idióták úgy csinálták meg, hogy bekéregesse a lemezt a program játékindításnál vagy közben. De még ha be is kéri az egyiket indításnál akkor sem kell cserélgetni. Amelyik gépen elfut a GTA 5, azon nyugodjanak meg lesz akár 100 giga szabad hely is... (Az meg hogy telepítésnél egyszer lemezt kell cserélni kit érdekel.)
  • M0RN1NGST4R #10
    Neked legyen igazad.
  • lestyanrobi #9
    Kihagytam a leglényegesebbet és legegyszerűbbet: Még jóval a next-gen konzolok bemutatása előtt mutattak belőle in-game videókat, szóval ez a régi engine valószínűleg jól optimalizálva.
  • narumon #8
    Azért a lemezeket CSERÉLGETNI kell az elég szar duma. Gondolom 1x kell játék közben cserélni (vagy mint fent írják, az elsőről telepíteni és a második kell, hogy bent legyen.) Mi ebben a cserélgetés?
  • lestyanrobi #7
    Amikor a GTA 3 megjelent, asszem akkor mutatták be a grafikus motorjukat abban a formában és elég gányul lett optimalizálva. Aztán később egyre jobb lett a Vice City-vel és a San Andreas-szal (szinte azonos gépigény mellett szebb lett). Szerintem a San Andreas motorján se változtattak olyan nagyon sokat, elég kis igényű volt, maxra véve csak kitolódtak a határai. Aztán GTA 4... Szerintem hasonló a helyzet, mint a 3-mal. Már az Episodes From Liberty City kiegészítő is picivel stabilabb volt (vagy rosszul láttam?).
    A 4 óta pedig eléggé sokat dolgozhattak a motoron és más játékok is jelentek meg a GTA-kon kívül, a Max Payne 3 nagyon szépen futott. A Red Dead Redemption-ről nem tudok nyilatkozni. Úgyhogy hacsak nem fejlesztenek a next-gen konzolok miatt egy újabb motort, jó kéne, hogy legyen. Szerintem nem fognak.