Ötvös Tibor

Becsapás volt az Xbox One hangvezérlése?

Úgy tűnik, hogy a Microsoft ismét csalt egy kicsit a konferenciáján.

Szemfüles és az összeesküvés-elméletekre fogékony játékosok érdekes tényt szúrtak ki a héten megtartott Microsoft konferencián. Yusuf Mehdi volt az, aki az Xbox One nagy újdonságát, a teljes hangvezérlést prezentálta, mely nagyon impozánsnak tűnt. Ám érdekes tény, hogy Mehdi minden egyes alkalommal, mikor belépett a Kinect kamera elé és kiadta a parancsot, zsebre tette a kezét (a videóban 1:38:00-tól látható).


A rossz nyelvek szerint simán csak lukas a zsebe és a "joystickot" mozgatta, ám sokkal valószínűbb, hogy egy kis irányítóval léptette a prezentációt. A dolog nem lenne meglepő, hiszen anno a Kinect első verziójának bejelentésekor sokan elhűltek a Milo láttán, melyről kiderült, hogy egy animációs film volt nem pedig egy valódi játék. A Microsoft nem reagált a vádra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zero 7th #9
    Ja, mint ahogy az elterjedtsége mutatja, rettentő sokat fejlődött mostanáig a dolog. Nem is merek ma már megszólalni, mert még a végén rámbontja a hangvezérelt elektronika a házat.
  • narumon #8
    Én jó ötletnek tartom a hangvezérlést - legalábbis én régóta várok egy elegáns és jól használható megoldásra - korábban apple tv-nél vizionalizáltam ezt, de úgy látszik az MS hamarabb lépett.
    (Aki azt írta, hogy ő biztos helyre teszi a távirányítót, hogy mindig a keze ügyében legyen - nos ő egészen biztosan nem családos ember...)
  • Narxis #7
    De drágák.
  • sz4bolcs #6
    Nem tudok közben énekelni (...)
    kb. akkora érv, mint hogy nem tudok lenyomni két gombot.
  • Szefmester #5
    Én a kotorászást megoldottam. Olyan helyre teszem le ahova szoktam, így ha félálomban is van rá szükségem akkor is egyből odanyúlok. ;)

    De gondolom ilyen egyszerű dolgok az eszedbe sem jutnak... csak a kalimpálás meg a kiabálás. De tudod mit? Nézd meg ezt a videót, és gondolkodj el...



    Szted X1alatt mennyire lesz hatékony?
  • Marlosh #4
    Tenyleg jobb az agyban a tavkapcsolo utan kotoraszni, no meg 2000 ota szinte semmit nem fejlodott a hardver/software.....
    Narxis: Minimum 10 eve leteznek mar ilyen lakasok.....
  • Narxis #3
    Én örülnék a hangvezérlésnek de akkor ne legyen helyhez kötött. Lehessen az egész lakásban mindent hangvezérelni. Ajtózárás, világítás, garázsnyitás, zenelejátszás, hőmérséklet stb.
  • Zero 7th #2
    Ja, én PC-n kb 2000 magasságában próbáltam, és egy pillanat alatt jöttem rá, hogy egy faszság az egész koncepció. Vakoknak vagy amputáltaknak jó lehet, de egyébként totál felesleges, idétlen, és szar.
  • sz4bolcs #1
    Annyira hidegen hagy a hangvezérlés 2013-ban, mint ahogy zsebretette a kezét...