Ötvös Tibor

Siker lett az Aliens: Colonial Marines


A Sega nyilvánosságra hozta a tavalyi pénzügyi adatait.

Ezek szerint a nagy botrányt kavart Aliens: Colonial Marines 1,3 millió példányban talált gazdára, ami elég szép szám. Mondjuk ennek közel a fele az előrendeléseknek köszönheti a "gazdáját", a cím szépen eladta a programot és végül sikerré tette. A csökkentett áron már jóval kevesebb fogy belőle.


Ugyanakkor, mint az végül bebizonyosodott, a valódi fejlesztést végző Timegate csapata megszűnt létezni, a kis csapat lehúzta a rolót. A Sega legjobbja a Sonic & All-Stars Racing Transformed, mely 1,35 millió darabszámot produkált. A PC-re és PSP-re megjelent Football Manager 2013 940 ezer, a London 2012: The Official Video Game 680 ezer, míg a jelenleg csak Japánban kapható, PS3 exkluzív Yakuza 5 590 ezer vásárlót talált magának.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #8
    Diablo 2 aligha az előrendelők miatt lett egy 14 éve töretlenül népszerű játék.

    Én már láttam 5000Ft alatt is ezt a játékot, majdnem felére esett vissza a Tescoban az ára, de a Media Markt is 5500 körül árulja. Én még nem játszottam vele, az első pályán a legelső idegennél kikapcsoltam, amikor jött a konzolos "nyomogasd gyorsan az E gombot", hogy leüssem magamról a dögöt. Majd egyszer újra próbálom, és ha tetszik, két hónap múlva 1500-ért még jó vétel lehet.
  • Ender Wiggin #7
    előrendelő nem lehet sikeres ember...:-)

    az alap, hogy előbb ki kell próbálni, hogy nehogy belecsúszzunk egy 50 eurós hibába.
  • Atisz #6
    *Diablo
  • Atisz #5
    A hangulat és a hanghatások szerintem még mindig ott vannak és ezek bőven elviszik a hátukon a progit.

    "ennek közel a fele az előrendeléseknek köszönheti a "gazdáját", a cím szépen eladta a programot és végül sikerré tette"
    Dibalo 2 és 3, anyone?
  • IMYke2.0.0.0 #4
    Szelektív a memóriád...
  • mindfreak #3
    Nem akarom védeni őket, de azért EA még soha nem adott ki a kezéből ilyen hányást.
  • Eriongtk #2
    Sokan mondták már ezt EA játékokra is, és lám, még mindig nem zárt be :)

    Ha arányait nézed, gearbox még mindig korrekt csapat, eddig szerintem jókat adtak ki, korrektebbül is kezelik a fanokat mint...ehm...mások.
    Nem istenítem, de ha arányt akarunk vonni, szerintem gearbox még mindig magasan a többi multi fölött áll. Azt is vedd figyelembe, hogy elég hányattatott sorsa volt ennek a játéknak is (másik még a DNF...).
  • richard45 #1
    Hát igen a címén kívül másnak nem köszönheti az úgynevezett "sikerét". Undorító amit a sega/gearbox duó művelt ezzel a címmel. Lehetett volna ebből egy rohadt jó játék is, ha ez a szar lusta banda kellő figyelmet szentel rá és nem passzolja le egy harmad rangú fejlesztőcsapatnak. Fog a tököm ezek után gearbox játékot venni.