Ötvös Tibor

Nem lesz visszafele kompatibilis a PS4

A Sony éjszaka leleplezte a következő generációs gépét, mely minket is lenyűgözött.

Voltak komoly hiányosságok, hiszen például magát a gépet nem láthattuk és folyamatosan letöltésről beszéltek az előadók, így kérdéses volt ismét, hogy lesz vagy sem lehetőség lemezeket behelyezni a gépbe. Az azonban ma már kiderült, hogy a PS4 nem lesz visszafele kompatibilis és lesz lemez is.

Shuhei Yoshida, a Sony vezetője egy interjúban ugyanis elárulta, hogy a PS4 nem lesz képes befogadni a PS3-as lemezeket, mivel a két gép architektúrája teljesen eltérő. Pár játék majd elérhető lesz, de a többség nem lesz játszható.

Ezzel együtt az is kiderült, hogy Európában nem biztos, hogy az év végén jelenik majd meg a gép. Jim Ryan, a Sony európai részlegének vezetője legalábbis azt mondta, hogy "a 2013-as megjelenés nem biztos, hogy érinti Európát".

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zodd #4
    Ott a felhőn keresztüli futtatásról volt szó. Szóval a két hír nem zárja ki egymást.
  • Narxis #3
    Viszont a használt játékoknál kijelentették, hogy nem lesznek letiltva. Azért sztem inkább ez mint a visszafelé kompatibilitás.
  • xido #2
    Éjjel akkor csak a rossz angolságomnak köszönhetően rémlett azt hallanom,hogy online rengeteg PS3 lesz azonnal digitálisan elérhető és játszható?
  • cateran #1
    Zsenialis...Mintha versenyezne egymassal a MS es a Sony hogy melyikojuk tudja jobban szivatni a vasarlokat..:D Idaig fej-fej mellett haladnak...