SG.hu

A Facebook miatt cica kerül a Monopolyba

A Monopoly rajongók világszerte úgy gondolják, hogy a macska bábu tökéletes figurája lesz a klasszikus játéknak. A vasalót kipenderítik, miután a rajongók nem mentették meg az eredeti bábut.

A következő Monopoly bábu, amelyik áthaladhat a START mezőn, és felveheti a 200 dollárt a macska! Az egy hónapos Facebookos szavazási időszak leteltével, mely idő alatt a világ 185 országából számtalan rajongó és szervezet igyekezett a bábuk közt tartani kedvencét, vagy elérni, hogy az általa választott új bábuval cseréljenek le egy régebbit, az összesített szavazatok alapján a macska bábu lett a győztes, így a Hasbro klasszikus játékának egy cica lesz a legújabb játékfigurája. A szavazatok 31 százalékát begyűjtő macska nagy előnnyel nyert a játékrobot, a gitár, a helikopter és a gyémántgyűrű előtt a "Mentsd meg kedvenc bábudat" kampányban.

A rajongók számára meghirdetett nemzetközi online szavazás lezárását követően az NBC TODAY Showjának házigazdái február 6-án New Yorkban bemutatták a társasjáték legújabb szereplőjét, mely a vasalót váltja fel. A szavazás során, amelyet azért indítottak, hogy a rajongók maguk dönthessenek, melyik eredeti bábut szeretnék 'megmenteni', Scottie kutya már a kezdetektől egyértelműen az egyik kedvenc volt, és végül a szavazatok 29 százalékát kapta. Eközben a vasaló, a talicska és a cipő bábuk támogatói kampányt folytattak, hogy kedvenc bábujuknak ne kelljen életfogytig "börtönbe vonulnia", hanem továbbra is 'játékban maradhasson'.


A sokáig szoros, fej-fej melletti verseny során végül a vasaló maradt le. A szavazatoknak mindössze 8 százalékát elnyerő ikonikus bábu a talicska és a cipő mögött ért be a célba. Az 1930-as években, amikor a bábu bekerült a figurák közé, a vasaló még a mindennapi élet szerves része volt, mára azonban kiesett a Monopoly kedvelőinek kegyeiből, így kivonják a játékból.

A Hasbro a vasaló helyett késedelem nélkül elkezdi gyártani az új MONOPOLY játékok dobozába bekerülő macska bábut, így azoknak, akik továbbra is a vasaló bábuval és a másik hét klasszikus figurával szeretnék játszani a társasjátékot, viszonylag kevés idejük marad arra, hogy még eredeti bábukat tartalmazó dobozt vásároljanak. A már a macska bábut tartalmazó új MONOPOLY társasjáték 2013 közepe/vége felé kerül a boltok polcaira.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!