Ötvös Tibor

A muszlimokat feldühítette a Modern Warfare 2

Újabb balhé alakult ki a már két évvel ezelőtt megjelent Call of Duty: Modern Warfare 2 kapcsán.

Ezúttal a muszlimok fejezték ki nemtetszésüket a játékban található Favela térképen található toalettes jelenet kapcsán. A pályán ugyanis van egy kép, melyen a következő felirat olvasható: Allah gyönyörű és szereti a szépséget. Az iszlámok nem szeretik, ha a különböző vallási mantráikat más médiumban látják, így tiltakoztak a felirat miatt.



Az ActiVision meglepően gyorsan reagált a dologra. A térképet azonnal eltávolították a Modern Warfare 2-ből és egy közleményben kértek elnézést a történtek miatt. A Favela térkép majd elérhető lesz ismét, ha levették a festményt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TomaSirco #6
    A muszlimokat mi nem dühíti fel??
  • lestyanrobi #5
    Gondolom egyrészt az alapjátékban még nem volt benne a pálya, másrészt eltartott egy ideig, amíg ez eljutott egy olyan szervezethez, ami szót is adott a nemtetszésnek. De azért vicces. :D

    De ez is: ,,A Favela térkép majd elérhető lesz ismét, ha levették a festményt."
    Ez mégis mennyi ideig tarthat? :D
  • JaSoN HuNTeR #4
    Most jutott el hozzájuk az a technika amin tudják futtatni a játékot :D :D
    [Kivéve dubaj ott inkább szexelnek mintsem játszanak]
  • gforce9 #3
    Lehet azért, mert az ilyen játékban a "rosszfiúkat" kell elintézni és azt ők is tudják, rosszfiúk márpedig vannak náluk is. Viszont ez a kép, ha mondjuk a turult ábrázolná egy wc ülőke fölött, nem mintha annyira jobbos lennék, de zavarna engem is. Viszont ha egy akciójáték magyarországi környezetben játszódna és itt kellene lődözni rosszfiúkat, zavarná a fenét.
  • Palinko #2
    hát ezzel csak egyetérteni lehet amit írtál. igazából írhattam volna +1 et is, de hosszabb szöveggel gondoltam megtisztelni a véleményed.
  • Zombee #1
    Én már 3 évvel ezelőtt is játszhattam a Modern Warfare 2-vel...

    Érdekesek ezek a muszlimok. Alapvetően nem problémáznak azon, hogy egy olyan játékkal játszanak, amiben halomra lehet lőni egy rakás abroszfejűt, de amikor kivételesen a vallásuk egyik apró pozitív momentumát látják viszont, rögtön dzsihád van.