Ötvös Tibor

Kevesen fejezik be a Mass Effect 3-at

A Mass Effect harmadik része lezárja Shepard trilógiáját, ám meglepően kevesen érdeklődnek a befejezés iránt.

A BioWare öt hónappal a Mass Effect 3 megjelenése után nyilvánosságra hozott pár statisztikát, melyek közül a "végigjátszási arány" a legérdekesebb. Míg a második epizód esetében ennyi idő elteltével a rajongók 56 százaléka tudta le az utolsó küldetést is, addig a harmadik résznél ez a szám csak 42 százalék.



Ez azonban a többi BioWare játékhoz képest még mindig jó eredmény. Az első Mass Effectet például csak 40 százalék vitte végig, a Dragon Age: Origins 36, míg a Dragon Age 2 41 százalékos eredménnyel büszkélkedhet. Ráadásul a ko-op mód sem lett annyira népszerű, mint azt a fejlesztők várták.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • wraithLord #12
    Nálam van olyan, hogy megunom a játékot, és nem játszom vele egy ideig. Ha sokáig nem játszom vele, akkor meg már nem tudom, hogy hol tartottam (mármint a történetben, mit akartam csinálni stb.), és azért nem játszom vele, mert nincs kedvem elölről elkezdeni. Van egy pár játék, amit nagyon szeretek, de a mai napig meg van rekedve 80-90 %-os végigjátszásnál, mert egyszerűen vagy még mindig nincs kedvem vele játszani, vagy nincs kedvem elölről elkezdeni.

    A Mass Effectekre ez nem igaz, mert egyikkel sem játszottam és nincs meg egyik sem (illetve az első résszel olyan 3 órát játszottam, de nem igazán sikerült felkeltenie az érdeklődésemet), a Dragon Age: Originst viszont végigjátszottam, szóval azt a 36 %-ot én is erősítem :D. De a DA:O-t is úgy, hogy egyszer elkezdtem, eljutottam a játék utolsó helyszínére, aztán rájöttem, hogy szar a karakter, amit indítottam... Több hónap szünet... Új karakter, az végre jó lett, viszont azzal meguntam, és azóta sem folytattam... de közben indítottam egy másik karaktert, amivel aztán egyből végigtoltam... :D
  • Szefmester #11
    Igen.. lásd D3 esete.. megvették az első héten 6millióan.. majd még két hónap alatt 4 millióan, és ma már alig játszik vele valaki. Megetették őket a reklámokkal, meg az ígéretekkel.

    Itt ugyanez van. Volt egy zseniális első rész, egy közepes második, és egy förmedvény harmadik. Ráadásul aki nem első nap vette meg és játszotta végig elszigelten, az beleszaladt egy spoilerbe ami elvette a kedvét. Én is így voltam vele. Kiadtam a pénzt érte, és már a spoiler nélkül sem volt valami nagy dolog nekem, de utána.. azóta sincs befejezve. Pedig eleinte úgy voltam hogy megvárom majd az összes DLC-t és akkor majd befejezem a legelső karakteremmel. De nincs meg a motiváció hogy játszak vele. Lehet befejezem egy nap mert kell a hely másnak. :/
  • Evoluti0N #10
    Azért meglepő ilyen statisztikákat olvasni. És nem csak Bioware játékoknál, hanem más játékoknál is ezt látni. Az embereknek nyugaton annyi pénzük van, h minden játékok megvesznek, amit meglátnak és aztán vagy tetszik nekik, vagy nem? Én ha nem is 100%-át, de 95%-át minimum végigjátszottam a játékaimnak.
  • cateran #9
    +1

    Alig vartam a 3. reszt, foleg amikor a 2. reszben kiderult, hogy a Rachni (mar ha eletben hagytad a Queent az 1. reszben)csatlakozni fog..Elkepzeltem 1 kickass Rachni-Geth flottat, amivel kipofozom a Reaperst (oldalamon Tali`zorah-val:P)
    Heroikus es dramai veget vartam, valami onfelaldozasos, esetleg olyan dontesek sorozatat, ahol el kell donteni, hogy felaldozunk valakit, aki kozel all hozzank vagy bealdozunk noname akarkiket nagytomegben..azaz moralis donteseket ES igen, legyen opcio a full happy endre is (meg ha szemely szerint nem erdekelt volna)
    Ehhez kepest...
  • Reg5 #8
    Az Ent utolsó 2 percét azért érdemes megnézni :)
  • Eriongtk #7
    Ebben teljesen egyet értek. Én hallottam róla ismerősökről, hogy DEHÁTAVÉGE!!! --- és nem tudtam, hogy miért vannak úgy kiakadva. Aztán végigjátszottam, és... hát mit mondjak.. igazából nem is azzal van a baj, hogy sok embert kb a depresszióba tolt a vége, mert ok, ő gyerekük, úgy zárják le ahogy akarják (...), de az, hogy a vége olyan lett, hogy SEMMI következménye nincs annak, hogy kit hagytál életben, kit nem, kivel milyen kapcsolatot alakítottál ki. Fogalmad nincs, hogy mi történt ezzel vagy azzal, nem sorolom. Ki lett hajítva minden, és kaptál helyette egy tölcsért: kezdetben úgy nézet ki, hogy mennyi lehetőséged van, aztán kaptál A B vagy C befejezést, amik 90%-ban ugyanazok voltak, figyelmen kívül hagyva az előbb említett dolgokat.

    EZ az undorító. Az extended cut DLC meg szintén szánalom.
  • Bendzs #6
    Az utolsó küldetésig az egész játék nagyszerű, nevezhető a trilógia darabjának. A befejezéssel mindössze annyi probléma van (a trikolor választáson kívül), hogy kinyírja a trilógia újrajátszhatóságát. Az első két Mass Effect-et (legalább) kétszer végigjátszottam (egyszer "jó", egyszer "rossz"), de amióta végigvittem a 3. részt, egyszerűen nincs kedvem belekezdeni újra, mert tudom, hogy minden felesleges, nem számít bele a végjátékba. Lehet, hogy pont emiatt fejezik be olyan "kevesen" a 3. részt...
  • Ender Wiggin #5
    @wittgen: én nem így vagyok vele...Az Enterprise sorozat esetében sem néztem meg az utolsó részt, mert olvastam mi történik benne és egyszerűen nem vette be a gyomrom. az ME3-mal is így vagyok. Nem kerek, ha nem játszom le a végét, de legalább az illúzió megmarad, hogy ez egy remek játék, remek történettel.
  • Wittgen #4
    Nem tudom, Ti hogyan vagytok vele, de én ha valamit már nagy %-ban végigvittem, akkor a befejezést is megcsinálom, függetlenül attól, hogy várhatóan tetszik-e majd az end scene.
  • jarlaxxe #3
    Szerinted, ezek szerint a fejlesztök nem így látják.