Ötvös Tibor

1 milliós siker a The Walking Dead első epizódja

A Telltale Games jó lóra tett, mikor megszerezte a The Walking Dead sorozat jogait.

A rajongók ugyanis rohantak a "boltokba" megvenni a frissen megjelent első epizódot, mely az A New Day címet viseli. A csapat ma büszkén jelentette be, hogy a játék megjelenése óta 1 millió példányban talált gazdára. Ebben benne van az összes elérhető platform (PC, X360, PS3, Mac).



Ez az egymilliós eladás egyébként azt is jelenti, hogy a The Walking Dead a Telltale Games legsikeresebb alkotása. Ez pedig nem kis dolog, hiszen eddig olyan programokat készítettek a fejlesztők, mint a Sam & Max vagy a Back to the Future. Ha minden jól megy, akkor idén mind az öt epizód megjelenik és ezzel teljes lesz az "évad".

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tomboy013 #15
    Vicces ahogy itt vitáztok az árakon
  • Skynet #14
    Skyrim nyitónapon 9 k körül ment. Risen 8k-ért hozható volt.
    Witcher 2 8.5k volt.
    Nem az 576 és hasonló boltok árait kell viszlatni.:)
    Ha ilyen árakat nézek akkor D3 15k...:)
    Értelmes helyeken 13k körül.
  • Lokker #13
    Ott a pont, 10-12k a nyitónapon, DE a Diablo3 már 15k-nál nyitott. Én sokallom érte a 15k-t főleg, hogy még a "single" része is online kell játszani. Még a legutóbbi COD is olcsóbb volt pedig az már nagy szó. :) Én 10.000 Ft-nál többet nem vagyok hajlandó fizetni egy játékért.
  • Molnibalage #12
    Ne röhögtess már. Minden AAA kategóriás játék a nyitónapon 10-12k. Civilization V, Skyrim, Risen, válassz amit akarsz.
  • Skynet #11
    Demagóg vagy nem, a Diablo 3 közel duplaáron jött a többi AAA kategóriás játékhoz képest... Akárcsak az SC2... Szánalmas.
  • tomboy013 #10
    Az üzlet az üzlet, de van aki szereti a munkáját, általában ott születnek a jó játékok. Mindig lesz aki spór és háborog ha fizetni kell valamiért, de mivel ott van a dolog mögött a munka és az ötletesség én kifizetem az árát, mert úgy érzem megérdemlik. Nyilván egy komor vagy megkeseredett embertől ez a hozzáállás nem várható el de hát sokan vagyunk és sokfélék
  • Zocsi #9
    Amúgy ez meg egy kicsit demagóg hozzáállás. :)

    Minden fejlesztő pénzéhes cég. Pénzért csinálják, nem azért hogy majd dejó lesz nagy rajongótáboruk. Más kérdés az elhivatottság...
  • Zocsi #8
    Én nem félek attól, hogy a HL Ep3 vagy az SC2 többi részei ne jelennének majd meg a jövőben. Pont olyan gémeket soroltál fel, amire inkább várok pár évet, mert az a pár óra játékidő feledteti a várakozást, minőségi és hangulatos lesz a végeredmény.
    Persze az Ep3 esetében inkább ott a félsz, hogy egyből egy HL3-at csinálnak, bár lehet rosszul emlékszem, de a Ep3-ra mondták, hogy ott akarják összehozni a Half Life-os és Portal-os szálakat történetileg... 'rite? Csakhát közben kiderült, hogy a Portal önmagában is életképes franchise lett, tök más logikára építve (arról nem is beszélve, hogy lassan kell írniuk egy új motort, mert a Source nem mai gyerek már, bár különösebb bajom nincs vele...)
    Az SC 2 meg úgy jó ahogy van, minden aspektusban, habár a Zerg kampányos újításoktól én egy kicsit tartok, meglátjuk... Annyi viszont tök jó Blizzardékban, hogy nem a bevált elemekről húznak le egy n-dik bőrt, hanem próbálják a kategóriát meg-meg újítani.
    A folytatásokkal a trendhullámok követése a baj, sok ezért is fárad el. De ott vannak a fent felsorolt termékek, amik szarnak a trendekre és saját kultuszt teremtenek. Persze vannak bukott kivételek (lsd: D3). Az évek/évtizedek alatt átalakuló fejlesztői cégek menedzsment háttere meg megint csak probléma lehet, de szerintem érted te mire akarok kilyukadni. Sajna a vevő ennek ki van szolgáltatva, ebben igazad van, de ezt a rizikót vállalod, mint márka hű vásárló, mikor leveszed a polcról a terméket. Ha csak azért veszed meg, mert arra apellálsz hogy ha az első rész után jogosan téged illet majd a következő 4 rész is, akkor a hiba az ön készülékében van.

    (Anno játszottam a Fahrenheit-el, habár nem toltam végig. Arra emlékszem, hogy jó kis játék volt, de nem tartottam akkora durranásnak, kissé untatott. Valószínűleg az a krimis stílus, amiben tálalva volt nem jött be a nagy tömegeknek és ezért is bukott a "széria", pedig ha jól tudom ma is kultikusnak számít bizonyos körökben.)
  • Skynet #7
    Azt elfelejted hogy az általad felsorolt címeket pénzéhes hype cégek csinálták, ezt a címet pedig az a fejlesztő akik a Vissza a jövőbe szériát is VÉGIG csinálták és jópofa lett...:)
  • Tinman #6
    Mert hol a Half Life Episode 3?

    Hol van a SC2 Zerg kampány? És a Protoss?

    Fahrenheit is epizodikus lett volna tudtad? Játszottad? Képzeld el 6 darabban.