Ötvös Tibor

Törölt alkotások, melyekért nagyon kár

Közel két évvel ezelőtt már foglalkoztunk olyan címekkel, melyek fejlesztése valamilyen oknál fogva félbemaradt. Akkor a Duke Nukem Forever feltámadása ihlette meg azt az összeállítást, most pedig az utóbbi hónapokban felbukkanó címek tették ugyanezt.

A Call of Duty: Devil's Brigade, a stratégiai rész és a Catacombs ugyanis mind érdekesnek tűntek, de valószínű soha nem lesz belőlük már semmi. De természetesen akadtak más olyan programok is az elmúlt másfél évben, melyekért nagyon nagy kár. Most ezek közül csemegézünk.

Mi mással is kezdhetnénk, mint a S.T.A.L.K.E.R. 2-vel, melynek sorsa szinte már a kezdetektől bizonytalan volt. A múlt héten azonban kiderült, hogy a fejlesztési munkálatok leálltak és az egykori csapat már egy másik alkotáson dolgozik. A leállítás körülményei továbbra sem tisztázottak és nagyon sajnálatos a tény, hogy nem térhetünk vissza Csernobilbe - legalábbis a S.T.A.L.K.E.R. világában.

Szintén nagy szívfájdalmat okozhatott a Pirates of the Caribbean: Armada of the Damned törlése, mely az utóbbi évek egyik legígéretesebb adaptációjának tűnt. Sajnos azonban a fejlesztők folyamatosan bukdácsoltak alkotásaikkal (lásd Turok és Tron) és a Disney sem tudta igazán, hogy mit is akar, így a program - már szinte a végstádiumban - a kukába került.



A felsorolásból nem maradhat ki a Star Wars: Battlefront 3 sem, melyet sajnos már hivatalosan is leállítottak. Ennek okáról majd később számolunk be, de a dolog nem igazán érthető. A sorozat ugyanis nagy sikernek örvendett és épp ezért nem értik sokan, hogy miért is nem fejezhette be a Free Radical a munkálatokat.

A sort pedig az örök kérdőjel, a StarCraft: Ghost zárja, melyről évekig láthattunk érdekesebbnél érdekesebb képeket, trailereket, majd a Blizzard bejelentette, hogy leállította a fejlesztését. Örök tüske marad a rajongók szívében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • chuthulu #8
    én spec visszasirom, én élveztem az 1et, kettöt meg nagyonnemtetszett :D
  • NovaTerra #7
    S.T.A.L.K.E.R. 2 a legfájóbb, mert tudjuk milyen jó is az első rész, és sokan várjuk.

    StarCraft: Ghost nagyon érdekes lehetett volna. Az SC világ jól ki van dolgozva. Több regényt is olvastam. Egy fps, tps érdekes lenne ebben a világban.
  • Merces #6
    a Battlefrontot meg ki a rák siratja, a Mount and Blade star wars modja kenterbe verte minden téren pedig hát.......
  • Deus Ex #5
    Nem szoktam sörben állni, de most mégis.
  • gombabácsi #4
    STALKER :(

    Szerintem felraknák a projektet a Kickstarterre, pár hét alatt többszöröse pénz jönne össze rá.
  • Bulics #3
    Azért ne adjuk fel a reményt! Sztrelok él, Sztrelok élt, Sztrelok élni fog!
  • RoyalPredator #2
    Itt mindenki csak a STALKER miatt sír.
    Jogosan.
    Szépen beállok ebbe a sorba... :'(
  • Bulics #1
    Azért én bízom benne hogy visszatérünk a Zónába egyszer, ha nem is most azonnal, hiszen nagyon nagy cím lett a S.t.a.l.k.e.r. szinte a semmiből. Ráadásul már annyiszor annyi mindent mondtak a készítők hogy most pont ezt vegyük 100%-ra. Ne már...