Ötvös Tibor

Új befejezéssel jön a Mass Effect 3: Extended Cut

Nyáron jelenik meg a Mass Effect 3: Extended Cut, mely új befejezéssel jelenik meg.

A BioWare végül csak meghallgatta a rajongókat és ma hivatalosan is bejelentették a Mass Effect harmadik részének bővített kiadását, mely letisztázza a befejezések körül kialakult vitákat is. Ráadásul a játékba számos új átvezető jelenet és hasonló, a történet szempontjából fontos rész kerül be, melyek átfogóbb képet adnak az egész sztoriról és érthetőbbé teszik a befejezési lehetőségeket.



Jó hír, hogy aki már rendelkezik egy Mass Effect 3 példánnyal, azok az Extended Cut címet kapott kiadást ingyenesen tölthetik le egészen jövő április 24-ig. És ezzel a fejlesztők lezártnak tekintik a befejezések körüli vitákat és nem készülnek olyan DLC-kel, melyekben esetleg újabb záró képsorokat kaphatunk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • G18XM8 #14
    Nekem inkább a befejezés logikátlansága nem tetszik. Pl. elvileg egy tömeg relé elpusztulásakor szupernova keletkezne elpusztítva a naprendszert, ahol található. A 3. rész végén miért nem, amikor elpusztul az összes? Az előző részekben akármi is volt a vége, de volt értelme. Na meg amikor túléli Shepard a robbanást a legjobb befejezésben... Mi van hirtelen átment supermanbe, hogy túléli egy bázis felrobbanását az űrben, aztán a becsapódást a földbe? Ez vicc... Vagy a magyarázat az, hogy amikor a kaszás eltalálja, akkor eszméletét veszti és a befejezést csak álmodja. De akkor meg nincs lezárva a trilógia. Kíváncsi leszek erre az új befejezésre...
  • Griphons #13
    Igaz bocs :)
  • Doru #12
    Valójában van egy harmadik is, ha elegendő War Asset-et gyűjtöttél össze.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ez a harmadik lehetőség van középen, bár ez se sokkal jobb, mint az amit te leírtál. Itt ugyanis keresztezed a szintetikusokat az organikusakkal. Tehát mindenki részben gép, részben szerves élőlény lesz. Értelme nincs, mert már láttuk, hogy ez hová vezet, gondoljunk csak Saren-re vagy a Husk-okra.
  • Griphons #11
    Két befejezés körül lehet választani az eredeti ME3-ban:
    1. főhős átveszi a teljes irányítást a reaperek felett, de bele kell olvadnia a lelkének vagy mittomén minek a "gépbe". EZ valamilyen szinten negatív ending mivel az Illusive Man is ezt szeretné, de megoldásnak megoldás.
    2. a főhős leállít minden Reaper technológiát, amivel megöl minden Reapert, na meg önmagát is, mivel benne is ez ketyeg. Micsoda önfelálldozás... hullámozzunk. Nem mellesleg sztem ezzel kiírtja a geth-eket is de mind1 :)
    A vicces, hogy ez a pozitív megoldás amellett, hogy a technikai fejlődést úgy 500 évvel veti vissza, mivel a tömeghatáson alapuló technológiák mind Reaper-techek (pl kapuk is)

    Szóval elég értelmetlen az ending szerintem is.
  • Lollerka #10
    ez igy nem igaz mer nem jon uj befejezes csak hoszzabb animacio a meglevokhoz, thx EA
  • cateran #9
    Hat en valahogy ugy kepzeltem el a befejezest, hogy sorban mindenki felaldozodik mellettem vagy en kenyszerulok olyan donteseket hozni, hogy elhulljanak (vagy ne,a 3! jatekban tett donteseim es elvegzett kuldetesek fuggvenyeben) es a vegen en magam is...Ehhez kepest a befejezes (mifele befejezesek? a kulonbsegek oly aprok, hogy nem is erdemes szot vesztegetni rajuk) 1 nagy nulla...logikatlan (es meg az indoctrination theory sem fedi le teljesen logikailag, ott is vannak bakik) es szar...nem a happy end hianyzik (bar igenis legyen meg a lehetosege) hanem a logikussag....
  • h143570 #8
    @zidder: Inkabb az, hogy gyakorlatialg mindegyik befelyezes ugyan olyan, nemi variaco az EMS fugvenyeben. De semmi lezaras, hogy mi is tortent a vilaggal; hogy tenyleg megtortent-e a valasztas vagy csak manipulacio volt az egesz. A Normandy es legenyseg sorsa is elege logikatlanul lett talalva.

    Bar engem mar azelott sikerult elvesziteniuk, a sugar fele vezeto ut vege, szamomra hihetetlenul "epikusra" sikerult. Ha ott befelyezik, mint univerzalis veg vagy, mint egy leheteseges befelyezes mar happy lettem volna.

    A fo hos halala az egyetlen elfogadhato dolog a vegebol. A vege kelloen magas EMS eseten Happy End, mivel a Reperek allitolag legyozodnek. Nem kelloen magas EMS eseten kevesbe, de a Reaperek ebben az esetben is legyozodnek, legalabbis allitolag.
  • Hoz_Hun #7
    Az ingyenességről beszélt. Az tényleg 2014. Ez a dátumozás amolyan EA fétis.
  • Doru #6
    Úgy látom nem sikerült felfognod amit írtam. Elmagyarázom, figyelj: megadtak egy hivatalos dátumot ameddig ingyenesen le lehet tölteni ezt a "DLC"-t, ez a dátum 2014. április 12.
  • zidder #5
    Az volt sokaknak a baja a befejezéssel, hogy a 14 lehetséges befejezésből 13nál meghal a főhös, szóval nem happy end, a 14.iknél meg csak sejteni lehet hogy nem halt meg de az sem biztos még.