Ötvös Tibor

A legjobb áprilisi tréfák

Április 1-je a Bolondok Napja és ilyenkor a fejlesztők és kiadók is számos ostobaságot tesznek közzé, melyeket viszonylag nehéz kiszűrni a sok normális bejelentés közül. Most szerencsére vasárnapra esett az "ünnep" és így könnyebb volt kiszortírozni őket.

Azt már rögtön meg kell jegyezni, hogy tavaly sokkal ötletesebb híreket találtak ki a fejlesztők, de azért idén is voltak eredeti próbálkozások. A legkiemelkedőbb az Assassin's Creed Kinect bejelentése volt, mely rögtön kapott egy elég vicces trailert is. Érdemes megnézni, hogy hogyan oldották meg a gyilkos penge kiugrását az irányítóval.


A BioWare tegnap bejelentette, hogy egy régen tervezett alkotásuk, a népszerű Firefly sorozatra épülő sandbox játékuk megkapta a végleges, Mars Effect címet. A bejelentés szerint esélyes volt még a Wind Commander, Steve Online és az Elight elnevezés is. Közben bemutatkozott a Mass Effect animációs sorozata is, mely elég fárasztóra sikeredett.

A BioWare itt nem állt le, hiszen bejelentett egy új karaktert a népszerű MMO-jához is. Így tegnaptól a Star Wars: The Old Republic világában választható lesz a Sarlacc Enforcer is. A Radical új karaktert jelentett be a konzolokra hamarosan megjelenő Prototype folytatásában, aki mindenkinél erősebb lesz. Ő a Papírrepülő Emberke, aki igazából főgonosz lett volna, ám olyan erősre sikeredett, hogy nem merték betenni a programba, csak extra karakterként.


A Harmonix bejelentette a Street Fighter x Dance Central című alkotást, melyben a két népszerű franchise szereplői csapnak össze a maguk módján. Új kiegészítőt kap a népszerű Saints Row: The Third is, mely az Enter the Dominatrix címet kapta. Ebben egy idegen erő elrabolja a Saints csapat vezérét, hogy meghódíthassa a Földet. Hősünk egy virtuális világban találja magát, ahonnan minél hamarabb ki kell jutnia, hogy megakadályozhassa a támadást.

Nagyon ötletes bejelentéssel jelentkezett az Age of Empires Online, melyben egy Neander-völgyi törzset kell irányítanunk. Érdemes megnézni a "hivatalos honlapot" és megnézni a harci egységeket. Számomra ez volt a tegnapi nap legjobb poénja.


A Blizzard is kitett magáért, hiszen rengeteg ál-hírt tettek közzé a neten. A legötletesebb a Typing of the Dead mintájára készített Blizzard Kidzz, melyben a megjelenő billentyűk lenyomásával tudjuk irányítani karakterünket. Ráadásul ebből már egy demó is készült, melyet a fenti linken lehet letudni. Gépírók előnyben.

Bejelentették a Tamagotchi mintájára készített Zergotchit, melyben egy Zerg bébit kell felnevelnünk. A csapat utolsó dobása a Supply Depot 2 címet viseli, mely egy klasszikus akciójáték lesz mobilokra. A Sega hivatalosan is bejelentette a Sega Bass Fishing of the Dead címet kapott alkotást, mely a kiadó két népszerű sorozatát ötvözi és így lesz belőle egy zombihalakra vadászó horrorjáték.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Fbn Lx #4
    az AC-s valami hatalmas
    a szénakazalban guggolás betett nekem
  • N1ggA #3
    Star Wars The old republicban a sarlacc enforcer tavalyi vagy tavalyelőtti tréfa volt, idén a Ship Droid minijáték volt.
  • Fresh Duke #2
    Kimaradt, hogy a Ubisoft bejelentett egy új frakciót a Heroes 6-hoz.
  • PetiX87 #1
    A Mars Effect nem Notch műve a Mojangból?