Ötvös Tibor

Lelepleződött a Baldur's Gate titok

A Baldur's Gate egy időtálló klasszikus, melynek folytatását nagyon sokan szeretnék megtapasztalni.

Bár a BioWare egyes nyilatkozataiban utalt arra, hogy a Dragon Age sorozat tulajdonképpen a széria folytatása, de ez akkor sem ugyanaz. Mindenesetre pár hete elindult egy oldal, a baldursgate.com, melynek kapcsán sokan elkezdtek reménykedni egy esetleges folytatásban. Nos, ma kiderült, hogy ez nem így lesz.

A hivatalos közlemény szerint ugyanis az első két rész kibővített és felújított verzióin dolgozik az Atari, a Wizards of the Coast és az Overhaul Games. A Baldur's Gate: Enhanced Edition és a Baldur's Gate II: Enhanced Edition azonban továbbra is az Infinity Enginet használja, csak számos, manapság már alapkövetelménynek számító effekttel és lehetőséggel egészítik ki.

A játékok még nem kaptak hivatalos megjelenési dátumot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • vato loco #7
    Szerintem a BG1-nek elég lenne egy korszerű, jól kinéző 3D motort alárakni, és 1:1-ben el lehetne adni újra. A sztori meg minden még ma is 5-ös.
  • Tinman #6
  • Molnibalage #5
    De jó, hogy megvettem a 4 in 1-t. Persze azóta sem volt időm játszani vele...

    Gyakorlatilag csak kap egy rácfellvarrást?
  • Szefmester #4
    Az ennyi fejlesztésre igen. Ha több lenne benne és sokszor újrajátszható maradna akkor a későbbiekben meg is venném, ha már megvan az alapjáték.
  • Zero 7th #3
    Miért, sajnálod a sávszélt?
  • Szefmester #2
    3 új varázslat effektért, meg a tűzgolyók általi fény/árnyék játékért és a kis pixelmentesítésért inkább nem fizetek extrákat. Jó nekem eredetiben is.
  • Solmenir #1
    Én már nagyon várom! Az első két rész hihetetlen jó RPG, gyerekkorom nagy kedvence, de még most is gyakran előveszem. Ha jól tudom, nem csak az enginet dolgozzák át, hanem lesz új tartalom is - nagyon remélem, nem csapják össze!