Ötvös Tibor

Rengeteg játék jelenik meg februárban

Megérkezett a hó, amit szerintem már senki nem várt és ezzel együtt beköszöntött a febuár is, így ideje megnézni, hogy milyen alkotások várnak ránk ebben a hónapban.

10-én jön a The Darkness II, mely a szép sikereket aratott, ám csak konzolokon megjelent FPS folytatása. A történet szerint Jackie megbosszulta barátnője halálát, de cserébe elnyelte a Sötétség. Ám hősünk már ki akar szállni az egészből és elhatározza, hogy utánajár: tulajdonképpen mi is a célja a Sötétségnek vele és hogyan tud kikerülni a jelenlegi helyzetéből. Ráadásul mások is vágynak az erejére, így nem csak egy fronton kell harcolnia.



Szintén ezen a napon jelenik meg a Kingdoms of Amalur: The Reckoning, melyre talán kevesebben várnak, mint Jackie legújabb kalandjára. Pedig az akció-RPG nagyon érdekesnek tűnik és igazi "hírességek" vállaltak benne részt: az Elder Scrolls vezető dizájnere, Ken Rolston, az író R.A. Salvatore, a képregényes Todd McFarlane és a baseball dobójátékos Curt Schilling. A demó már elérhető, szóval akit érdekel, az már biztosan kipróbálta, így ők dönteni is tudnak az esetleges beszerzésről. A többiek meg töltsék le a bemutató pályát.

10-én lát napvilágot a Fallout: New Vegas Ultimate Edition, mely a tavalyi év legjobb RPG-jének választott alkotás kibővített verziója. Az Ultimate Edition tartalmazza az összes eddig megjelent kiegészítőt (Dead Money, Courier's Stash, Gun Runnes, Honest Hearts, Old World Blues és Lonesome Road) és a Collector's Edition minden egyes elemét.



Elméletileg már tavaly meg kellett volna jelennie a Gotham City Impostors címet kapott FPS-nek, ám a Monolith végül február 10-re hozta át a premiert. A játékkal már foglalkoztunk kiemelten is, így ettől most eltekintünk. Elméletileg 8-án jön a Shank 2, de számos oldalon 10-e van megjelölve megjelenési dátumként, így mi is ide vesszük. A Shank egy nagyon brutális és hangulatos régimódi platformer, melynek folytatása ugyanezen a vonalon halad tovább.

A Jagged Alliance: Back in Action szintén 10-én jelenik meg. A Kalypso Media által jegyzett harmadik rész új elemeket is hoz a kultikus sorozatba, így marad a körökre osztott rész, de például egyes járművekbe be is szállhatunk és belső nézetből irányítva harcolhatunk velük. Érdekes újítás, remélhetőleg sikerrel öltetik be a sorozatba.



A The Sims 3: Hidden Springs a népszerű sorozat harmadik epizódjának legújabb kiegészítője, mely egy titokzatos paradicsomi szigetre kalauzolja el simeinket. Itt számos új elem található majd, de a legérdekesebb a Fiatalság forrása, mellyel megfiatalíthatjuk karakterünket. A Hidden Springs nem az utolsó, hiszen jövő hónapban jön a Kate Perry által reklámozott Showtime is.

Ahogy arról ma is beszámoltunk, a PC-s Alan Wake is megkapta végül a megjelenési dátumát, mely 16-ra esik. A játék tartalmazza majd a megjelent kiegészítőket is és 3D-ben is lehet majd játszani. A 24-én megjelenő Syndicate esélyes lehet a hónap játéka címre is, hiszen a kultikus alkotás legújabb része nagyon jó kezekbe került. A Starbreze ugyanis számos remek programot készített már (lásd The Darkness és The Chronicles of Riddick sorozat), így bízhatunk abban is, hogy a Syndicate is jó lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Wittgen #6
    Nálam ott ásta el magát az UFO széria is, mikor valós idejűre váltott. Na, majd nézek videókat, hogy érdemes lesz-e arra, hogy költsek rá.
  • morden #5
    Valamiért következetesen kimarad Wargame: European Escalation(2012.02.23), ha minden jól megy az év stratégia játéka lesz, kár hogy kimarad következetesen az sg.hu-n
  • zola2000 #4
    február: FF13-2 ps3/x360 és last story wii. pcről esetleg ez a jagged alliance ...
  • Szefmester #3
    Nos igen.. Ötvös úr cikkei jóformán csak arra jók hogy felhívják a figyelmet valamire, hogy aztán egy hozzáértő tollából olvassunk el valós információkat.
  • NEXUS6 #2
    Szerintem agyon is vágja a játékmenetet, de majd meglássuk.
    A héten szedtem elő megint a JA2-öt, majdnem olyan jó, mint az emlékeimben.
  • lostprophet #1
    "A Jagged Alliance: Back in Action szintén 10-én jelenik meg. A Kalypso Media által jegyzett harmadik rész új elemeket is hoz a kultikus sorozatba, így marad a körökre osztott rész, de például egyes járművekbe be is szállhatunk és belső nézetből irányítva harcolhatunk velük. Érdekes újítás, remélhetőleg sikerrel öltetik be a sorozatba."
    Legalább leellenőrizte valaki ennek a valóságalapját? Épp az a legnagyobb változtatás, hogy NEM KÖRÖKRE OSZTOTT A JÁTÉKMENET. Valósidejűre változtatták, amit Space-szel megállíthatunk.