Ötvös Tibor

Balhé a Bodycount fejlesztőivel

A Codemasters logója alatt megjelent Bodycount elég nagy csalódást okozott és a jelek szerint a kiadónak egy egykori fejlesztővel is gondja lesz.

Semi Essessi rengeteget dolgozott az FPS-en, saját bevallása szerint 400-nál is több túlórája volt, melyeket a mai napig nem fizettek ki neki. Első körben "csúszót" ígértek neki, majd ha befejezi a fejlesztést, ám amikor ez megtörtént, elbocsátották. Ekkor azonban mindenki kapott egy havi fizetést, amivel kicsit jóvá tették a dolgokat.



Ám pár nappal később Essessi szerint a Codemasters megkereste őt és követelték, hogy fizesse vissza a jogtalanul megkapott összeget. Csakhogy a férfi addigra már elköltötte a pénzt és nem volt miből kifizetnie. Ez nem érdekelte a kiadót és perrel fenyegetőztek. Essessi magáncsődöt jelentett be, minek hatására szinte minden vagyonát felszámolták.

"Elegem van abból, hogy a nagy cégek ennyire szemetek legyenek és simán megússzák, mert az emberek félnek és naivak. Nem szerettem a zsarnokokat és soha nem is fogom kedvelni őket." A cikk megjelenése után a Codemasters közleményben reagált az elhangzottakra, melyben kijelenteik, hogy tárgyalásokat kezdtek Essessivel, mert adminisztrációs hiba történt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • wadnari #4
    Addig amíg nem pattogott az ember addig minden jogos volt. Amikor a sarkára állt az emberünk azonnal kijelentették ,hogy adminisztrációs hiba. Elég nagy cég ahhoz ,hogy tudja mivel fog járni a per amit azonnal elkezdenék a srác helyében. Leperelném amit lehet róluk. Erre mondja azt a magyar: Visszanyal a fagyi
  • Szefmester #3
    Adminisztrációs hiba.. persze... vagy csak félnek a következményektől ha majd a kirúgott alkalmazottak visszaperelnek. Meg úgy a negatív reklám sem tesz jót nekik.
  • RoyalPredator #2
    Adminisztrációs hiba FTW!
  • tiaro #1
    Zavaros.