Ötvös Tibor

A Bethesda fizetett a Fallout MMO jogokért

A múlt héten már beszámoltunk arról, hogy végre megegyezett a Bethesda és az Interplay a Fallout MMO jogokról.

Akkor azt az ígéretet kaptuk, hogy hamarosan a részletek is napvilágot látnak - és ez a mai estén meg is történt. A legújabb hírek szerint a Bethesda anyavállalalta, a Zenimax kerek 2 millió dollárt fizet a jogokat korábban (és felfogásuk szerint még most is) birtokló Interplay számára, akik cserébe lemondanak az MMO-verzióról is.

Ezzel az Interplay valószínű elégedetten távozik az asztaltól, ám a rajongók szomorkodhatnak. A kiadó ugyanis visszatértekor bejelentette, hogy elkezdte a Fallout Online munkálatait Project V13 címmel, melyet a mostani megállapodás értelmében le kell állítani. Ezentúl ugyanis csak és kizárólag a Bethesda logója alatt jelenhet meg Fallout cím.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Merces #6
    ..ahogy azt a Móriczka elképzeli
  • Pretorian #5
    Van Burenből sem lett semmi, aztán végül eladták a jogokat. A Fallout 3 sikere után viszont én azonnal nekiálltam volna a helyükben a Fallout Online-nak. Erre mit csinálnak? Kiadják az 1-2-t és a Tactics-et Trilogy-ként, aztán ennyi. Csak a morzsákat csipegetik a földről, pedig ott volt a lehetőség, hogy visszatérjenek a nagyok közé. De ezt is eladták szaros kétmillió dollárért, csak hogy egy másik cég majd 500 milliót kaszálhasson rajta. Gratulálok!
    Viszont a Bethesdának örülök, ők már tényleg bizonyítottak párszor.
  • Solmenir #4
    Sajnálom, hogy így alakult, reméltem, hogy az interplay-nél marad a dolog. Na de remélhetőleg a bethesda megembereli magát és összehoz egy jó kis mmo-t belőle!
  • MaggotSKT #3
    Nem kár érte,úgyis a süllyesztőben végezte volna.Érdemes várni még pár évet valami minőségi matériára amit a Bethesda csinál(ha csinál).
  • sanyicks #2
    csináljanak a skyrim motorjával egy fallout mmo-t az jó féle lenne-> szép grafika, kis gépigény
  • Frosty01 #1
    ez nem oan nagy probléma sztem