Ötvös Tibor

Rasszista lenne Deus Ex: Human Revolution?


A jelek szerint egyes játékosok kifogásolni valót találtak a Deus Ex: Human Revolutionban.

Van ugyanis egy szereplője a játéknak, aki sokak szerint minden negatív sztereotípiával rendelkezik, amivel csak egy afroamerikai nőt fel lehet ruházni. Letitia egy kukás lányt alakít, aki sokszor látja el hősünket hasznos információkkal. Ám sokan kifogásolták a hangját és a kiejtését, mely szerintük az egykori rabszolgák dialektusára emlékeztet.


"A Deus Ex: Human Revolution egy kitalált történet, mely egy elképzelt, de lehetséges jövőben játszódik" - áll a Square-Enix hivatalos közleményében. "Ebben a világban számos kultúra találkozik egymással. Ezek a karakterek a 2027-ben élő emberek portréját jelentik és nem állt szándékunkban bármely etnikai csoportot negatív fényben feltüntetni."

Ennek ellenére a Deus Ex: Human Revolution nagy siker mind a kasszáknál mind pedig a kritikusoknál.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tiboy #30
    Nem szoktam vitatkozni ismeretlenekkel. Nincs értelme. Nem ismerem a felsorolt személyeket. Máshogy fogalmazva inkább közölném veled, hogy googlezz rá valamire mielőtt kardoskodnál mellette, mindenki tévedhet.
  • RoyalPredator #29
    Az miért nem baj, ha egy fehér kukázik? Ha már más, az nagy hiszti...

  • Szefmester #28
    nos kedves feleim, maga a goj szó a héber goi kifejezésből ered melynek jelentése nem tiszta, tisztátalan (személy), másodlagos jelentése pedig nem a kiválasztott népből való (héberek v zsidók, ugyanis magukat így is nevezik). Szerintem.
  • JMáté #27
    Látom te is azt a taktikát követed hogy "kész, meg vagy cáfolva öcsém ,de gáz". A helyett hogy ténylegesen megcáfolnál. Egyszerűen csak úgy teszel mintha már megtetted volna. chavezzel, arrakistorral haverok vagytok? Esetleg ugyanabban a felsőoktatási intézményben tanultatok retorikát?
  • JMáté #26
    "A goj szót bizony nem a nácik használják"

    Ja. Lásd például az alábbi kommentekben, hiszen te is zsidó vagy, ugye? A szomorú az hogy nem veszitek észre hogy pont olyan gecibuták vagytok mint akik szerint a játék rasszista, csak ti véletlenül máshova születtetek.
  • Skynet #25
    A goj szót bizony nem a nácik használják...Az hogy hol hallottál róla először egy dolog.
    Az meg hogy náci....Manapság már mindenki náci meg antiszemita meg rasszista ha egy faj bűntetteit felhozza. Lásd Izrael tetteit (na most megint antiszemita lettem...:D)
  • Tiboy #24
    Juj, de buta vagy! :-(
    És mást nézel 70-es IQ szint alá, közben az teljesen más mutató... Ritkán szólok hozzá bármihez is, de nem lehetne, hogy abbahagyd a saját égetésed? Ciki...
  • JMáté #23
    A zsidók nem használják ezt a szót, csak a nácik. Erre akartam célozni, de látom 70-es IQ alatt az ilyen finomságok nem jönnek át.
  • Deus Ex #22
    Már a kérdésfelvetés is sértő.
  • Zero 7th #21
    Nem tudom, hogy hogyan lehet érv bármilyen szempontból a te tájékozatlanságod...