Ötvös Tibor

Ismét horror lesz a Resident Evil 6

A jelek szerint hiába fogyott kimondottan nagy példányszámban a Resident Evil 4 és 5, a Capcom most visszatér a gyökerekhez.

A rajongók ugyanis első körben még valamennyire élvezték a negyedik rész kicsit akciódúsabb játékmenetét, ám az ötödik epizód már náluk is kiverte a biztosítékot. Az előző rész ugyanis már túlságosan is akcióközpontú volt és a klasszikus horror elemeket szinte teljesen mellőzte.



"Pontosan tudjuk, hogy sok rajongó szeretné, ha a következő részben visszatérne a horror" - árulta el a Capcom egyik vezetője az E3-on. "A fejlesztő csapat is tudja, hiszen az üzenőfalunkon , a fórumokon rengetegen kifogásolták azt, hogy a Resident Evil 5 túl akcióközpontú volt. Azt hiszem, hogy mindenkinek tetszeni fog az az irány, amit a fejlesztők vesznek a hatodik résszel."

A széria új epizódja, az Operation Raccoon City (mely nem a hatodik rész lesz) idén télen jelenik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #8
    Jó volt a RE5. Pont kapcsolódott a szerencsétlen filmhez, amit kihénytak tavaly.
  • kissssss #7
    "Ismét horror lesz a Resident Evil 6"

    ehh hát ezzel már rohadtul elkéstek kár az erőlködésért.
  • Szefmester #6
    Nem QTE-re gondoltam, hanem olyasmire mint a második rész végén volt. Beindult a riasztó és volt pár percem lejutni a metróhoz és közben kergetőzni Tyranttal.. :D
  • KillerBlue #5
    Tudom, hogy mostanában menő a sorok között olvasás de néha a dolgok nem jelentek többet annál mint ami le van írva.
  • tibisan #4
    akkor nem a story , a helyszínek , az unalmasra sikerült hangulathiányos atmoszféra miatt volt eléggé gáz a resi5 , hanem mert sokan játszottak előtte a resi4-el..szóval mi sokalltunk be a 4-el, és sokat akartunk és vártunk az 5-től..ami ezek szerint egy rendkívül hangulatos és tényleg jó játék lett a készítők szerint...
    ezt a sugárzás okozta vajon náluk ? vagy tényleg komolyan gondolták amit mondtak , azt mi vagyunk a hülyék, csak eddig nem tudtuk ?.
  • IMYke2.0.0.0 #3
    "pár időre megoldandó probléma" - de ugye nem QTE-kre gondolsz, hanem valódi időlimites szituációkra... :)
  • Szefmester #2
    Jaja.

    Az újat szerintem nyomasztóra kellene csinálni, nem is igazán a szörnyek legyenek az ijesztőek, hanem a helyzet, a fegyverek ritkasága, esetleg pár időre megoldandó probléma. Leonékat pedig kicsit el kellene engedni szabira, és behozni egy új szereplőt.
  • KRTuning #1
    Jó volt a RE5, csak nem ezen a néven kellett volna kihozni.