Ötvös Tibor

A BioWare nincs a 100 legjobb fejlesztő között

Egy nemzetközileg is elismert internetes oldal összeállította a 100 legjobb fejlesztőcsapatot tartalmazó listáját, melyről meglep név hiányzik.

Az itt található felsorolásból ugyanis kimaradt a BioWare, mely azért tavaly is tett le pár nagy és számos helyen az év játékának választott címet (most a Mass Effect 2-re gondolunk). Az összeállítást egyébként a Metacritic 2010-es értékelései alapján készítették és ezen értékek szerint a csapat nem került be még a 300-as felsorolásba sem.



A dolgot egyébként a BioWare sem érti, de elmondásuk szerint "a számok nem hazudnak. Ha ez a helyzet, akkor ez a helyzet." A százas lista első helyén egyébként a Nintendo EAD Tokyo áll, őt követi a 2D Boy és a ZeptoLab. Az ötödik helyre került a Blizzard Entertainment, a Bungie pedig a nyolcadik. Említést érdemel még az EA DiCE (26. hely), a 2K Marin (52. hely) és a Treyarch (64. hely) is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • blessyou #20
    Ha már Bioware:

    Mass Effect 3 gameplay video
  • armageddon666 #19
    Valve már 40 éve fejleszti az epizód hármat, ezért mindenki haragszik rá :))
  • vezse49 #18
    vmi kínai csinálhatta ezt... valve, ubisoft??????? hol vannak??????????
  • Molnibalage #17
    Az. A nagy részéről életemben nem halottam...
  • zola2000 #16
    ugyanaz :)
  • cateran #15
    Nem amerikai, hanem angol :)

    "This means that we have probably the most accurate database of titles anywhere in the world.
    Sure, this is applied to sales in the UK, the third largest gaming market in the world and therefore cannot account for the cultural differences that would apply if we included USA and Japan.
    Nevertheless, this makes for a fascinating account of what actually sells in the UK, coupled to developer share rather than the more traditional publisher share of the market which is reported the world over."
  • zola2000 #14
    Ja meg a metroid: other Mről sem szabad megfeledkezni, ha már nintendo 2010, meg persze azt is nézni kell, hogy ez egy amerikai lista, az más kultúra, jobban el van ott ismerve a nintendo mint errefelé (elég sok amerikai közönségszavazáson szokott nyerni legjobb játék díjat a 98as zelda ocarina of time, magyarországon valamiért nem is ismerik), vagy nemtom ^^
  • zola2000 #13
    Nemtom, tavaly a new super mario brothers wii, és a super mario galaxy 2vel két közel tökéletes platformjátékot tett le az asztalra, míg pl a rockstar az RDRel csak egy közel tökéletes akciójátékot, így jött ki statisztikailag :) A lista tényleg vicces, de nem a nintendo miatt.
  • Spheriot #12
    ha valakinek 7 napig megy a hasa, majd 7 napig székrekedése van akkor a statisztika szerint tökéletes az emésztése.
  • Skynet #11
    A nintendo oké hogy listás,de hogy első hely,az akkoris nevetség tárgya..:)
    De olyan nevek vannak a listán szakadtam....
    Azért az meg oké hogy DA2 nem egy hűde sőt...De azért hogy a listára sem kerül..Na ez a másik vicc...:)