Ötvös Tibor

A legjobb áprilisi tréfák

Április első napján hírszerkesztőnek lenni elég nehéz, hiszen ilyenkor szinte semmiről nem lehet írni, mert minden egyes bejelentésnek kétes a valóságtartalma. Most azokat a híreket szedtük össze, melyekkel az idei Bolondok Napjára készültek a fejlesztők.

A BioWare nagy bejelentéssel készült április 1-re. A fejlesztők bejelentették, hogy a régóta esedékes Star Wars: The Old Republic vuki nyelven is megjelenik. A játékban minden szöveg, beszélgetés és felirat Shyriiwook nyelven lesz olvasható. A rajongóknak kihagyhatatlan csemege, a fenti linken több trailer is látható a játékból.



A Blizzard gondolt a kezdő World of WarCraft játékosokra és hamarosan egy frissítés formájában megjelenik a Dungeon Helper nevet kapott kis segítőnk, aki leginkább az Office súgójára hasonlít. Kis barátunk minden helyzetben tud majd valami használható tanáccsal szolgálni, melyeket érdemes lesz megfogadni. A segítőnk egyébként a Crabby nevet kapta. De ezzel a frissítéssel a játékosok kapnak egy új pályát is, mely a Tomb of Immortal Darkness nevet viseli. Itt örök sötétség uralkodik és csak akkor villan fel valami a képernyőn, ha varázsolunk egyet.

A következő hírnek magyar vonatkozása is van, hiszen a King Arthur fejlesztői bejelentették, hogy új játékra készülnek. Ez tulajdonképpen nem más, mint a sikeres stratégiai játék második része, mely a Vietnam alcímet kapta. A korábban bejelentett King Arthur II ugyanis csak átverés volt, a végleges játék a King Arthur II: Vietnam nevet viseli.


És ha ez még nem lenne elég a kiadó bejelentette, hogy a magyarok alkotása után következik a Sword of the Stars II: Vietnam, majd utána jön az Europa Universalis: Vietnam, a Vietnam: The MMOVRPG és végül az év végén jelenik meg a Vietnam: Vietnam is - utóbbi kifejezetten a rajongók kedvéért.

A The Witcher 2 alkotói sem ülnek a babérjaikon és hivatalosan is bejelentették következő játékukat, mely a THE BARD: Saviors of Queens címet viseli. Az RPG legnagyobb előnyei, hogy nincsenek benne összetett történeti szálak, erőszak és semmi morális kérdés. Ráadásul alig 2 óra alatt letudható, ami miatt még marad időnk másra is.

Folytatódik a Total War sorozat is, ám a korábbi pletykákkal ellentétben nem a világháború felé indul el a cím, hanem inkább visszafele lépked az időben. Az új rész a Total War: Dinosaurs címet viseli és 65 millió évvel ezelőtt játszódik majd. A játék 2012. december 21-én jelenik meg - kizárólag PC-re.



A végére maradt a City of Heroes, amely készítői nagy bajban vannak. A játékosok ugyanis panaszkodni kezdtek a fejlesztőknek, hogy karakterük valamilyen oknál fogva nem képes az 50. szintnél tovább fejlődni. Később a nap folyamán az is kiderült, hogy mi ennek az oka: a csapat ugyanis kifogyott a Tapasztalati Pontokból (XP) és még nem érkezett meg az új szállítmány. De semmi ok az aggodalomra, hiszen a héten mindenki megkapja a maga pontjait.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • myvalentin #10
    Az a rák ott az első képen nagyon cuki. :3 emlékeztet egyik ismerősöm játékában lévő állatokra. Ilyen szellemállatok voltak és azokat kellett nevelgetni. Nem tudja valaki melyik az? Ezer éve keresem és nem találom sehol. :( Nem, nem a Black and White azt ismerem, nem az. Ha vki tudja help pls. Amúgy jó cikk, de lehetett volna még miből válogatni.
  • Tower Guard #9
    A Vuki nyelves kotoron beszartam :D Az első videó kurvajó!! :D
  • RoyalPredator #8
    Sokkal igényesebb áprilisi tréfákkal találkoztam már.
    Emellett a cikkíró pár neki fontos dolgot említett meg, pedig ez a cikk bőven megérdemelne egy kis listát, hogy hol mivel röhögtették a népet...
  • kobra17 #7
    Azért az vicces,hogy a "vissza az őskorba" Total War pont 2012 december 21én jelenne meg :D:D Nem tudom hogy ez utalás e :P
  • Kensin #6
    Nekem a Starcraft 2 Motion trailere tetszett a legjobban :)
  • mad mind #5
    Szerintem nagyon kevesen dőlnek be, viszont jóval többen nevetnek rajta. Bár te gondolhatod, hogy rajtad kívül mindenki hülye.
  • hunwhite #4
    Hát igen...akik ezeket játszák azokat nem is nehéz átverni :D
  • rgerg #3
    Szerintem normalis cikk lett..vegig is olvastam. Viszont az az elso hozzaszolas tenyleg eleg nyomi lett...
  • Loverman #2
    Ez eléggé béna hozzászólás...
  • RoyalPredator #1
    Ez eléggé béna cikk...