Ötvös Tibor

"Veszélyt jelentenek az olcsó mobiljátékok"

Úgy tűnik mégsem a warez jelenti a legnagyobb veszélyt a játékvilágra - legalábbis nem csak az.

Reggie Fils-Aime, a NOA elnöke szerint ugyanis az olcsó mobiljátékok és az Apple letölthető programjai jelentik a problémát. Elmondása szerint ugyanis "az olyan játékok sikere, mint az Angry Birds önmagában örvendetes, de sajnos épp ezek a játékok jelentik a legnagyobb veszélyt az iparra. Ezen címek ugyanis elég sokáig tartó kikapcsolódást nyújtanak és mindössze 1-2 dollárba kerülnek.""Ennek hatására sok játékosban az a kép alakulhat ki, hogy minek vegye meg a drága játékokat, ha ezen olcsó programokkal is el tud szórakozni. Mások pedig úgy vélhetik, hogy minden programnak ilyen olcsónak kellene lennie. Ráadásul én személy szerint úgy vélem, hogy ezen 'apró' játékok közül alig pár éri meg azt az 1-2 dollárt is, de ez már más történet."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Adam815 #18
  Én inkább az ilyen játékokat támogatom manapság. Több kreativitást és élvezetet látok bennük, mint a tucatszám megjelenő FPS-sek, autóverseny, és egyéb játékokban, ami mind egyre alapszanak, kisebb variálásokkal. Ott van pl. a Modern Warfare sorozat, mindig egy kis ráncfelvarrást kapott és kész, de semmi új.

  Az ilyen kis játékok néha pedig hihetetlen szórakozást nyújtanak, nagyon ötleten némelyik, valamelyik komoly kihívás, és ezek nem tipikusan azok az "egyszer végigjátszom és utána polcra kerül" típusú játékok.
 • Zizou2 #17
  Én meg azt hittem, hogy az alkalmazások és játékok kémkedéséről lesz szó, az legalább igazi veszély xD
 • JTBM #16
  Ilyen játékokkal régebben is játszottak sokan.
  Ahol meg nem tud telepíteni magának valamilyen játékot az unatkozó dolgozó, ott mennek még bőven a Windows beépített játékai is...

  Ezek a játékok olyan olcsók, hogy ennyi pénzért még a neten sem keresgél valami free megoldást az ember, hanem egyszerűbb kifizetni.

  De ez nem öli meg a "nagy" játékokat.
  Kb. annyi köze van hozzájuk, mint a TV-nek v. a sportoknak.

  Elveszi az időt, de nem pótolja a "nagy" játékot. Aki szeret játszani, az ezentúl is fog. Aki meg nem, az ezentúl sem.
 • sanyicks #15
  Ezt a marhaságot honnan szedted? Mintha a játékok élethűség és szimulációra mennének. LOL pont hogy egyre távolabb állnak mind2-től. Sorolj fel 10 játékot 2010-ből ami élethűségre és szimulációra megy...
 • GG #14
  Szégyenletes! A 1-2 dolláros játékok is akkora élvezett nyújthat mint egy igen drága. Fújj na ez kemény. Akkor talán valamit olyan kellene nyújtani azért a pénzért ami megéri megvenni?
 • opeca #13
  6-8 éves koromban én még csak kirakatban láttam pc-t. 12 éves koromban már egy szűke lit tagja voltam amelyik leülhetett egy 286-os elé.

 • tviktor #12
  Androidra ingyen elérhető az Angry Birds a Seasons párjával együtt.
  A lányaim, illetve a 6-8 éves korosztály hihetetlen mód élvezi tableten.
 • citkar #11
  Én még azt is furcsának tartom, hogy az Angry birds ilyen sikereket ért el és fizetni kell érte. Új ötlet nincs benne, annyi online játékos oldalon láttam hasonlót, csak nem csúzlival, hanem katapulttal lőttél többféle bombát madarak helyett, hogy eszembe nem jutna 1 dollárt is fizetni érte, ha ingyen is van hasonló.
 • Komolytalan #10
  Nekem van rá pénzem, mégis az olcsót veszem. Nem az ára miatt, hanem egyszerűen azért, mert jobban megfelel az igényeimnek: nem jár kötöttségekkel, viszont kikapcsol, jól adagolt sikerélményhez juttat.

  És igaza van a fazonnak, ez tényleg veszélyes a játékiparra, mert elfelejtették, hogy a játéknak nem az élethűség és a szimuláció, hanem a kikapcsolódás a lényege.
 • Szefmester #9
  Hát igen, az ipar az ipar, ezek meg a kreatív alkotók kreálmánya. Ezért is fizetnek az emberek érte. Mert olcsó de tartalmas, vagy legalábbis sokáig szórakoztató játékot vesznek az egyszer 5 óra alatt végigjátszhatók helyett.