Ötvös Tibor

"Félmillió előfizetővel profitot hoz a The Old Republic"

Meglepő módon az eddig mindig biztos kezű BioWare régóta készülődő MMO-ját már sokan most, hónapokkal a megjelenés előtt leírják.

A kétkedők szerint ugyanis a World of WarCraft uralta világban a Star Wars: The Old Republic "egyszerűen nem lehet sikeres, főleg a Galaxies okozta csalódás után." És ha ehhez még azt is hozzávesszük, hogy eddig 300 milliójába fájt a kiadónak a játék, sokan talán egyet is értenek a kritikusokkal.



Az EA azonban bízik a csapatban és tegnap ki is fejtették a dologról a véleményüket. "Fél millió előfizetővel már alapvetően profitot hozna a játék, de azért ezt nem szívesen árulnánk el az 'otthoniaknak'" - állította John Riccitiello, az EA vezetője. "Minden, ami eléri az egymilliós előfizetői bázist, abba már megéri pénzt fektetni."

A Star Wars: The Old Republic elméletileg szeptemberben jelenik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Hegi90 #8
    Nem számoltad bele, hogy magát a játékot is meg kell venni (vagy tévedek?)
  • NovaTerra #7
    Elsőnek egy jó játékot kellene összerakni. Mert az SW név és a hangulat teremtő videók + reklám miatt sokan megfogják venni. De könnyen előfordulhat egy fordított előfizetői tendencia, azaz hamar felmegy 1-2 millióra az előfizetők száma, 6-7 hónap után pedig már csak félmillió lesz ez a szám.
  • mcganyol #6
    EnxTheOne akkor a bevételből vond le élből az adókat, meg a fizetési rendszer által levett sápot (bankkártya tranzakció pl.) a maradékból vond le a fenntartási költségeket, a folyamtos marketing kiadásokat, a játékkal folyamatosan dolgozók (support, dm-ek) bérét, valamint a további fejlesztésekre fordított összegeket, mert anélkül viszonylag rövid távon tönkre menne. 4millió előfizetővel (ami nagyon valószínűtlennek tűnik jelenleg) is legkevesebb 2év lenne mire megtérül.
    ebben kicsit segíthet a kiadónak, hogy valószínű a játék eleve pénzbe fog kerülni (a havidíjon felül).
    szerintem ők úgy számoltak, hogy félmillió-1millió közt hozná a program a várakozásokat és hosszútávon nem lenne (pénzügyi) bukta.
    kiváncsian várom, valószínű ki is fogom próbálni. Ha az eredeti kotor hangulathoz valami közelit sikerülne hozniuk modernebb köntösben, óriási siker lenne.
  • Evoluti0N #5
    Ez a 300 millió pletyka. A Bioware tett egy kijelentést, h nem valósak ezek a szám adatok. Most mindenki eldöntheti, h kinek hisz.
  • morden #4
    Ha 300 millió USD ot fél millió előfizető visszahoz, akkor mi pénz lehet a 10 milliós Wow .... asszem az a pénz egy közepes országot helyre tenne :D
  • Komolytalan #3
    Van üzemeltetési költség is, és kb 5 év átlag előfizetőjét nézik, úgy ér az a fél millió amiről a cikkben beszéltek.
  • EnxTheOne #2
    Meg biztos adják majd kb 12,000 Ftért. :D
  • EnxTheOne #1
    durván 200 ft egy $.
    Eddig 300 miliót költöttek.
    kb. 3.000 Ft (15 $) lesz a havi dij.
    300 millió $= 60.000.000.000 Ft /3000
    20.000.000 Hónapra kell előfizetni hogy a fejlesztési köldtésg megtérüljön.
    Mivel star wars, és bioware szerintem 3-4 millió előfizető biztos lesz.
    4 millió előfizetövel 8 hónap alatt megtérűl.

    Lehet hogy rosszul számoltam , de a véralkohol szintem magas. :D