Ötvös Tibor

"Majdnem törölték a GTA-t"

A Grand Theft Auto egy megkerülhetetlen klasszikus, stílusteremtő alkotás, mely alapvetően változtatta meg a játékvilágot.

Épp ezért érdekes, hogy az ex-DMA fejlesztő, Gary Penn egy friss interjúban arról beszélt, hogy nem sok hiányzott ahhoz, hogy a program a kukában végezze. "Tulajdonképpen két olyan kulcs dolog volt, melyen majdnem elment a játék. Két kritikus pont. Az egyik a stabilitás, ami unalmasnak hangzik, de a GTA első része folyamatosan összeomlott."

"Szóval még ha volt is valami egyedi ötletünk a játékban, nem tudtuk letesztelni. A dizájnerek nem tudtak bizonyos dolgokat kipróbálni, mert a program szimplán kifagyott, összeomlott. Szóval egy idő után nagyon meguntuk a dolgot, de akkor is meg kellett csinálni."



A másik kulcsprobléma az autók irányítása volt. De Penn elmondása szerint volt egy pillanat, amikor minden megváltozott. "Egy nap láttam valamit, amiről azt hittem, hogy bug: egy rendőr hirtelen agresszívvé vált. Megpróbálták elütni a karakteremet. Az útkeresési programozásuk összeomlott és úgy véltem, hogy ez nagyon király pillanat, hiszen a rendőrök megőrültek és megpróbálnak lelökni az útról. Így ez a rész megmaradt."

A többi már történelem.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CybeRick #11
    Játszottam minddel, akkor most vérengző szociopata állat vagyok-e?
    A játék az játék, nem kell beleképzelni semmilyen beteges hajlamot.

  • Merces #10
  • mjevsrsh #9
    Te barom:D:D
  • Grr1234 #8
    EJHA, A NEM JÓJÁT... MAJDNEM MIN' MEGHALTUNK.
  • opeca #7
    Nem rossz, de azért messze van a klasszikustól...Vice City-n kívűl a többi nagyon nem lett maradandó alkotás.
  • narumon #6
    Mondod ezt úgy, hogy más cikkeknél meg teljesen beteg japán dolgokat tartasz jónak... Érdekes kettős mérce.
  • yesname #5
    Aki nem tud különbséget tenni valóság és egy elképzelés között vagy alapból aggresszív, romboló beállítzottságú annak olyan mindegy, hogy filmet játékot néz vagy rádiót, rock zenét hallgat stb.
  • pepe792 #4
    Nagyon beteg világban élünk, én is nagyon beteg vagyok, aki játszott ezzel a játékkal, de ellenben egy békát sem tudnék megölni.
  • curse #3
    es akkor ehhez kepest kepzeld el, hogy a postal2-ot se toroltek :D
  • zola2000 #2
    "Majdnem törölték a GTA-t" hát jobban járt volna a világ, és elég beteg lelkületű társadalomban élünk, hogy az ilyenek ilyen sikeresek...