Ötvös Tibor

200 ezer felett az Amnesia: The Dark Descent eladásai


Pár hónapja még arról kellett beszámolnunk, hogy a 2010-es év egyik legfélelmetesebb játéka, az Amnesia: The Dark Descent nem úgy fogy, ahogy azt az alkotói várták.

Ma azonban a Frictional Games egyik bejegyzésében megjelent a hír, hogy a fent említett, PC-exkluzív FPS elérte a 200 ezres eladásokat, ami duplája a kiadó előzetes elvárásainak. "Miután összeszámoltuk az összes - legális - online letöltést és az oroszoknál megjelent dobozos változatok eladásait kiderült, hogy már elértük a 200 ezer példányt. Ez óriási eredmény, sokkal több mint az előzetesen vártuk."


"A mi célkitűzésünk a 100 ezres eladás volt és az, hogy ennek a dupláját sikerült teljesíteni, az valami elképesztően nagy örömöt jelent nekünk. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ennek a fele akciós áron kelt el (75%-os kedvezménnyel), szóval a végső összeg nem annyi, mint azt sokan gondolnák, de még így is remek pénzügyi helyzetben vagyunk."

"A bevételek fedezik a kiadásainkat és egyben elkezdhetjük a következő projektünket is."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • yesname #11
    Nagyon örülök, hogy ez olvasom. Tiszta szívből, lélekkel készítik a játékaikat és olyan jól találják el a hangulatot, ahogy azt szerintem senki sem tette még ebben a műfajban. Nagyon nem szeretném, ha moráljuk elapadna, mert nem sikerül nekik anyagi elismerést szerezniük az eladás által. Egyéb elismerésük mindig is megvolt, szinte senki sem vitatta hogy amit csinálnak az egyedi, különleges és nagyszerű. Így tovább!
  • Zolivok #10
    A MAGYAROCK LÁJKOLJÁK DE KEMÉNYEN
  • Hornymut #9
    Örülök a hírnek,én is nemrég szereztem be a Penumbra játékokat, pont az Amneisa miatt, éljen a leárazás :-)
    Nem gondoltam volna, hogy egy játék lehet ennyire nyomasztó és félelmetes, de ez a parányi cspat megcsinálta, ezért hatalmas elismerést érdemelnek.
  • herlius #8
    Jó ezt olvasni. Ezek a srácok valami eszméletlenül kemény állatok:) Parányi költségvetésből hozták össze talán minden idők legkegyetlenebb játékát. Talán kicsit túlzás az FPS besorolás, hiszen az összes "fegyverünk" egy olajlámpás. Ez inkább amolyan keresgélős, logikai feladványos, lopakodós, belsőnézetes akciójáték. A hangulata viszont egyszerűen félelmetes, soha ennyire nem rettegtem még egyetlen játék során sem, pedig túl vagyok már jópár horror-fps-en. Itt viszont már az első percektől kezdve hihetetlenül nyomasztó, klausztrofób érzés lesz úrrá a játékoson, ami csak fokozódik azáltal, hogy fegyvertelen vagy. Akinek jók az idegei és bírja a szíve, annak csak ajánlani tudom.
  • Hoz_Hun #7
    Mi ez? Jó ez? Felkeltette az érdeklődésemet.
  • SpecterMATWRZ #6
    200 ezer?! :( Bőven megérne 1 milliós példányszámot......
  • gombabácsi #5
    nem semmi! gratula nekik!
    én még csak a penumbránál tartok, a trilógiát vettem meg olcsón :)
  • PetiX87 #4
    d(^^,)
  • Perszepeta #3
    bevallom én is letöltöttem... méghozzá LEGÁLIS akciósan, a saját oldalukról, vicces összegért, és mégis mennyire jó érzés támogatni egy ilyen pici, de mégis Zseniális fejlesztőcsapatot. Az Év leghangulatosabb, és életem legparásabb játékát készítették el!!!
  • Hegi90 #2
    Várjuk a következő projektet :D