Ötvös Tibor

The Monsters Island - a BioShock fejlesztőinek törölt játéka

Korábban az Irrational Games elindított egy akciót, mely From the Vault néven fut. Ennek keretében már megmutatták, hogy az első tervek szerint pontosan hogyan nézett volna ki a BioShock, most pedig egy törölt játékukról adtak felvilágosítást.

A The Monsters Island egy akció-stratégia lett volna, melyben három korszakot játszhattunk volna végig. Az első i.e. 400-ban az akkori Görögország területén, a második i.u. 700-ban Európában, az utolsó pedig 1957-ben Tokióban lett volna. Érdekesség, hogy nem csak az emberek, hanem a szörnyek oldaláról is végigvihettük volna a történetet.



A The Monsters Island összesen 20 szörnyeteget kínált, melyek képesek voltak hidak, épületek lerombolására és mindegyikük rendelkezett egyedi képességekkel is. Célunk szinte mindig az emberi világ teljes lerombolása, de néha kapunk egyedi missziókat is: felmászni egy felhőkarcolóra, felkutatni az emberek titkos bázisát stb. De nem minden szörny áll a gonosz oldalon. Egyes példányok az emberekkel szövetkeznek és saját fajuk ellen küzdenek.

Az emberek oldalát választva öt karaktert irányíthattunk: a tudós (aki információkat gyűjt a szörnyről), a lány (aki eltereli a szörny figyelmét), a mérnök (aki segít újjáépíteni a várost), a tábornok (aki vezeti a támadó erőket) és a hős (aki személyesen száll szembe a szörnyeteggel).

A The Monsters Island emberi oldala leginkább a Freedom Forcera hasonlított és sajnos már biztosan nem készül el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!