Ötvös Tibor

Gyengén szerepel a Mafia 2 PC-s verziója

A 2K Czech régóta halogatott játéka, a Mafia 2 múlt héten jelent meg és a jelek szerint beváltja a kiadó reményeit.

Bár az értékelések elég vegyes képet mutatnak a játékról (túl sok a kocsikázás, kissé elavult a grafika stb) a vásárlók azonban elégedettek a programmal. Legalábbis az első eladási eredmények erre utalnak. Az Egyesült Királyságban például a Mafia 2 jobban nyitott, mint a Rockstar Red Dead Redemptionja és lenyomta az Eidos-féle Kane & Lynch 2: Dog Dayst is (melynek készítői szerint a játékuk jobb, mint a csehek programja).



Öröm az ürömben, hogy platformokra leosztva már nem ennyire jó az összkép. Bár a kritikusok szerint a számítógépes verzió sikerült a legjobban, ennek ellenére az eladások mindössze 7 százalékát (!!) teszi ki a PC-s változat. Ez nagyon gyenge eredmény és ennek köszönhetően a frissen bejelentett Jimmy's Vendetta című DLC sem jelenik meg számítógépre. Az első, a The Betrayal of Jimmy ráadásul PS3 exkluzív volt.

Mafia 2 kritikánk a hétvégén várható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • PLaci #32
    Megvenném PC-re, ha lenne rá zsém....
  • tomcsa4 #31
    Jaja, fordítva kellett volna írni: Üröm az örömben...
  • Skynet #30
    Kiadtak egy bő 50%os félkész játékot amiből szándékosan vettek ki egy rakás dolgot hogy késöbb DLC-ként kiadva plusz pénzhez jussanak.
    Csodálom hogy máson egyáltalán fogy,ez a játék az abszolút rossz vétel minden platformon.
  • vg #29
    "Bár külföldön ezt lazán kifizetik, azért ott se most jöttek le a falvédőről."

    Proli : A magyar lakosság jelentős része; akik úgy érzik, hogy nem kell ahhoz ismerniük a más országokban történő eseményeket, hogy állandóan azokra hivatkozzanak és ezzel teremtsenek saját, bigott rögeszméiknek igazolást.
  • koschwarz #28
    néztem ezeket a dlc-ket...98% tömény akció 2% ún. "történet"...szóval csak annyi a lényeg, hogy nyomulsz a térképen, veszed fel a küldetéseket, és mindent szét- vagy lelősz, esetleg ellopsz...hát számomra ez TOTÁL érdektelen.

    pont azt szeretettem a mafiában, hogy egy iszonyú jó és hangulatos történetbe és atmoszférába ágyaztak bele eszméletlen jó, érdekes és változatos küldetéseket. de a történet összefogta az egészet. pont ebben különbözött a gta-tól, amiben ugyan szintén van sztori, de nem az a lényeg.

    szóval engem speciel hidegen hagynak ezek a mafia 2 dlc-k, egyszerűen a sztoriból eredő bármilyen motiváció és hangulat nélkül nem érdekel a tömény akció.
  • Wittgen #27
    Nem késő bepótolnod eme hiányosságokat. Oltári jó játék, megfelelően hosszú játékidő + ha végignyomtad oltári sok bónusz küldetés, amikkel el lehet pepecselni.
  • grebber #26
    Sok pc-s akinek van boxa csak elég volt a gépigényre nézni a sok sok GTX xy és inkább a konzolukra vették meg ennyi!
  • radical@work #25
    NINCS BENNE PCs KORMÁNY TÁMOGATÁS!! WTF? Igy nem csoda hogy egy PCs se veszi meg.
  • xardas231 #24
    "Öröm az ürömben, hogy platformokra leosztva már nem ennyire jó az összkép."
    Ez mitől ÖRÖM? Ha ilyen kifejezéseket használ, akkor legyen szíves és használja 'helyesen'. Vagy netán örül ennek a hírnek?
  • Lack #23
    Az első résszel nem játszottam anno. Ezt most kipróbáltam és nagyon megtetszett.
    Szerintem jobb mint a GTA 4.