Ötvös Tibor

Balhé a Medal of Honor miatt

A jelek szerint a FOX News kipécézte magának az Electronic Artsot, hiszen már másodszor "köt bele" egy játékukba.

Ráadásul a Mass Effect kapcsán szinte rögtön kiderült, hogy nincs igazuk, de ez cseppet sem hatotta meg a csatornát. Mindenesetre most megint áll a bál. A hétvégén ugyanis a Gametrailers egy interjújában a Medal of Honor fejlesztőcsapata bejelentette, hogy az egyszemélyes kampányban a hírhedt al-Qaida terrorcsapat egyik tagjaként kezdjük meg a kalandunkat.

Erre a FOX News rögtön összecsapott egy műsort, melyben meghívott egy anyukát, aki Irakban vesztette el katona fiát és kikérdezte az ötletről. Karen Meredith természetesen nem nézi ezt jó szemmel és néhány dologban még igaza is van.



Kinek van igaza?
(Összesen 319 szavazat)
  • A gyászolóknak
    5 % (16 szavazat)
  • A kiadónak
    8 % (25 szavazat)
  • Ez csak egy játék
    84 % (267 szavazat)
"Rengeteg, a II. világháborúban játszódó játék készül, de ezzel semmi gond" - árulta el Meredith. "Az a háború ugyanis már lezárult, ott már nem hal meg senki. Jelen pillanatban azonban nagyon kemény dolgokat élünk át Afganisztánban, augusztusban vesztettük el a legtöbb katonánkat."

"A játék pedig októberben jelenik meg, amikor épp ezen fiatalok temetése lesz. Szerintem ez tiszteletlenség a szülőkkel szemben. A fiam nem kezdhette újra a pályát, miután megölték. Elment és nekem - és további 1200 családnak - ezzel a tudattal kell együtt élnem."

Az EA egy rövid közleményt adott ki az ügyben, melyben azt fejti ki, hogy "valakinek a rossz fiút is el kell játszania és ez nem nagy újdonság a játékiparban".

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #21
    A legutóbbi MoH pont "tribute" volt az ott harcolóknak. Az anyuka hülye.
    Akkor ne legyen kórházas tévésorozat sem, mert sokan rákban halnak meg az elfekvőben?
  • Jude666 #20
    Jó lenne egy új Call of Duty amiben Izrealt kéne szép lassan megsemmisíteni. Jajjjjjjjj miket beszélek, még a végén elvisznek a fekete dzsippekkel O.o
  • Lecs0 #19
    Hülyeség itt arról magyarázni, hogy hülye amerikaiak, meg ilyenek. A FOX köztudottan republikánus propagandát nyomat, ami abban nyilvánul meg, hogy az itteni mostanában divatos szittyamagyarkodáshoz hasonlóan erőlteti a kemény nacionalizmust egészen beteg formákban. Sajnos erre ott is van igény, nem is kicsi, de itt általánosítgatni az egész Egyesült Államokra kurva nagy baromság.
  • Tinman #18
    "meghívott egy anyukát, aki Irakban vesztette el katona fiát és kikérdezte az ötletről."

    Mit keresett ott a kicsi fia? Van ott rokona vagy mi?
  • bippo #17
    Ez is benne van. Akik ott (nem ottaniak) harcolnak, azok önként teszik. Pont azért keresnek rohadt sokat, mert kockázatos. Ha valamelyik katona meghal, benne van a pakliban. Ne csak akkor legyen jó, hogy ott harcol a fia, amíg küldi haza a pénzt, ilyenkor tessék méltósággal és büszkeséggel viselni. (ettől még nem kívánom senkinek).
    Rühellem a háborút, az értelmetlen gyilkolást, de amikor még meg is magyarázza ...
  • Evoluti0N #16
    Aki annyira hülye, h önkéntesen elmegy háborúzni egy másik országba, az haljon is meg.
    "valakinek a rossz fiút is el kell játszania és ez nem nagy újdonság a játékiparban". - Szóval az amerikaiak a jók. Áhá. Ez most komoly? Mindig beavatkoznak olyan konfliktusokba, amihez semmi közük, de valami hasznot tudnak húzni belőle és ők a jók. Ezt beveszi még valaki?
  • amitakartok #15
    Mi a rák bajuk van ezeknek, megint felkeresték Jack Thompsont vagy mi?
  • richard45 #14
    *változni
  • richard45 #13
    "Jelen pillanatban azonban nagyon kemény dolgokat élünk át Afganisztánban, augusztusban vesztettük el a legtöbb katonánkat."

    Tényleg? És ki a frász mondta hogy oda menjetek? Takarodnátok el a bús p*csába mielőtt jobban szét rúgják a seggeteket ott. Dehát amig a zsidók dirigálnak addig nem fog váltotni semmi, csak egyszer látnák el úgy isten igazából a bajukat.
  • richard45 #12
    Úristen lehetünk tálibokal, hát ez világ tragédia, szegény kis amcsik lelkiismerete most meg lett sértve. Persze ha dávid csillag tetkós izraelivel lennénk abból nem lenne botrány sőt...